Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés lekamerázása, mi a...

Szülés lekamerázása, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Párom szeretné lekamerázni a szülésünket. Hát elsőre égnek állt a hajam, hogy a legnehezebb pillanatban inkább bíztatásra és nyugtatásra lenne szükségem, mint egy kamerára az arcomba.

De párom érvei szerint utána eldönthetjük, hogyan vágjuk meg és mit tartunk meg belőle (hobbim a videóvágás, egész jó kis filmeket tudok összeállítani) és a babánk első pillanatainál nincs értékesebb videó.

De akkor is! Mi lesz, ha üvöltök/hörgök/nyöszörgök majd mint a veszett sakál? Vagy véletlenül jön egy kis szellentés, esetleg széklet? Vagy egyéb ciki dolgot fogok csinálni ami ott a pillanat hevében még elmegy, de utólag...

Oké ezeket mind ki lehet vágni, de valahol akkor is gátlásokat fog a kamera okozni és nem segíteni az ellazulásban és koncentrálásban.

Elsősorban olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik bevállalták a videózást, hogyan élték meg, mennyire "gátolt" a kamera, milyen érzés volt visszanézni, megérte-e nekik.

Köszönöm szépen

22hkm

2013. jan. 2. 15:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Ez a videó mennyire szép,ilyet vajon hol,hogy lehet csináltatni?

A kérdezőnek válaszolva..én így utólag beválalnám a videózást,szerintem ez egy örök és meg ísmételhettlen emlék,ami a világ legszebb történése!

Nekünk csak képeink vannak,de azokat is már rongyosra nézegettem!

2013. jan. 3. 10:45
 22/31 anonim ***** válasza:
Én először akartam,hogy legyen róla video,de a vajúdás alatt meggondoltam magam. Bár mi egyébként is csak a babát akartuk,ahogy kibújik,de végül csak kép lett. Végén az orvos azt mondta,hogy pont azokban a percekben nem is lehetett volna kamerázni,szóval ámen. Van sok fotó,amikor először rámtették,amikor vissza hozták felöltöztetve,stb. Szerintem egy ilyen dolognak az emlékekben kell élnie,úgysem felejti el az ember a saját gyermeke születését.
2013. jan. 3. 11:27
 23/31 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem kötekedésképpen, de megcáfolnám, amit írtál.

Én, amikor először néztem vissza a szülésemet, meg voltam döbbenve egy csomó mindentől, mert rengeteg mozzanatra EGYÁLTALÁN nem emlékeztem, mintha meg sem történt volna.

Már csak emiatt is örülök, hogy meg van az egész örökítve!

2013. jan. 3. 11:41
 24/31 anonim ***** válasza:
Azt pedig nem is értem, mi az, hogy "nem szabad" videozni?? Az én szülésem, a mi gyerekünk, meg sem kérdeztük, hogy szabad-e ...
2013. jan. 3. 11:46
 25/31 anonim ***** válasza:
én vagyok aki a videót linkelte Jaksa Tímea a fotós. Esküvőnket fényképezte. beírod a googliba rögtön kidobja. Egyszerűen gyönyörű munkái vannak.
2013. jan. 3. 12:54
 26/31 anonim válasza:
Én nem szültem még soha, de kizárt hogy ha egyszer fogok akkor bárki is kamerázza. Amikor már kint van a baba, elvágják a köldökzsinórt meg csinálnak amit kell,akkor már belefér, mert végülis miért ne?! De szerintem a szülés az olyan dolog, hogy azt nem kell kamerázni.
2013. jan. 11. 10:52
 27/31 anonim ***** válasza:
Biztos hogy nem engedtem volna, hogy bárki is kamerázzon, amikor szülök. De szerencsére a páromnak eszébe sem jutott ilyesmi, ő velem akart törődni. Fényképet is már csak akkor készített, amikor kint volt a baba. És csak a babáról! Nem szeretnék emlékezni, hogy hogy néztem ki akkor.
2013. jan. 11. 11:10
 28/31 anonim ***** válasza:

Szerintem meg jó ötlet!

Állványra teszitek a gépet és Apuka tud veled foglalkozni és el is feledkeztek róla,hogy ott van!Ha meg már mikor tolod ki a babát Apuka kezébe veszi a gépet és kamerázza az eseményeket(persze nem ott lent)

Lehet alá tenni szép zenét(úgy mint a videóan)

Szerintem jó ötlet és ha mégis utólag benned rossz érzést kelt akkor fogod és kidobod vagy soha többet nem nézed meg.

2013. jan. 11. 11:11
 29/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket, látom jól megoszlanak a vélemények. De pont ez a jó benne, hogy így jobban tudok mérlegelni.

Eddig csak egy hozzászóló volt, aki be is vállalta a videózást. Esetleg van még valaki, aki meg tudná osztani a tapasztalatait?

2013. jan. 11. 11:17
 30/31 gabszem ***** válasza:
Hát én nem szeretném végignézni, elég volt túlélni, ahogy ketten nyomták ki belőlem a több mint 4 kilós gyereket és kb. 15-en voltak még közben a szobában... Ráadásul utána még vagy 5 órát feküdtem ott, mert 1,5 vért vesztettem és alig éltem. Nekem jobb volt, hogy a párom végig fogta a kezem.
2013. jan. 11. 11:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!