Hogyan intéztétek pároddal a szülés utáni teendőket? -mikor a kórházba voltál és utána? Mit intézett apa és mit te? Mivel lehet megkönnyíteni, gyorsítani a dolgokat?
Egyedül a kicsi születési anyakönyvi kivonatáért kell bemenni, nálunk anyukám ment be, oda is adták neki (írtam meghatalmazást)
A többi papírmunka otthonról megy. Letöltöd a netről a nyomtatványokat, és ha már megvan az anyakönyvi, lakcímkártya, TB kártya máris fénymásolhatod, és csatolhatod a nyomtatványokhoz. Apa annyit segít, hogy ajánlva feladja a postán.
Nekünk is apa intézte. Tgyást, anyaságit, családit, tb-lakcimkártyát, szóval mindent. Elvileg lehetne elektronikusan is,nekem van is regisztráciom,ammi szükséges hozzá, de egyszer olvasta itt, hogy van akitől nem fogadták el a fénymásolt személyes iratokat,csak az eredetit. Ja és a tgyáshoz viszont mindenképpen eredetiben kell beadnod a jövedelemigazolás az egészségbiztosítás megállapításához nevű nyomtatvány(okat)...
Szerintem küldd apát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!