Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit szóltok ruben vagy simeon...

Mit szóltok ruben vagy simeon utónév?

Figyelt kérdés
2013. jan. 2. 14:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A Rúben bibliai név, pontosan, mint az Áron, Mirjam, Sára, Barbara, Benjámin stb. csak kicsit ritkább. Jákob 12 (vagy 13??) fia közül az egyiket hívták így. És mivel az én fiam Zebulon, lehet, hogy a következő fiunk majd Rúben vagy Simeon lesz, ezen már gondolkoztam.

(Akinek fura hosszú ú-val a Rúben, annak ajánlanám figyelmébe, hogy a Benjamin sem Benjamin Magyarországon, csak a divatolós anyukák szokták úgy írni, pedig csakis Benjáminként anyakönyvezik!)

Ja, és kicsit sem vagyok vallásos, csak tetszenek ezek a nevek!

2013. jan. 2. 18:35
 12/15 anonim ***** válasza:
De legalább tudtad, hogy József bátyjai közül az egyik volt Ruben. Minden tiszteletem.
2013. jan. 3. 08:02
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen, mint ahogy Benjámin, Simeon vagy Zebulon :-) És vannak még egy páran, köztük egy lány is, Dína.
2013. jan. 3. 11:32
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Egy hülye elkezdi, a többi folytatja. Az isten haragjáért nyújtjátok! Rövid u! Ruben! Istenem. Kérdező: csak ez a két opció van? Szerintem mindkettő jó, bár én a Simeon 'eo'-nja miatt a Rubenre szavazok.
2013. jan. 12. 03:47
 15/15 anonim ***** válasza:

Utolsó, tájékozódj egy picit.

Rúben, hosszú ú-val. Lehet, hogy Te valahol máshol élsz, de mind az utónévkönyv, mind a Biblia hosszó ú-val írja.

Nem divat, így van és kész.

2013. jan. 13. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!