Egy szülés az két félmaraton. Anyukák, mit szóltok ehhez? (Többi lent. )
Kompetens vagyok a témában, szültem is és félmaratont is futottam. Számomra az egésznek annyi értelme van, mint annak, hogy a krokodil között az a különbség, hogy hosszabb, mint zöld.
Ez f@szság :)
Futottam félmaratont, és szültem is.
A Félmaratonra felkészültem, edzettem rendszeresen. Így kényelmes tempóban végigfutottam az egészet, nem álltam meg egyszer sem. Végig jólesett, kellemesen elfáradtam. Szóval élveztem.
A szülés...Arra nem lehet felkészülni. Nem lehet befolyásolni "edzéssel", hogy milyen lesz(könnyű,nehéz,gyors,elhúzódó).Ezt a természet dönti el.A félmaratont pedig nagy részben az, hogy mennyit készültél.
16 órát vajúdtam, szinte végig oxytocint kaptam... Az elviselhetetlenség határát súrolta a fájdalom(kézzel tágítás, hasba könyökölve kitolás másfél órán át...) -ezt nem élveztem
Az egyetlen "közös" a végén érzett eufórikus állapot(természetesen más-más szemszögből,nem lehet egymáshoz hasonlítani egy célba érkezést, és egy kis ember világrajövetelét), hogy "megcsináltam", legyőztem a határaimat.
Utolsó, igen van busz, jól írtad. Jót nevettem a hasonlatodon.
Nekem is elképesztő volt a cikk, főleg az, hogy a szülést mintha teljesítménynek fogná fel. Most akinek 24 óra alatt lett mag a baba, az alulmaradt azzal szemben, aki 4-5 órát vajúdott?
Második: én viszont akkor Nálad rosszabbul készültem fel a félmaratonra, viszont szerencsésebb vagyok. Engem nagyon elfárasztott fizikailag, a szüléstől messze nem merültem ki annyira, mint 21 kilométer lefutásától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!