Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy szülés az két félmaraton....

Egy szülés az két félmaraton. Anyukák, mit szóltok ehhez? (Többi lent. )

Figyelt kérdés

[link]

Kompetens vagyok a témában, szültem is és félmaratont is futottam. Számomra az egésznek annyi értelme van, mint annak, hogy a krokodil között az a különbség, hogy hosszabb, mint zöld.

2013. jan. 1. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy baromság véleményem szerint. A kettőt még csak egy lapon sem lehet említeni! Lehet, hogy a cikk írója talált párhuzamot a kettő között, de én maximum csak a kifáradást tudom hasonlóságként megemlíteni, de a futás meg a szülés között óriási különbség van én úgy gondolom ...
2013. jan. 1. 12:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez f@szság :)

Futottam félmaratont, és szültem is.

A Félmaratonra felkészültem, edzettem rendszeresen. Így kényelmes tempóban végigfutottam az egészet, nem álltam meg egyszer sem. Végig jólesett, kellemesen elfáradtam. Szóval élveztem.

A szülés...Arra nem lehet felkészülni. Nem lehet befolyásolni "edzéssel", hogy milyen lesz(könnyű,nehéz,gyors,elhúzódó).Ezt a természet dönti el.A félmaratont pedig nagy részben az, hogy mennyit készültél.

16 órát vajúdtam, szinte végig oxytocint kaptam... Az elviselhetetlenség határát súrolta a fájdalom(kézzel tágítás, hasba könyökölve kitolás másfél órán át...) -ezt nem élveztem

Az egyetlen "közös" a végén érzett eufórikus állapot(természetesen más-más szemszögből,nem lehet egymáshoz hasonlítani egy célba érkezést, és egy kis ember világrajövetelét), hogy "megcsináltam", legyőztem a határaimat.

2013. jan. 1. 13:30
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Jó nagy marhaság. Egy félmaraton nem nagy ügy, se időben, se teljesítményben. Viszont az én vajúdásom két napig tartott, majd a célegyenesben császár lett. Ha folytatni akarnám a hasonlatot, akkor azt mondanám, hogy az utolsó pár száz méteren összeszedett a busz, és bevitt a célba. (Azt hiszem a félmaratonon is van a lemaradókat összeszedő busz, erre gondolok.)
2013. jan. 1. 13:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, igen van busz, jól írtad. Jót nevettem a hasonlatodon.

Nekem is elképesztő volt a cikk, főleg az, hogy a szülést mintha teljesítménynek fogná fel. Most akinek 24 óra alatt lett mag a baba, az alulmaradt azzal szemben, aki 4-5 órát vajúdott?

Második: én viszont akkor Nálad rosszabbul készültem fel a félmaratonra, viszont szerencsésebb vagyok. Engem nagyon elfárasztott fizikailag, a szüléstől messze nem merültem ki annyira, mint 21 kilométer lefutásától.

2013. jan. 1. 13:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Na jó, annyi azért hozzá tartozik, hogy én mindig is sportoltam, maratont is futottam. Így nyilván nem volt olyan megerőltető a félmaraton. Magas a fájdalomküszöböm, nem vagyok egy rinyálós típus. De a vajúdás végén már szó szerint hallucináltam a fáradtságtól és a fájdalomtól. Ehhez képest "semmi" a 21 km.
2013. jan. 1. 14:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
3-as voltam.
2013. jan. 1. 14:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem kell magyarázkodni.:-) Azt hiszem egy 24 órás vajúdáshoz képest tényleg "nem ügy" a félmaraton.
2013. jan. 1. 14:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon rossz ötlet,mert nem egy a kettő. Maratonak hamar vége van,szülés meg elhuzodhat jobb esetben.
2013. jan. 1. 14:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Viszont az igaz, hogy egy maraton nem egyenlő két félmaratonnal. Ha már a mateknál tartunk. :)
2013. jan. 1. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!