Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés előnye és hátránya?

Apás szülés előnye és hátránya?

Figyelt kérdés
2012. dec. 31. 18:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Nekem pozitív volt úgyhogy csak jót tudok mondani. Megnyugtató volt hogy ott volt mellettem.
2012. dec. 31. 18:13
 2/11 anonim ***** válasza:
31%

Csak akkor van előnye, ha a nő ragaszkodik hozzá. Én nem akartam ott látni a férjemet, amikor vajúdtam. Segíteni úgy sem tudott, csak idegesített volna. Azt sem akartam, hogy úgy lásson. Egy vajúdó nő nem szép látvány.

Azért vannak a szülésnél orvos, szülésznő, hogy segítsenek, ha kell.

2012. dec. 31. 18:18
 3/11 anonim ***** válasza:
98%

Nekem igencsak sokat segitett, hogy volt velem valaki, aki fontos nekem. Az segitett, hogy fogta a kezem, beszélt hozzám, és éreztem, hogy nem hagy magamra ebben a helyzetben sem.

Az meg, hogy nem szép látvány - ha egy apát az elriaszt, hogy a párja szülés közben nem tökéletesen néz ki, akkor ott a kapcsolatnak semmi értelme.

Ha utólag lenne lehetöségem választani, megint örülnék, ha velem lenne.

És csak hogy megelözzem a MO-on szokásos megjegyzéseket: a szexuális életünket sem rontotta el, ha lehet, még jobb lett, mint elötte volt.

2012. dec. 31. 18:34
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
En ki se birtam volna nelkule! Volt kinek szoritani a kezet.
2012. dec. 31. 18:44
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem meg csak akkor van hátránya, ha a férfi nem akar bejönni :)

Az enyém kezdettől fogva szeretett volna jönni, én meg örültem neki. Végül császár volt, arra is bejöhetett. Nem látott semmi véreset, csak állt a fejemnél és simogatta, nekem meg ez elég volt, hogy ne ájuljak el. Aztán meg őneki adták oda először a babánkat, ő mutathatta meg nekem - azért ez elég nagy élmény volt számára, legalábbis nagyon úgy láttam :)

2012. dec. 31. 18:48
 6/11 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk az utolsó kettőnél benn volt. Most májusban volt az utolsó szülésem és arra kértem, hogy vajúdáskor legyen mellettem, de a szülésnél menjen ki. Így lett és nálunk így volt tökéletes.

A kicsit már ő kísérte első útjára a mérleghez. :)

Jaj, nagyon nagyon élvezte ám ő is! A vajúdásnál rá támaszkodtam, ha jött egy fájás és ő adott inni.

Szóval nálunk nagyon jó volt.

2012. dec. 31. 19:12
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Hátrányt nem tudok mondani.

4 hete szültem, a férjemnek nem is volt kérdés, hogy ott lesz-e, nagyon várta.

Lelkileg rettentő sokat jelentett, hogy ott volt velem vajúdáskor a szobában, nem voltam egyedül, segített ellazulni, koncentrálni.

Jó volt, hogy látta világra jönni a babánk, ő vágta el a köldökzsinórt, ő hozta vissza hozzám miután megfürdették.

A szülés után is azonnal kívánt, semmi baj a szexuális életünkkel, persze most még csak én tudok kedvezni neki, de minden nap elmondja, hogy már alig várja, hogy végre igazából szeretkezzünk.

Tehát hiába látott premier plán szüléskor, egyáltalán nem maradt benne ezzel kapcsolatban negatív élmény.

Ráadásul szerintem neki is sokat jelentett, hogy rögtön a kezdetektől láthatta a babát.

Konkrétan hamarabb látta, mint én, mert ott ujjongott nekem kitoláskor, hogy már látja a hajas fejét :)

2012. dec. 31. 23:31
 8/11 anonim ***** válasza:

3 babám van mind3nál bent volt a férjem nélküle nem szültem volna :)) (jó persze nyilván muszáj lett volna de szerencsére erről szó se esett hogy nem lesz ott).

Nagyon jó volt, megnyugtató és biztonságot adó. Oké hogy ott az orvos meg a szülésznő de nem velük leszünk egy család stb. Boldog voltam hogy mikor kibújtak a babáink onnantól ő is látta, ment velük végig mindenhova stb.

és pont hogy erősítette a kapcsolatunkat hogy ezt is EGYÜTT csináltuk végig:)

Ja és a szexuális életünk teljesen oké azóta is.

2013. jan. 1. 10:15
 9/11 anonim ***** válasza:
8as vagyok azért azt hozzátenném hogy nekem a fejemnél állt végig tehát máshova nem is engedtem hogy menjen.
2013. jan. 1. 10:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akar bemenni, ne erőltesd. Ha nem akarod, hogy benn legyen, akkor ne menjen.

Ha bemegy, lesz aki segít neked, lesz kivel kibeszélni a dolgokat, lesz ki inni adjon, ha a szülésznő nem lesz ott.

Apuka pedig örülhet, hogy elvághatja a köldökzsinórt, és dicsekedhet, hogy még előtted megfogta a babát.

Tanács: a fejed mellett legyen az apuka, ne a lábad között.

2013. jan. 1. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!