Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti féltetek attól ha megszület...

Ti féltetek attól ha megszületik a babátok, elmarad a várva várt öröm? Vagy felmerült bennetek ilyen aggodalom?

Figyelt kérdés
most valahogy azért aggódok, mi van ha nem fogok tudni örülni? Pedig alig várom a bébimet, de ma ez jött elő bennem! Légyszi írjatok ha volt ilyen aztán mégsem teljesült be hál istennek! :)
2012. dec. 28. 18:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Persze , ez úgy bennem is bennem volt , hogy ma még ösze vagyunk nőve , de hamarosan már nem :-) De amikor kibújt a baba , és felsírt , mintha egy hatalmas kő esett volna le a szivemről , meg amikor oda tették a hasamra azt a boldogságot máskor nem érzi az ember :-) :-)
2012. dec. 28. 18:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Most lehet, hogy leszólnak, lepontoznak, de leírom. A vajúdásom majdnem 2 teljes napig tartott. Nagyon hosszú és kemény volt, egy percet sem aludtam, senki nem foglalkozott velem a kórházban. Természetes szülésnek indult, majd 46 óra után megcsászároztak. Lehet, hogy a fáradságtól, vagy egyszerűen nem vagyok normális, de nem tudtam felhőtlenül örülni a babának. Inkább annak örültem, hogy nincs több fájás. Igen, azt hiszem ennek sokkal jobban örültem, mint a kis picurnak. Bűntudatom is volt emiatt sokáig.
2012. dec. 28. 19:00
 3/11 anonim ***** válasza:

Bennem semmi félelem nem volt.Csak kíváncsiság,hogy milyen a szülés.Szerintem a vajúdás alatt fel sem fogtam hogy hamarosan a karomban tarthatom a fiam.Majd komplikációk miatt császár lett a vége és csak csalódottságot éreztem,pár napig nem tudtam örülni a babámnak :( De szerensére ez az érzés elmúlt,de a csalódottság a császár miatt megmaradt...

Szóval nekem nem voltak aggodalmaim,mégsem tudtam örülni.

2012. dec. 28. 20:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Én nagyon örültem neki,mert már nagyon vártuk. Aztán a kórházi napok alatt olyan furcsa volt,hogy ő a mi gyerekünk,hogy most már anya vagyok,felelősséggel tartozom,blabla. Be is sokalltam,egyszer sírt csak,amikor hozták,de én teljesen összeomlottam,hogy szegény éhezett és sírt én meg nem tudtam semmit sem tenni,biztos már régóta sír,stb. Megetettem,elaludt és rossz anyának éreztem magam,hogy beadom éjszakára,mert pihenni akarok. Nem tudtam annyira örülni a helyzetnek,nem is a babának,inkább az új életnek,hogy mennyire nehéz lesz. De hatalmas erőt ad és nagyon nagy boldogság!
2012. dec. 28. 20:48
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem csendült fel az öröm óda és elmarad az ismert jelenet az Oroszlán királyból

[link]

:) pedig vártam valami ilyesmi érzést ,de inkább olyan "megcsináltuk túl vagyunk rajta" dolog jött.

Az igazi érzelmekhez kell a baba illata a meghittség és idő is kell és ez nem baj,csak sok ellenkező infót kapunk,hogy azonnal örömittasan kell táncikálni csecsemővel a karodban...

:)

2012. dec. 29. 00:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
nagyon vártuk a babát de amikor kibújt és rám rakták azért éreztem boldogsagot hogy végre nem fáj! de amint összevarrtak alig vártam hogy végre lássak is bellőle valamit ne csak egy kis véres csomagot! rá egy két napra jött a nagy örömködés amikor felfogtam hogy anya lettem!
2012. dec. 29. 03:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor jött az igazi öröm, mikor elindultunk haza a kórházból. Akkor fogtam fel, hogy egy egészséges babát viszünk haza, és hogy minden rendben van, túl vagyunk rajta. Az már tényleg olyan felhőtlen öröm volt, igazi rózsaszín köd:-)) De a szülés utáni 3 napban ezt még egyáltalán nem éreztem!
2012. dec. 29. 13:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megszületett, meghallottam a hangját, majd a mellkasomra tették, azt az örömöt, érzést nem tudom leírni, de aki már átélte, tudja, miről beszélek ...

Viszont később, úgy a szülés másnapján ... Hirtelen leesett, hogy vége a terhességemnek, már nem én vagyok a "főszereplő", mostantól "csak" felelős vagyok. Aztán még később, úgy 1 héttel a szülés után, amikor egy éjjel a sokadik szoptatás-fejés-mosogatás után dülöngéltem az ágy szélén, belém nyilallt a gondolat, hogy ennek soha nem lesz vége, ez a gyerek mindig itt lesz, mindig nekem kell gondoskodnom róla, soha többet nem lesz már nyugalmam ...

Írhatnám mindezt szebben is, de valóban ezt éreztem, és bevallom, néha a mai napig is eszembe jut, pedig már 20 hónapos a Fiam, akit annyira, olyan sokáig vártam.

Most dolgozunk a Kistesón és kicsit bennem a van a félsz az első időszak miatt, ugyanakkor viszont annyira szép volt az újszülöttkor, hogy azt hiszem, bőven megéri a fáradtság ...

Szóval, ne félj, nagyon jó dolog az anyaság, pótolhatatlan élmény, de felkészülni egyszerűen nem lehet rá, talán jobb is, hogy az anyuka nem tudja elképzelni sem, milyen érzéskavalkád, mi vár rá!

2012. dec. 29. 14:13
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a történeteket, és azt hogy nem ,,szégyeltétek ezt bevallani"! :) Utolsó!!! Nekem is hasonló félelmeim lesznek/ vannak, hogy az a kicsi, már örökre, vagy legalábbis nagyon hosszú időre az én felelősségem lesz, és nagyon sokáig gondoskodhatok róla, ami persze biztos csak az első időkben lesz ,,sokkoló" tudat! Kiváncsi leszek rá milyen reakcióim lesznek a szülés után! Remmélem minnél szebb, és jobb! Amúgy 27 hkm vagyok! :D Boldog babázgatást nektek!!! Köszi hogy írtatok!!! Várom még a történetetket! :D
2012. dec. 29. 14:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Itt 8.

Kedves kérdező, szerintem ezen a legtöbb anyuka keresztülmegy, legfeljebb nem vallja be :-)

Én tényleg iszonyúan vágytam gyerekre, 19 hónapot küzdöttem érte, voltak vetéléseim, szóval a föld felett lebegtem onnantól, hogy végre igazán kismamának tudhattam magam. Életem legnagyobb álma teljesült! Mégis, be kell, hogy valljam, hogy sokszor fordult (és sajnos a mai napig is ...)meg a fejemben, hogy milyen jó volt a régi életem, amikor akkor keltem-feküdtem-ettem-pisiltem, amikor jól esett, nem akkor, amikor a Fiam lehetővé teszi :-) Mert bizony, még W.C-re sem tudok bármikor menni ... És látod, mégis vágyom még egy babára! Sőt, irigyellek a kismamaság miatt, hiszen olyan jó terhesnek lenni, és irigyellek, mert nemsokára pici babád lesz! Nem lesz minden olyan, mint a filmekben, de csodálatos lesz, kihagyhatatlan!

Boldog babavárást és örömteli babázós hónapokat kívánok Neked!

2012. dec. 29. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!