Ti szoktatok ígérgetni a gyereketeknek dolgokat hogy reménykedjen?
Egyik kérdésbven ovlastam hogy a kérdezőnek sokat ígérgettek a szülei és általában semmit nem tartottak be, csak megígértek neki sok mindent hogy örüljön/reménykedjen, hogy milyen jó lesz majd.
Ti szoktatok ilyet, ami aztán nem lesz betartva?
Ez okoz lelki sérülést egy gyereknél ha sokat ígérgetnek neki, és nem teljesítik nem?
Én nem szoktam olyat ígérni, amit utána nem tartok be --- ez becsapás/átvágás és ezt a gyerek tudja is.
Anyukám szokott minden vackot megígérni a gyereknek, mert hülyének nézi, és azt hiszi, hogy nem fog rá úgysem emlékezni. Pedig de igen, emlékszik, és utána rajtam keresi a gyerekem, amit anyám megígért neki.
Marha idegesítő.
Szerintem igen, okoz lelki sérülést a gyereknek, mivel folyamatosan át van cse**szve.
Nem, és erre mindig tudatosan figyelek is. Olyat szoktam, hogy pl. HA jó lesz az idő holnap, akkor elmegyünk biciklizni, de ha nem lesz jó, akkor nem megyünk. Ezt mindig hozzá szoktam tenni, és tudatosítom, hogy nem ígértem meg, hogy minden körülmények között megyünk.
De ez ugyanúgy vonatkozik nagyobb dolgokra is.
Megígérni csak olyat szoktam, amit biztosan tudok is teljesíteni.
Csak olyant ígérek meg, amit aztán ha piros hó esik is betartom. Következetesen és kissé talán szigorúan is nevelem a lányom. Ahogy én elvárom tőle, hogy jó kislány legyen, szót fogadjon stb Ő ugyanúgy elvárja tőlem, hogy gondoskodjak róla és amit mondok azt be is tartsam.
Pl Angelina Balerina szeretett volna lenni farsangon. Sokat dolgoztam érte, sok utánajárásomba került, de gyönyörű kis balerina lett. :) 3 éves
Vagy megígértem neki, hogy elmegyünk buszozni. (vidéki város, van egy-két körjáratos helyijárat) Esett az eső és már kezdett pityeregni, de hazamentünk, gumicsizma, esőkabát és mentünk buszozni. :) Megígértem....boldog volt, mert hazafelé "pocsolyáztunk" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!