Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is tart tőle hogy ilyen...

Más is tart tőle hogy ilyen lesz a kisbabája? Hogy lehet kibírni, kezdeni valamit vele?

Figyelt kérdés

Rokonlátogatáson voltunk, 10 hónapos a kisbab és egyszerűen egy percre nem áll meg.

Mindig menne, bútorokba emberekbe kapaszkodva persze, mindent megpiszkál, leborít, lelök ha egy másodpercre nem figyelnek rá.

Az anyuka szerint 2(!) órát alszik össz-vissz és állandóan ilyen.

Hogy lehet ezt elviselni? Alapjáraton nagyon fáradékony vagyok, egy nyugis hétalvó gyerek lenne ideális... lehetséges hogy örökli a nagy alvásigényemet?

Komolyan nem szeretek ilyet mondani mert cuki, meg édes az a baba de szörnyű... le nem lehet kötni semmivel csak megy, burogat mindent, összenyálaz mindent, kész életveszély :)

2012. dec. 23. 18:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek az nem kutya. És nem te döntöd el, milyen legyen.

Minek vállaltál gyereket?

2012. dec. 23. 18:31
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
A babák általában minél nagyobbak annál többet vannak fent annál kiváncsiabak és annál több olyan helyre másznak ahova nem szabad nagy figyelmet igénylenek, még kicsi addig meg lehet a hasa fáj egész nap ordíthat esetleg a foga jön éjszakázni kell vele. Ez ezzel jár :) :(
2012. dec. 23. 18:31
 3/19 anonim ***** válasza:
93%
Ja és persze ez a normális. :) Ha tetszik ha nem.
2012. dec. 23. 18:32
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Első kislányom egy angyal volt. Pár hetes korától végigaludta az éjszakát, szót fogadott mindég, okos, ügyes volt:-) majd pár évre rá megszületett a kisfiam, aki szöges ellentéte a lányomnak. Másfél éves kiskrapek, egyetlen egyszer sem aludta végig az éjszakát, állandóan pakol, rámol, egy helyben még enni sem marad meg. 10 hónaposan ment, előtte 2 hónapig mászott, felmászik mindenre. De mégis, amikor rám néz azzal a huncut hatalmas szemével, hát elolvadok. Nagyon fáradt vagyok, nappal sem alszik, max egy órát, én akkor hozom helyre a "károkat" :-) nagyon nehéz, főleg, hogy éjjel sem alszik egyhuzamban legalább egy -két órát. De mostanában adja a puszikat, amitől minden fáradtságom elmúlik:-) jön, ha szétrámolt, és mondja, hogy bocs és lehajtja a fejét, mint aki tudja, hogy rosszat csinált. Inkább ilyen legyen, ilyen eleven :-) majd pár év múlva, ha végig fogja aludni az éjszakát, akkor majd pihenek én is. Ne kérdezd meg, hogy bírom..fogalmam sincs..de nem tudok mit tenni, ő ilyen. Kitartást a rokon anyukának:-) hidd el, nincs két egyforma gyerek, nem tudod előre, ki lesz, milyen lesz a baba, de tudod, hogy a tiéd és úgy fogadod el. Kellemes Karácsonyt!
2012. dec. 23. 18:38
 5/19 A kérdező kommentje:
ki lehet valahogy annyira fárasztani hogy többet aludjon?
2012. dec. 23. 18:40
 6/19 anonim ***** válasza:
Az én lányomat nem, mert nem tud el aludni egyedül elég sokszor és ordít hogy álmod dörzsöli a szemét agy nekem ahoz is idő kel.
2012. dec. 23. 18:51
 7/19 anonim ***** válasza:
álmos*
2012. dec. 23. 18:52
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha túlfárasztod, rosszabb...
2012. dec. 23. 18:54
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, olyan érzésem van, hogy úgy beszélsz a gyerekről, mint valami tárgyról vagy kutyáról....

Nem tudtad, amikor gyereket vállaltál, hogy nehéz lesz a nevelése? Nem tudtad, hogy sok-sok álmatlan éjszakád lesz? Hogy jön a dackorszak és akár egész nap üvölt a gyerek? Hogy semmit nem akar majd megcsinálni, amit kérsz? Hát ilyen a gyereknevelés, ha eddig nem tetted, akkor most készülj fel rá. A sok-sok öröm mellett bizony problémák is lesznek. A legtöbb gyerek 10 hónaposan olyan, mint a rokonotok kisbabája.

2012. dec. 23. 19:55
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom, erre én is ennyit tudok elsőre reagálni. Amit te leirtál egy teljesen normális gyerek viselkedése szerintem manapság. Én csak ilyen kismanókat ismerek. Többek között azz enyém is egy örökmozgó, pedig már 19 hónapos. De most is zömébe mindent elborit,kiborit,szétszór,eltép...1 percre magára hagyom már borul amit elér. Persze tud ö szépen is játszani egy nap kb. 10x 2-3 percet. Alszik is 1 nap 2 orát. Egy gyerek ilyen. Nem válogathatod meg, hogy milyen lesz a természete.Persze én is jobban dijaznám ha szépen eljátszana és lenne mondjuk 5 percem nyugodtan meginni a napi kávémat, de ez egy ilyen dolog. Amikor az ember gyermeket vállal azzal vállalja hogy akár 3 évig is nem fogja végig aludni az éjjelt, hogy gyökeresen megváltozik minden körülötte. Jobb ha megbarátkozol ezzel. Sok sikert.
2012. dec. 23. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!