Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után miért 'slamposodik...

Szülés után miért 'slamposodik' el rengeteg anyuka?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy nincs úgy idő a babára, de szerintem megoldható. Vagy csak nekem tűnik fel, hogy egykori csinos és fitt nők a szülés után vagy már akár a terhesség alatt leginkább a saját öreganyjára kezd hasonlítani?

Mielőtt le lennék hurrogva, nekem is van egy két éves kisfiam, de mindig igyekeztem kismamaként is - utána meg pláne - csinosan és igényesen megjelenni akárhol.

#slampos anyuka
2012. dec. 21. 22:53
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a sarki bolton kívül nemigen járnak máshova, oda meg felesleges a nagyestélyi.
2012. dec. 26. 11:31
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezen már én is sokat gondolkodtam ugye 3 fiam van a legkisebb 5 hónapos! Már 6 éve egy huzamba otthon vagyok nem dolgozok gyesen vagyok! Ilyenkor a régi csinosabb ruhák rám se jönnek! Nekem már egy darab olyan ruhám sincs meg amit akkor hordtam mindet elajándékoztam . Mivel már nem hordok tűsarkút meg koktél ruhát ! Sokszor van rajta melegito (adidas vagy nike) hisz sokszor fözők mosok takaritok meg szerintem egy ilyen márkásabb melegito azert nem olyan slampos ! Most télen talán 5 év után vettem egy olyan modernebb kabátot aminek van egy csatja :-) Neke a hajam a végjegyem arra mindig oda figyelek kb.10 éve;; ugyan ilyen hosszú szőke hajam van! Kb.3 naponta megmosom és mindenhonapba járok fodrászhoz kôrmöshőz kozmetikushoz ez nekem fontos! Szóval egy átlagos viseletem : farmer hosszó ujjú kabát csizma egy kis smink és a hajam!

2012. dec. 26. 11:45
 33/50 anonim ***** válasza:
100%
utolsó: nincs ezzel baj, az a "gond" (másnak, környezetnek) ha valami nem figyel se a hajára (lenőtt zsíros, pedig csak mosni kéne és picit ápolni), se valami minimális sminkre. Meg persze az se szép ha arc-szőrtelenítés sincs :) Csak hogy ne nézzen ki +15 évesnek legalább.
2012. dec. 26. 11:50
 34/50 anonim ***** válasza:
58%
Kinek mi a slampos. Valakinek a a farmer is az. Nekem az elhízott, szétfolyt test a slampos. Ezt meg is írtam, néhány túlsúlyos anyuka meg magára vette.
2012. dec. 26. 13:00
 35/50 anonim ***** válasza:
75%

A slamposság szerintem nem egyenlő a túlsúllyal, meg azzal, ha valakinek nincs állandóan top sminkje meg körömlakkja.

Ismerős anyuka pl. szülés után megszűnt nőnek lenni. Ő már csak anya volt. Mesélte, hogy volt hogy 2-3 napig nem zuhanyzott (!!!), a haja se volt rendszeresen ápolva, csúnya ruhákban járt, stb. Szerintem ez a slamposság. Arra azért szerintem lehet figyelni, hogy a helyzethez képest csinosan öltözzünk, és rendszeresen tisztálkodjunk, ez a minimum. Az ember attól még nő marad, és igenis kell hogy tetsszen a férjének, nem? Ehhez meg nem kell tűsarkú cipő, meg frissen fodrászolt haj. Azért vannak átmenetek. De az pl. szerintem az igénytelenség csúcsa, mikor valaki melegítőben megy az utcára. (Kivéve, ha pl. épp sportol, túrázik, vagy kutyát sétáltat)

A plusz kilókról meg annyit, hogy ismerek olyan duci nőket, akik szerintem pl. hihetetlenül csinosan tudnak öltözni, meg viselni a duciságuk. Én irigylem őket, pedig én vékony vagyok.

2012. dec. 26. 15:26
 36/50 anonim ***** válasza:
100%
rengeteg anyuka van amúgy aki le tud fogyni szülés után, ráadásul csak otthon edzéssel! kár hogy sokan elfelejtenek magukra igényesek lenni. a baba sok időt elvesz, de nem annyit hogy magára ne legyen idő- Mind a két sógornőm összesen 3 gyerek után is össze tudta magát szedni, igényesen. Illetve sosem hagyták el magukat.
2012. dec. 26. 15:52
 37/50 anonim ***** válasza:
85%
A slamposnak van egy jelentése. Szó nincsen túlsúlyról, a kérdés sem erről szól. Elhihetitek, hogy mindenki szeretne jól kinézni, lefogyni, csak ez nem ilyen egyszerű. A babák is teljesen különböznek, van amelyik egész nap alszik, a másik viszont egész nap sír. Jó annak, akinek van ideje másra is, de nem kéne leszólnia, meg leteheneznie azokat, akiknek nincs erejük, vagy lehetőségük edzeni. Mindenki úgy néz ki, ahogy akar, senkinek semmi köze a másik külsejéhez, meg ahhoz, hogy miért nincs ideje magára. Milyen jogon kérdőjelezi meg egy idegen, más férjének őszinteségét? Vérlázító válaszok születtek, ráadásul a téma sem ez volt. Gyűlölöm az ilyen lenéző nőket. Lehet, hogy 20 kilóval több vagyok, de annál nagyobbat is ütök! Mondjanak rám amit akarnak, nekem valahogy a gyermekem a fontosabb! Ez elégít ki? Más kinézetével foglalkozni, és leszólni, ha az nem tetszik? Ennyire sok időtök van? Az agyatok, az a slampos.
2012. dec. 26. 18:33
 38/50 anonim ***** válasza:
18%

" Lehet, hogy 20 kilóval több vagyok, de annál nagyobbat is ütök!"

Fenyegetőzöl és még te vagy felháborodva, h vérlázító válaszok születtek?

2012. dec. 26. 18:56
 39/50 anonim ***** válasza:
Nem fenyegetőzök, itt értelmetlen. Ezek tények. Ha az utcán ezért megszólnának, hogy hogy képzelem, hogy nem vagyok 50 kiló (amit persze nem mernek, mert csak neten bátrak) biztos kapnának párat!
2012. dec. 26. 19:10
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, szóval egy vékony nő nem is lehet slampos? Tehát akinek nincs súlyfeleslege, az már egyértelműen jól néz ki?

Hahahaha!

Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok elhízva, de ez a buta párhuzam szemet szúrt.

Slamposság alatt szerintem azt lehet érteni, amikor valaki nem figyel oda, hogy mit vesz fel, hogy áll a haja stb, vagyis elértéktelenedik a külseje és előbb-utóbb a viselkedése is ahhoz idomul.

Pl. nálunk az oviban van egy anyuka, aki bő szárú melegítőhöz párducmintás szövetkabátot húz, na az ultragáz! Ő persze azt hiszi magáról, hogy milyen menő :)

Ja és pl. a Crocs (jellegű) papucstól tipikusan slampos lesz az ember, mégis ezren hordják nyáron még munkahelyre is :)

2012. dec. 27. 07:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!