Szülés után miért 'slamposodik' el rengeteg anyuka?
Értem én, hogy nincs úgy idő a babára, de szerintem megoldható. Vagy csak nekem tűnik fel, hogy egykori csinos és fitt nők a szülés után vagy már akár a terhesség alatt leginkább a saját öreganyjára kezd hasonlítani?
Mielőtt le lennék hurrogva, nekem is van egy két éves kisfiam, de mindig igyekeztem kismamaként is - utána meg pláne - csinosan és igényesen megjelenni akárhol.
Itt vagyok én, egy el slamposodott anyuka:)))
Délelőtt elviszem a gyereket oviba, addig itthon dolgozom. Délután a gyerekkel vagyok, főzök valamit, játszunk, majd a oázis ha haza jött megfürdeti, én meg dolgozok még este pár órát, de van hogy hajnalig, így reggel megint csak felkelek, ami a kezembe akad felkapom, arc mosás, fogmosás, irány az Ovi, majd haza dolgozni...
Imádom a telet, mert a sapka altt nem látszik a mostam lhajam, a kabát alatt nem làtni hogy pizsama felső van rajtam,
Folyt..
Szóval ha magamra adok reggel fél órát, akkor annyival kevesebbet tudok délelőtt dolgozni, vág annyival korábban kéne kelnem, de ha hajnal 1-2 között fekszem, nem bírok korán felkelni!
Igazából mivel nem kell irodába bemennek dolgozni, nem vagyok emberek között, nem érdekel hogy nézek ki.
Van ebben valami jó is, a férjemnek feltűnik ha felöltözöm, belövöm a hajam, sminkelek:)
Sok rajtam a felesleg is, nem kapok olyan ruhákat ami tetszene a méretemben, így inkább felveszek valami régit.
Most hogy jön a karácsony, rokonok jönnek mennek, felújítottam a ruha táram, de utánna megint jönnek a hétköznapok, a munka, az hogy nincs is semmire...
Régen az a tipikus cica baba voltam, trendi ruhák, mindig belőtt haj, smink, most ha magda nézek, mintha nem is én lennék.
Ez van, engem nem zavar, barátaimat sem, megszokták hogy hétvégén fel sem öltözöm:))) pizsamának vagyok itthon:))
De azért az még jól esik, ha valahová elmegyünk, minden barátnőm engem írígyel, milyen jó a hajam, a ruhám....
Én slampibb vagyok, meghíztam ,sokkal kevesebb ruhám jó rám.Sajnos nagyon kevés pénzből élünk ,turkálóból igyekszem jó dolgokat vásárolni,de ez mégsem egy butik ,alkalom szerű.
Hormonháztartás is más, pl moshatnék naponta hajat , szárítani vasalni stb 40 perc ,kisgyerekek mellet erre nem mindig van idő. Ráadásul rengeteget sötétedett is a hajszínem ,melírozott szőke vagyok ...régebben 3 havonta mentem fodrászhoz ,ezt kívánta a frizurám,elég is volt,most mehetnék havonta sem lenne elég,kifizetni pedig 3 havonta sem megy 10 000 Ft . Levágathatom befesthetem barnára de akkor kifejezetten rosszul érezném maga
..magam a bőrömben. Így ha nekirugaszkodom , tudok igazán mutatós lenni.akik korábbról ismertek meg csak azt látják slampi vagyok.
Hamarosan visszamegyek dolgozni ,kell hogy jusson ruhára fodrászra, és nem mindig vajas kenyér lesz a menü meg ami ép akad.
Gyerekeknek egészséges változatos az étkezése ,mindenük meg van.Magamon spórolok és ez meg is látszik.
Teszem hozzá 2 éve jó módban éltünk. Dolgoztam még , de azóta gyed,amiből több mint 15 000 el kevesebb (adójóváírás stb nélkül) és vég törlesztettünk ami maga a csőd...
Nagyon szeretnék már ezen változtatni.Anyukaként boldog vagyok,de lehetetlen helyzetben él rengeteg család.
Én meg tökre megértem azt akinek háttérbe szorul ÁTMENETILEG a külső baba mellett. Én is voltam így két gyerek mellett anyagilag is megszorulva épp akkor és az eredeti formám se tért vissza (szoptatás alatt) így nem ruháztam be egy komplett új 42es ruhatárra arra az 1 évre.Biztos slamposnak találtak engem is. Hajam összefogva mert agyamra ment hogy állandóan tépi valamelyik gyerek, ruhám a lehető legpraktikusabb itthon melegítő utcán farmer póló de azért lássuk be hogy ducin, itt ott ficcenő hájakkal SEMMILYEN ruha nem csini...
Aztán megszületett a 3.babánk, helyrerázódtunk, nekiálltam futni, 1 éve tornázok is, lett pénzem egy pár ruhát venni és a legkisebbem is kinőtt a hajtépős időszakból. Lefogytam 17 kilót most már a turis gagyibb olcsó ruha is jól áll rajtam nem úgy mint korábban így viszonylag elégedett vagyok és így már szeretek öltözni is és sminkelni, míg korábbi külsőmmel utáltam mert nem azt láttam a tükörbe amit akartam akárhogy öltöztem.
Piszkos, zsíros hajú nem voltam sose de a többi "körítés" bizony lemaradt.
Úgyhogy én tökre megértem akinek nem megy ez még míg kicsi a baba.
Persze mikor már 3-4-5 stb. éves egy darab gyerek és anyuka még mindig a szülésre fogja az alakját na az már problémásabb, de ő tudja.
Van aki elhanyagolja magát, van aki nem.
A babák sem egyformák, az sem mindegy, hogy a kicsi mellett van-e még másik gyerek is.
Bár nekem még nincs gyerekem, de a környezetemben azt látom, hogy van, akinek a gyerek mellett is van ideje magára és más dolgokra is, viszonyt van olyan anyuka is, aki szegény örül, ha tud naponta 3-4 órát aludni és mellett meg tudja csinálni a házimunkát, az ő esetében valószínű, az alvást választanám.
anno bombano kategoria voltam. 3 hete szultem, masodik baba.
Ebben a pillanatban melegitogatya van rajtam, a hajam zsiros, a szemem meg voros a nemalvastol.
Ja, meg dagadt is vagyok.
De majd igyekezni fogok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!