Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Összesen mennyibe kerül egy...

Összesen mennyibe kerül egy szülés? Magándokinál ill. ügyeletesnél?

Figyelt kérdés

Minden vizsgálatot egybevéve, a szüléssel, 6hetes kontrollal, mindennel együtt... Párom nemrég kérdezte, mikor szeretnék babát, és hát ez is megfordult a fejemben, hogy erre a részére mennyit kell "gyűjteni"...

nektek mennyibe került cakkom pakk a várandósság+szülés?

Én baranyai vagyok, de minden válasz érdekel

2012. dec. 16. 16:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
56%

Én magánklinikára jártam terhesgondozásra és ott is szültem.

220 e ft volt a terhesgondozás+390 e ft a szülés.

Mindenről számlát kaptam természetesen,és az összes lehetséges vizsgálatot(labor,uh,tesztek,stb) tartalmazta.

Ha sztk-ba jársz+ügyeletesnél szülsz,amúgy semmenyibe nem kerül.

2012. dec. 16. 17:16
 12/28 A kérdező kommentje:

ejjha, vannak ám árak...

persze tudom, hogy ki lehet hozni 0ft-ból is, de szeretném, ha normálisan törődnének majd velünk, nem csak "úgyahogy", ezért próbálok tájékozódni

2012. dec. 16. 17:31
 13/28 anonim ***** válasza:
77%

elso lanyomat "ingyen" szultem, erzestelenito nelkul. Komplikaciok leptek fel, mind en es mind a babam jol megjartuk (de a lenyeg, hogy egeszseges)

MAsodik lanyom 3 hete szuletett egy maganklinikan. 50 euro egy alkalom az orvosnal, a szulesert 700 eurot fizettem, a klinika 1100 euro, erzestelenitoert 150 eurot, a gyerekorvosert sznten 150 eurot fizettem.

2012. dec. 16. 18:28
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Baranyai vagyok, elsőmet még a megyeiben szültem, összesen a csecsemősöknek adott csomag került pénzbe. Most is sztk-ba járok, a doki első pillanattól kezdve odafigyel, vizsgálatokra küld (volt kötelezőn felüli is). Most Mohácsra megyek szülni ügyeleteshez, szerintem itt sem fogok fizetni (ha később nem akarunk belebukni, akkor nem tudok, mert 2 hete vesztette el a párom a munkáját, így az a kevés tartalék kell, amit erre szántunk volna, ezt csak azért írom, hogy nehogy az legyen, hogy akkor mire vállaltuk a gyereket).

Klinikán is, Mohácson is van állítólag, aki várja a pénzt ügyeletben, de nem szólhat semmit, ha nem adsz neki.

A magándokis változatot nem ismerem, de előtte érdemes érdeklődni az árairól, és ha nem ragaszkodsz XY-hoz, akkor az alapján dönteni.

Lehet tudni, hogy baranyán belül merre laksz?

2012. dec. 16. 19:26
 15/28 A kérdező kommentje:
komlói vagyok, de Komlón nem szülnék, az "hótzicher" ...
2012. dec. 16. 19:36
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Pécsen szültem tavaly,1 hetet elötte kórházban voltam összesen 0 Ft-ba került és mindenki nagyon kedves volt,a babám egészséges mint a makk.Az első 4 hónapban szedtem Elevitet ennyi volt a plussz kiadás.
2012. dec. 16. 19:41
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Elmesélem az én esetemet:

Magánorvoshoz jártam 10 e/alkalomért.Három hetente mentem ultrahangra.Csinált egy uh-ot 5 perc alatt,beírt a kis könyvbe,megmért a súlyom és a vérnyomásom,plusz megkérdezte,hogy vagyok.A rendelőjében 10 percnél többet soha nem töltöttem.Ha tapasztaltabb vagyok,és tudom,hogy ez amúgy egyáltalán nem normális,otthagyom.De nem tudtam...A kiírt időpontkor közölte esküvőre megy,nem ér rá.Szerencsére,nem azon a hétvégén született a lányom.40+5-re szültem,de előtt szülésindításról soha nem beszélt nekem,azt se tudtam,most akkor mi van.Éjfélkor folyt el a magzatvizem,rá 1 órára erős fájásaim lettek,mégis csak reggel 7-re jött be,amikor már 6 órája a szülőszobán voltam 1-2 perces fájásokkal.Akkor is csak gyorsan megvizsgált.A szülésem alatt semmit nem tett,még csak egy biztató szót sem mondott,9 óra vajúdás után,és 0 tágulás után sem segített volna rá,oxitocinra lett volna szükségem.Az egyedüli kedves doki az altatóorvos volt,akitől kaptam EDA érzéstelenítőt/saját kérésre/,és aki vigasztalt,mikor a műtőbe betoltak.Fél 12 előtt leesett a kislányom szívhangja,minden gép megszólalt,az a nyomorult nőgyógyászom egy árva szót nem szólt,én bőgtem,férjem már az üvöltés szélén állt,csak annyit láttam,hogy 10 orvos van körülöttem,és kétségbeesett fejet vágnak,én meg semmit nem tudok!Már 3,5 éve,de máig előttem van az arcuk...Utána az orvosom mond 3 szót,és közli velem,aki bőgtem,hogy 2 perc alatt császár.Úgy rohantak velem a műtőbe,hogy még egy falat is levertek.Altattak,és borzalmas volt.1,5 óra után ébredtem,csak sírtam,és nem tudtam mi van...Közbe a doki találkozott a kórtermem előtt a szüleimmel,meg anyósékkal,amikor megkérdezték mégis mi történt,meg se bírt nyikkanni,vörös volt a feje,mint egy ráknak.Aztán kiderült,már a magzatvizem se volt tiszta,pedig csináltak flowmetriát,és a lepényem is el volt öregedve,oxigénhiányos állapot léphetett volna fel.Természetesen az elvárt összeg,ami kb. 90 ezer,csak 40-et kapott.A kórházban töltött 4 nap alatt egyszer jött be hozzám.:( A második szülésem felkészült,profi magándokinál zajlott.Ő nem volt pénzéhes,a rendelőjében mindig 30-35 percet töltöttem,csomót beszélgettünk,uh-n mindig mutogatta nekem,hogy mi-micsoda stb. Meg volt beszélve,hogy ahogy bemegyek a kórházba,és azt mondják ez már az,hívjam azonnal és jön.20 perc múlva már ott volt,burkot repesztett,segített a kitolásnál,első fájástól számítva 4 órára meg lett a lányom,egy gyönyörű szép szülés keretében.Ő 8000 Ft. volt/alkalom,és a szülésért 80.000 ezret kért,de megérte!

2012. dec. 16. 19:46
 18/28 anonim válasza:
51%

Úgy látom aki nem álomvilágban él azt lepontozzák a mérges ingerült anyucik

Ébredjetek fel,igenis olyan világban élünk amiben ha nem fizetünk az egészségünkért akkor bizony nagyobb az esély arra hogy megjárjuk

Nem azt mondtam hogy ha valaki nem fizet akkor 100% hogy a baba egészségtelen lesz,szövegértelmezés 1-es

Egyszerűen annyiról van szó ha nem fizetsz az orvosoknak akkor lefognak szarni magasról,felőlük meg is halhatna ott a páciensük és csak a szerencsének köszönheti az illető ha nagyjából épségben kijön a korházból

Az hogy egy álomvilágban éltek nem az én hibám,éljetek csak a kis illúziótokban,jaj milyen szép világban élünk,nincsen háború,nincsen gyűlölet,az orvosok is önzetlenül segítenek nekünk ingyen...hát persze

De majd ha súlyos betegek lesztek majd akkor megtudjátok hogy az orvosok csak egy darab húscafatnak fognak nézni bennetek ha nem fizettek eleget

Könnyen beszélnek a pénzesek akik állandóan tömik az orvosokat,úgy persze hogy emberibb ellátást fogtok kapni

Csak megjegyezném hogy eredetileg NEM kéne hálapénzt és további plusz "juttatásokat" fizetni az orvosoknak,nekik kötelességük lenne ezek nélkül is tökéletes ellátásban részesíteni minket

2012. dec. 16. 20:15
 19/28 anonim ***** válasza:
91%

"Egyszerűen annyiról van szó ha nem fizetsz az orvosoknak akkor lefognak szarni magasról,felőlük meg is halhatna ott a páciensük és csak a szerencsének köszönheti az illető ha nagyjából épségben kijön a korházból"

Aha, persze. Ezért írják itt sokan, hogy nem fizettek semmit, nem volt dokijuk, mégis RENDES ELLÁTÁST KAPTAK ÉS RENDES VOLT VELÜK MINDENKI.

2012. dec. 16. 21:34
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

Tisztességes orvost kell választatni,akár magán akár sztk.Ez nem a pénzen múlik,aki csak azért rendes mert fizetsz arra inkább ne bíz semmit nem hogy 2 ember életét.

én SZTKba jártam terhes gondozásra,ügyeletesnél szültem-szülésznőm volt csak mert bent feküdtem és sok minden + szolgáltatást kaptam a pénzemért 40 000 Ft volt.Problémás szülés volt ennek ellenére nem biztos hogy szükség volt fogadott szülésznőre ,de első gyereknél fontos volt a tudat hogy van aki rutinos.Orvost nem akartam és nem is fogok,mert szerintem sokkal több a rizikója ,ha van orvosod más nem nyúl hozzád, lesz ami lesz .Ezt nem kockáztatom.

2012. dec. 16. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!