Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szulnetek csak azert kulfoldon...

Szulnetek csak azert kulfoldon, hogy a ferjetek mellettetek lehessen?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldonteni hogy legyen:

Hazamenjek Magyarorszagra szulni? Akkor a ferjem nem lehet mellettem szulesnel, nem lehet a ferjem csaladi neve a gyereke, es csak a 4-5ho kornyeken tudnek visszarepulni....

Vagy itt szulok Azsiaban, ahol nem olyan jok a korhazi ellatasok, de a ferjem mellettem van, viszont haza csak nehezen vihetnem meg latogatoba is gyerek anyakonyvezese nelkul. Nincs itt Nagykovetseg anyakonyvezni.

Ti mit tennetek?

2012. dec. 12. 17:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősüöm 17 napos babával utazott Mo-ra.

Kérdező, ezeket találtam neked:

[link]

[link]

Nem tudom mennyire megoldható, hogy elutazzatok Indiába.

2012. dec. 14. 11:46
 22/26 anonim ***** válasza:
Hu, az oltasokra nem gondoltam, mert mi is kulfoldon eltunk sokaig, de kocsival kozlekedtunk mindig, tulajdonkeppen eszembe sem jutott. Nekunk itthon konnyebb volt papirokat intezni, mint a konzulon keresztul, segitokesz volt, meg minden, csak hat ugy mas a rendszer, sokkal nehezkesebb. Kerdezo, passz. Mostmar komolyan;-) probalj beszelni illetekesekkel, mert jo bonyolult a helyzetetek. Modjuk mi konzulon keresztul inteztuk az allampolgarsagot, utlevelet is el tudtuk intezni, de utana itthon mindenbe belekotottek sajna... nektek pedig sokkal osszetettebb a helyzetetek. Mikor szulsz?
2012. dec. 14. 15:37
 23/26 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat.

en is ugy tudom hogy 3-4 honapos korban lehet csak vinni, oltasok utan.

Az a baj hogy a hazassagunk nincs anyakonyvezve, es igy az en vezeteknevemet kapja, ha otthon szulok. A hazassagot csak Indiaban lehetne anyakonyvezni, de odautazni sem egyszeru, meg nekem is vizum kell..

Azert tettem fel a kerdest, mert OK szulok en itt, de ha ferjemmel valami lesz, vagy megunom itt akkor hogy megyek haza???:( nincs itt senkim.

Talan jobb lesz otthon.

2012. dec. 15. 05:56
 24/26 A kérdező kommentje:

elfelejtettem irni hogy 14 hetes multam igy mar csak kb 2 max 3 honapom van eldonteni , utanna mar repulni se engednek szerintem!

A magyar szuletesi anyakonyvi kivonaton rajta van a gyerek apjanak a neve? kerdezik? Mert ha igen akkor itt megkapja a tartozkodasi engedelyt a gyerek.

2012. dec. 15. 06:55
 25/26 anonim ***** válasza:
Elvileg rajta van, igen, de csak akkor ha elismert a hazassagotok, vagy ha apasagi nyilatkozatot viszel. Nalunk ez a kovetkezokeppen mukodott: en magyar allampolgar vagyok, a ferjemmel nem voltunk akkor meg osszehazasodva, o szlovak allampolgar, szlovakiaban is eltunk, ott is szultem. Szules elott nem engedtek az apasagi nyilatkozatot, mert nem egy az allampolgarsagunk. Megszuletett a picur, az en vezeteknevemre anyakonyveztek, apa ismeretlen volt beirva. Aztan mentunk a birosagra, nyilatkoztunk, megkaptuk a vegzest, h apuka a nevere veheti. Ez alapjan kiadtak a parom vezeteknevere anyakonyvezett szul. Anyakonyvi kivonatot. Ezzel mentunk a nagykovetsegre, kapott magyart, meg utlevelet... de nalatok ez az ut sem jarhato, tobb akadalyba utkoztok. Szuleidet nem tudod megkerni, h itthon probaljanak vmit intezni az ugyetekben? Mert ha itthon szulsz, ahol jogilag nem vagy ferjnel, nem fogjak a ferjed vezeteknevet adni a babonak. De hogy lehet, h turistakent sem engedik be?
2012. dec. 15. 08:38
 26/26 A kérdező kommentje:

igen, ezen en is csodalkoztam, hogy amikor mar osszehazasodtunk(itt) utanna elutasitottak az 1 het nyaralasra kerelmezett turistavizumat azzal az indokkal, hogy majd biztos nem jon ide vissza es illegalisan Mo-n marad.

Amikor meglattam el se hittem.

Kedves utolso, neked sem lehetett egyszeru a helyzet.

Koszonom segitseged , nem is gondoltam volna hogy az apa nevet nem irjak ra anyakonyvezes nelkul.

2012. dec. 15. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!