Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van koztetek olyan kismama...

Van koztetek olyan kismama aki kulfoldon szult, vagy epp ott fog szulni?

Figyelt kérdés
En Angliaban elek es itt teljesen mas hagyomanya van a szulesnek es az egesz terhesseg kezelesenek!Ha valakinek van kulfoldi tapasztalata irjon vagy ha csak tanacsot szeretne adni azt is szivesen elfogadom,mert elso gyermekemet varom es kicsit felek ,hogy is fog zajlani!Elore is koszonom 39hetes kismama
2010. febr. 26. 11:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősöm most szült Angliában pár hete,csak annyit tudok róla hogy már első! nap hazaengedték a picivel együtt!

Könnyű szülést neked!

33 hetes kismama

2010. febr. 26. 11:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen ezt en is hallottam hogy az elso 6 ora utan ha nincs semmi gond haza engedik az embert,de en ezt valahogy nem igazan tartom jo otletnek!
2010. febr. 26. 11:29
 3/13 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Ezt irtak nekem a kismamak a felelmeim ellen! :)

2010. febr. 26. 12:04
 4/13 anonim ***** válasza:

Az én barátnőm Spanyolországban van, ott fog szülni, de még van egy hónapja. Ami nekünk nagyon furcsa a hazai gyakorlathoz képest, hogy a 34. héten csinálták neki a második cukorterhelést, és egy uh-ot és azt mondták neki, hogy ha a 38. hétig nem szül, akkor várják vissza, addig semmi nincs.

Attól ne tarts, hogy hamar hazaengednek a babával, itthon is csak a baba besárgulása miatt tartják benn a kismamákat 3-4 napig a kórházban. Ha besárgul a babád, azt úgyis látni fogod!

14 hónapos kislány anyukája és 36 hetes kismama

2010. febr. 26. 12:04
 5/13 A kérdező kommentje:
Hat itt sajnos a 20.het utan semmilyen vizsgalat nincs csak az orvos vizsgal de azt is csak ugy h megnyomkodja a hasat es megnezi a baba szivhangjat!itt eloszor akkor nyulnak a nokhoz ha mar jon a baba!Igen itt tenyleg 6 ora utan haza lehet jonni,de ennek csak egy oka van h annyira sok anyuka szul h nincs annyi hely!Sajnos nagyon durvan hangzik de ez van!
2010. febr. 26. 17:37
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia!

En Kanadaba szultem.

Hat...volt nehany erdekesseg.Pl h hazakuldtek h otthon vajudjak mert ugyan 5 percesekkel mentunk be de megcsak 2 centire tagultam ki.

Amugy a terhes gondozas is erdekes volt en ezt nem neveznem terhes gondozasnak,szinte semmilyen vizsgalat nincs.1 uh volt,1 vervetel meg a szokasos suly es vernyomas.

En szerdan szultem es penteken haza is mentunk de az en fiam furcsan vette a levegot ezert maradtunk "ilyen sokaig" a mellettem levo anyuka egy par oraval elobb szult mint en es este mar mehettek haza.

Meg talan annyi hogy itt nem inditanak ha nem muszaly en is 10 nappal tulhordtam mikor mondtak h oke akkor holnap inditanak.Szerencsere kora reggel elindult a kisfiam magatol.

Ja,es itt a babat se szivesen veszik el ejszakara most az az uj divat h az anya kozelebe legyen a baba mert ez ugye osztonzi az anyat a szoptatasra.

Csak nekem a tejem nem akart elindulni es igy a fiam egesz ejjel orditott pedig kertem h adjanak potlast es egy kicsit vigyek el ugyanis 25 ora vajudas utan hulla voltam.De nem erdekelte oket.

De hogy irjak pozitivumot is.

Kulon szuloszoba,furdoszobaval felszerelve,vajudo kad meg minden amit akarsz.

Apuka bent lehetett meg ejszaka is mar amikor meg volt a baba.

Az epiduralt hamar felajanlak igaz en sokaig nem eltem vele csak akkor mikor mar a csaszarral ilyeszgettek.

Most igy hirtelen ennyi jutott eszembe.

Konnyu szulest kivanok neked!

8 honapos kisfiu anyukaja

2010. febr. 27. 05:29
 7/13 anonim ***** válasza:

marc. 14.-re vagyok kiirva. olaszorszagban elek. a terhesgondozas szinte nulla, magandokihoz jarok (ami draga, de otthon sem olcso a szulesre koltott penz!). a szules a korhazban teljesen ingyenes, az en korhazamban nincs epidural, tehat csak termeszetes szules van(vagy csaszar komplikacio eseten). 3 napig vagy a korhazban, a baba veled van vegig! a korhaz nagyon bizalomgerjeszto, alternativ szules, vizben, stb.. tiszta minden es kedves a szemelyzet. 2 honapig jartam oda szulesfelkeszitore, nagyon hasznos volt! itt is inkabb az otthoni vajudasra invitalnak, csak rendszeres(3-4 perces) eros fajasokkal vesznek fel.

nst-re csak a kiirt napjan tesznek, addig nincs semmilyen hasonlo vizsgalat.

majd meglatom hamarosan a gyakorlatban milyen...

boldog babavarast es a leheto legkonnyebb szulest nektek tavol az otthonunktol! 37+5 km

2010. febr. 27. 09:18
 8/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a hasznos valaszokat!Itt sajnos nincs lehetoseg arra h az apa bent legyen velunk csak szules utan max 4 orat,de ez mind attol fugg h ejjel van vagy nappal!Ejjel senkit nem engednek be!Ugy hallottam h itt is hazakuldik az embert!Hat a terhesgondzas hozzatok hasonloan semmi sem volt!Sajnos itt meg szulesfelkeszites sincs!4re vagyok kiirva akkor kell mennem vedonohoz es o azt mondta majd akkor beszelgetunk a szulesrol!Hat ez nagy hiba mert mi van ha nekem elobb megindul es akkor itt vagyok egy idegen orszagban nem ismerem a szokasokat raadasul elso baba es semmit sem tudok a szulesrol!nem tudom h megis itt mivel lehet elni es mire nincs lehetoseg!
2010. febr. 27. 10:47
 9/13 anonim ***** válasza:

Szegeny,tudom mit erzel.

En is igy voltam.Egy magyar orvoshoz jartam "terhes gondozasra" es a kedves doki szules elott 2 hettel lelepett valahova kulfoldre.

Azt uzente az aszisztensevel h menjek be abba a korhazba ahol szulni fogok es majd az ugyeletesnel fogok szulni.

Vartam,vartam mar 9 nappal tulhordtam a fiamat.Na akkor bementunk a korhazba es kiderult h KELL orvost fogadni mert nincs ilyen h ugyeletes.

Egesz nap jarkaltunk mire 1 orvos vegre elfogadtak a kerest h nala szulhessek(addig a napig nem is lattam ezt a not).

Ugy h en is nagyot csalodtam,meg szerencse h csak ideiglenesen vagyunk itt mert a kovetkezo babat mar Magyar orszagon szeretnem szulni.

Amugy nem is tudtam h van vedono Angliaba.

Es van magan orvosod vagy kinel fogsz szulni?

Konnyu szulest es gyonyoru,egezseges babat kivanok neked.

a kanadai anyuka voltam:)

2010. márc. 2. 06:14
 10/13 A kérdező kommentje:
Vedono,szuleszno mindegy!Akihez jarok annal fogok szulni elvileg!nincs magan orvosom,mert itt csak noi szuleszek vannak egyetlen egy ferfi sincs a szuleszeten!Erdekes egy orszag nagyon!Sokmindenben nem ertek egyet!En is sokkal jobban orultem volna ha otthon szulhettem volna de sajnos mostmar lehetetlen!
2010. márc. 2. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!