Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szulnetek csak azert kulfoldon...

Szulnetek csak azert kulfoldon, hogy a ferjetek mellettetek lehessen?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldonteni hogy legyen:

Hazamenjek Magyarorszagra szulni? Akkor a ferjem nem lehet mellettem szulesnel, nem lehet a ferjem csaladi neve a gyereke, es csak a 4-5ho kornyeken tudnek visszarepulni....

Vagy itt szulok Azsiaban, ahol nem olyan jok a korhazi ellatasok, de a ferjem mellettem van, viszont haza csak nehezen vihetnem meg latogatoba is gyerek anyakonyvezese nelkul. Nincs itt Nagykovetseg anyakonyvezni.

Ti mit tennetek?

2012. dec. 12. 17:33
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
58%

Bárhol a világon kapsz anyakönyvi kivonatot.

Magyarországon miért ne lehetne veled a férjed a szüléskor? Melletted lehet, gyakran még akkor is, amikor császármetszés lesz a dologból.

2012. dec. 12. 17:37
 2/26 A kérdező kommentje:
Meg hazassag utan sem kapott vizumot Mo-ra.Igy vagy megyek egyedul vagy maradok:(
2012. dec. 12. 17:41
 3/26 anonim ***** válasza:

Hat en meg ilyenrol nem is hallottam, hogy a ferjed ne kapjon vizumot ha ossze vagytok hazasodva. Nem arrol van szo hogy ketelkedem a szavadban, bizonyara alaposan utanajartatok, csak furcsallom. En is kulfoldon mentem ferjhez, 5 eves letelepedesit kaptam, utana allampolgar leszek, s itt csomo olyat hallottam, akik elvettek egy kulfoldit penzert, hogy azutan az illeto itt tartozkodhasson. Csaladot ugyanis nem valaszthatnak szet.

De a babad tenyleg kap anyakonyvi kivonatot a szuletesekor. Milyen orszagban elsz?

2012. dec. 12. 22:14
 4/26 A kérdező kommentje:

Sri Lankan elek ferjemmel. itt hazasodtunk ossze tavaly. Utanna fel evre terveztuk hogy hazamegyunk latogatoba szuleimhez. Elutasitottak vizumat, mivel Mo-n nem lett anyakonyvezve. De nem is tudnank mert nincs magyar nagykovetseg.

A gyerek ha itt szuletik sri lankai szuletesit kap, amit szinten nem tudnank anyakonyvezni, igy nem engednek velem haza.

Lehet jobban jarok ha hazamegyek szulni, csak akkor fel evig nem latom ferjem es a gyerek sem :(

2012. dec. 13. 04:29
 5/26 anonim ***** válasza:

Mindenképp előbbre való lenne a férjem, mint a Mo-on hagyott családom. Nehogy már az apja ne láthassa fél évig a gyerekét, mert mi lesz, ha csak később mehetünk a mamáéknak megmutatni...

Utazzatok el olyan helyre, ahol van nagykövetség és csináltassatok ott anyakönyvi kivonatokat.

2012. dec. 13. 08:52
 6/26 anonim ***** válasza:
szerintem mindenképp meg lehet ezt vhogy oldani. írj levelet itthon a hivataloknak (e-mail), hogy segítsenek, mert kint nincs magyar nagykövetség. egyébként ha kint szülsz, a férjed állampolgár, akkor a gyereket sem kap magyar állampolgárságot, kint kell neki útlevelet csináltatnod és úgy utazhat. (legalábbis velem így volt anno, külföldön szültem, külföldi apától, de magyar lett a picúr, mert nem voltunk összeházasodva. ha meg lett volna az esküvő, akkor apuka állampolgárságát kapta volna). mindenképp kérj segítséget, ill. azt is el lehet intézni, hogy Mo. elismerje a házasságotokat, csak ugye kissé nehézkesebb a világ másik végéről. de ezért van 2012. sok sikert!
2012. dec. 13. 09:21
 7/26 anonim ***** válasza:
sőt, még az jutott eszembe, hogy mivel a te irataid szükségesek voltak anno az esküvőhöz, az itthoni anyakönyvi hivatal, aki kiadta neked az igazolásokat segíthet abban, hogy hova kell mennetek, hogy Mo-on bejegyezzék a házasságotokat. ha ez megvan, akkor apuka is utazhat veletek, szülhetsz itthon és utazhattok. bár az állapolgárság kérdésében akkor sem tudom, h mit kapna a kicsi, ennek járjatok utána. mert ha itthon szülsz, attól még nem kap automatikusan magyar állapolgárságot a pici és akkor meg visszavinni nem tudod... szóval járjatok ennek utána.
2012. dec. 13. 09:26
 8/26 A kérdező kommentje:

Hazautaztam februarban hogy anyakonyvezni tudjam a hazassagunkat. 3 kulonbozo anyakonyvvezetohoz mentem, mindharom elkuldott a francba, hogy a ferjem nelkul nem anyakonyveztethetek.. na de konyorgom.. hogy csinaljam vele ha nem engedik Mo-ra.... valaszuk: menj Indiaba a ferjeddel anyakonyvezni... koszi!!!

Igen , azt tudom ha itt szuletik mindenkepp srilankai lesz es csak srilankai utlevellel vihetnem haza, amit megint csak ketlem hogy johetne!

2012. dec. 13. 11:13
 9/26 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat..

probaltam segitseget kerni.. a Bevandorlasi hivataltol, Az indiai magyar nagykovettol... nem valami segitokeszek.. altalaban ha hivom oket vagy nem veszik fel, vagy lerakjak a telefont( foleg az indiai nagykovet) ami felhaborito mert o az akinek segiteni kellene. 5 magyar feleseg van itt es egyik sem tudott meg anyakonyvezni.Sem gyerek ugyeben donteni....

2012. dec. 13. 11:17
 10/26 anonim ***** válasza:
te jó ég, hát nem vagy könnyű helyzetben. remélem rendeződik a dolog, de mindenképp járj utána, nehogy úgy járj, h itthonról nem viheted ki, onnan mondjuk útlevéllel hazahozhatod, csak hát azt is a férjed nélkül. szép kis világ van...
2012. dec. 13. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!