Most akkor melyik is a fájdalmasabb?
Nekem a szoptatás volt fájdalmas, olyan mellgyulladások sorozatát kaptam hogy még megemleni sem tudtam a kezemet, 39 fokos láz+ levegö vétel is nehéz volt.
A szüléseim mindegyik gyerkenél 3-4 órát tartott. a fájások között jókat nevetgéltem a bábával meg a férjemmel, majd kinyomtuk a bébit, és még epidurálist sem kaptam.
szóval szülni simán szülnék még 10-t de szoptatni már egyetlen egyet sem akarok, nekem az a fájdalom többet nem kell.
A vajúdás kellemetlenebb, mert nem tudod, meddig tart, és kicsit ijesztő az is, hogy egyre erősebb a fájdalom, néha azon gondolkozik az ember, vajon ezt még lehet-e fokozni. :) A kitolás már szuper, mert onnantól már csak pár fájás, és kint van a baba.
A vajúdás nekem relatíve sokáig tartott, az elsővel 14, a másodikkal 38 (!) óra, a kitolás mindkettővel kb 10 perc.
Jézusom..utolsó hogyan hagyhattak annyit vajúdni a babával??38 órán át??Én biztosan meghalnék,ha nekem addig kellene majd vajúdnom..első babámat várom,és ezen elszörnyűlködtem..hát komolyan amikor már azt hiszem,hogy na fel tudok készülni a szülésre,mindig olvasok valami újat,amit újra meg kell emésztenem!!Miért nem császároztak meg a 38 óra vajúdás helyett??
Bocs az offért!!
19 hkm
Én úgy gondolom, hogy ez eldőlhet fejben is.
Rettegtem a szüléstől, és ezt még tetézte az, hogy a fiam farfekvéses volt, így egyfolytában azon görcsöltem, ha nem fordul meg döntsenek a császár mellett, mert így tartottam biztonságosnak.
Eljött a nap, július 6-án este 10-kor elkezdődtek a fájások 20 percenként, nagyon lelkesen pakolásztam, tusoltam, hajat mostam, körmöt vágtam, vártam a következő fájást. A kórházba érve 3:20-kor már 6 percesek voltak. Nagyon izgultam vajon mi lesz a sorsom. Fenn a szülészeten már 3 percesek voltak, de még mindig semmi durva, sokkal de sokkal rosszabbra számítottam. Majd, amikor 4-kor közölték velem, hogy mindenképp császár lesz 5-kor, akkor én már semmilyen fájást nem éreztem, pedig a fájásmérő mutatta a 3 perces fájásokat, én viszont semmit nem éreztem belőlük. Érdekes. Nem tudom tapasztalt-e még valaki ilyet. Kitolásban sajnos nem volt részem, így arról nem tudok beszámolni, de nekem a vajúdással nem volt gondom.
Nekem a tolófájások voltak nem semmik.12óra alatt szültem meg a fiam,abból 6 óra tolás és öntötték belém az oxitocint.Már éppen császározni vagy vákumozni akartak.
Bár az is kellemes volt amikor az orvos kézzel szedte ki a méhlepényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!