A hüvelyi úton történő szülés, vagy a császármetszés fájdalmasabb? Melyik gyógyul hamarabb? Vélemények és tapasztalatok?
Csak hüvelyim volt 2x. 2 éve az elsőnél a 6 hét gyermekágyat kitöltöttem, hetekig fájt a seb, alig bírtam ülni, mozogni. Másodikat 1 hete szültem, már a hazajövet napján felmostam, rendet raktam, 1 héttel a szülés után kutyabajom, a vérzés van már csak, mozogni ugyanúgy tudok, mint előtte. Szóval még ugyanolyan szülési módnál is változó, hogy melyik a könnyebb.
Maga a szülés is változó, hogy mennyire fájdalmas, nekem egyiknél sem volt idő EDA-ra, fájdalomcsillapítás nélkül szültem mindkétszer, ki lehet bírni. :-)
Mindkét gyerekemet természetes úton szültem, a másodikat most lesz 2,5 hete. 4100g volt, mindenki mondta jobban járnék, ha megcsászároznának, mert nagy a baba. Végül a magzatvíz elfolyásától számítva 5,5 órán belül megszületett a pici, nyílván iszonyatos fájdalmak közepette. Pár órát velünk volt, aztán elvitték a csecsemősök én meg befeküdtem kicsit pihenni a kórterembe. A lányomért 4 órával később már magam indultam, lassan, de biztosan. Másnap kaptam 2 császáros szobatársat, akik a szülés után 6 óráig még csak a fejüket sem mozgathatták nagyon. Nyomkodták a hasukat ezután kb óránként, hogy ürüljön a vér a méhükből és elkezdjen összehúzódni, szenvedtek még akkor is a fájdalomtól. Rá következő nap tudták érdemben megfogni a babájukat és foglalkozni is vele. Az én gátsebemmel semmi gond nem volt, a rosszabbik dolog nálam egy aranyér volt, az sokkal jobban fájt. Ők hetekig érezni fogják a hegüket.
Ott a kórteremben ezerszer jobban örültem neki, hogy sikerült simán megszülnöm a kislányom, mintha császár lett volna. Szóval szerintem egyértelműen a császár a rosszabb, de sajnos nem lehet válogatni, ha indokolt, akkor bizony kell a császár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!