Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A hüvelyi úton történő szülés,...

A hüvelyi úton történő szülés, vagy a császármetszés fájdalmasabb? Melyik gyógyul hamarabb? Vélemények és tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2012. szept. 9. 12:48
1 2 3
 11/23 (L) Bella (L) ***** válasza:
24%
Én természetes módon szültem, de mindent megadtam volna a császármetszésért...a vajúdás volt életem legborzalmasabb élménye, az, hogy a falat kapartam a fájdalomtól, nem kifejezés...maga a szülés már egyáltalán nem fájt. Viszont utána, még 4 héttel szülés után is hashajtózni kellett, mert fájt volna keményet kakilni, még a csiklóm is fájt ülésnél, terpeszbe jártam hetekig, ömlött a vér belőlem, próbáltam elkerülni a tüsszentést, hát szóval rettenet. Én vajúdásnál ordítottam, kezem lábam remegett a fájdalomtól, a szemeim úgy bevéreztek, hogy fehér része nem volt a szemgolyómnak, na ilyet császáros nem él át...a császáros jó esetben nem vajúdik, nem varrják össze a gátsebet/repedéseket, fáj a hasa, a normál módon szülőknél is fáj a has utána. Jó esetben nem kell végigélnie azt a megalázó, kiszolgáltatott helyzetet sem, mint a normál módon szülőknek. Viszont utána, aki szült, szenvedett, az elégedett és büszke magára, a császárosok meg depressziósak. Persze ez az én véleményem, és tapasztalatom, de őszintén mondom neked, hogy szülés előtt bármennyi fórumot olvasgattam és bármennyi embert megkérdeztem, közel sem tudtam elképzelni, hogy mennyire durva lesz...
2012. szept. 10. 11:46
 12/23 anonim ***** válasza:

1.vagyok

Nem minden császáros depressziós!!!!Én sem voltam az.Csak sajnos egyesek úgy fogják fel hogy a császár nem igazi szülés.Ami egy nagy hülyeség!Én már megtapasztaltam itt ezen az oldalon mindig az olyan mondja hogy a császár nem igazi szülés akinek fogalma sincs róla hogy az milyen.Persze vannak olyan nők is akik azért vannak maguk alatt mert nem tudták simán megszülni a babájukat.Pedig tök mindegy hogy milyen módon születik egy baba,a lényeg hogy egészséges legyen!

2012. szept. 10. 17:30
 13/23 anonim ***** válasza:
Én hüvelyi úton szültem, lassan 6hete. A sebem még mindig érzem, kb a 4.hétig rendesen fájt is. Ja amúgy felszívódó belső varrataim vannak. Nagyjából eddig az időpontig véreztem, azóta sárgás folyásom van. Én már az elejétől kezdve mostam, főztem, takarítottam, 2hét után újra dolgoztam a mellékállásomban, ahova autóval jártam be. Ha a gátseb nem lett volna fájdalmas, akkor semmi baj nem lett volna. És azért a szülés nagyon fájdalmas, de hatalmas élmény... Nem biztos, hogy vállalnék még egy babát, de azt, hogy normálisan szültem sosem bánnám meg. Csodálatos volt...
2012. szept. 11. 07:06
 14/23 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Az előttem szólónak igaza van. a fájdalom borzalmas. Én is sokat olvastam. A jóslóknál azt hittem, hogy ennél rosszabb már nem lehet. Akkor azt hittem, már szülök. Aztán amikor jöttek a fájások eszembe jutott, hogy inkább maradjon benn csak ne fájjon :) Szerencsére nekem hamar lezajlott és nem bántam meg, hogy nem ugrottam ki az ablakon :) arra kell gondolni, hogy akkor jó, ha fáj...
2012. szept. 11. 07:10
 15/23 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat :)
2012. szept. 11. 12:33
 16/23 anonim ***** válasza:
8 óra vajúdás ebből 4 óra tolófájások után megcsászároztak.A fájások elviselhetők voltak,3 perceseknél még sétáltam.A tolók rettenetesek,de ha minden jól alakul akkor pikk-pakk megvan a babám és gátmetszés (nem tudom milyen biztos rossz),így van egy 15 cm-is vágás a hasamon,kb 2 hónap volt míg felépültem teljesen és a mai napig (9 hónapja történt) fájdogál,viazket,érzékeny stb.A hüvelyi szülés után hamarabb gyógyulnak a dolgok még ha repedt is nagyon.Azt tartsátok szem előtt hogy a CSÁSZÁR EGY KOMOLY HASI MŰTÉT!
2012. szept. 11. 21:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

11-esnek

Ezzen lovagoltok,hogy a császáros nem vajúdik (oda írtad jó esetben).De a császárok többsége vajúdás közben bekövetkezett komplikáció miatt történik,nem pedig mind programozott mint gondoljátok.Én elhiszem hogy a gátmetszés is fáj meg tudom,hogy varrják,de egy 10-20 cm-es vágáshoz képest a gátmetszés semmi.

Az ilyen embereknek nem kívánok nagyon rosszat,csak annyit,hogy vajúdjon egy pár óra hosszát,legyenek tolófájásai is,oxitocinnal meg minden finomsággal és mielőtt meglenne a baba császározzák meg.

Ok fáj a hasa annak is aki simán szült,DE nekik nincs vágás a hasukon!Azt tudtad e hogy császár után a kismamák még pár napig oxitocin injekciót kapnak,próbáld ki milyen kellemes amikor beadják.Sok helyen trombózis ellen is kapnak a császárosok injekciót,sőt maguknak kell beadni még otthon.Sima szülésnél ilyen NINCS!

Bocsi,hogy itt kiborultam,de kinyílik a bicska a zsebemben amikor a császárt jobbnak találják,mert csak "kikapják" a babát és kész,meg nem fáj,nem szenved meg érte stb.

2012. szept. 11. 22:10
 18/23 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a császár a rosszabb. Igaz, Nekem mindkét szülésem hüvelyi úton történt, de amiket leírtak előttem az választ ad mindenre.

A második szülésem egy álom volt (az első se volt rossz). Kora hajnalban indultak a fájások otthon, még fel sem kelt a nap, mi már babáztunk. Párom úgy fogalmaz, hogy szülésznő segített, Babu potty... Na egy ilyet össze sem lehet hasonlítani a császárral. Mivel nagyon gyorsan történt minden (3 óra alatt első fájásoktól kezdve), így minden kimaradt. Se eda, se oxi, se gátmetszés, se varrás. Aznap már mindent csináltam, fájdalmam szinte nulla volt. Pedig csak 5 hete történt, úgyhogy nem a felejtés beszél belőlem.

Egy barátnőm azt kérte, császározzák meg. Szülés után pár héttel találkoztunk, azt mondta, soha többet nem kérne ilyet, hiszen ugyanúgy átélte a fájdalmat, ahogy pl én is, csak Ő több napon át az injekciók miatt, amíg Nekem pár óra alatt lezajlott minden. A császárról sokan, mint pl ennél a kérdésnél is, úgy alkotnak véleményt, hogy fogalmuk sincs milyen is valójában. Az ilyenek embereknek javasolnék némi utána járást, mielőtt nyilatkoznak. :)

2012. szept. 12. 06:17
 19/23 anonim ***** válasza:
Bár tudnék válaszolni a kérdésedre, de sajnos csak a császárról tudok nyilatkozni. Nekem szerencsém van, mert azok közé tartozom, akiket nem viselt meg különösebben. Haza már úgy mentem, hogy nem fájt semmim és otthon simán lépcsőztem. Néha éreztem, hogy húzódik a sebem, de tudtam, hogy ez jó és örültem neki, hogy húzódik össze, gyógyul. A műtét után pár nappal varratszedés volt, amitől iszonyatosan féltem, de tényleg semmi volt. Még kérdeztem is a dokit, hogy ennyi? Remélem, ha pár év múlva újra feltesz valaki ilyen kérdést már egyértelmű választ tudok adni tapasztalatból.
2012. szept. 12. 12:20
 20/23 anonim ***** válasza:
3-án császároztak, méhlepény elkezdett leválni, előtte volt 4 sima szülésem, a 4. baba 4300 gramm, 36 cm fejkörfogat. Sima szülést akármennyit, császárt egyet se! Nekem most életmentő volt, de nagyon sokkolt, hogy műtenek, 3. napra elég jól voltam, de amihez egyszer hozzányúlnak, az már nem lesz eredeti! Még ha jól begyógyul, akkor se lesz olyan, mintha nem műtettek volna. Nem vagyok úgy szétesve, mint rendes szülések után, bár én az első és a 4. után 6 hetesen voltam csontkovácsnál, na, az nagyon rendbe tette a hátam, de ahogy írtam, a műtét után már nem lesz semmi eredeti.
2012. szept. 17. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!