A hüvelyi úton történő szülés, vagy a császármetszés fájdalmasabb? Melyik gyógyul hamarabb? Vélemények és tapasztalatok?
1.vagyok
Nem minden császáros depressziós!!!!Én sem voltam az.Csak sajnos egyesek úgy fogják fel hogy a császár nem igazi szülés.Ami egy nagy hülyeség!Én már megtapasztaltam itt ezen az oldalon mindig az olyan mondja hogy a császár nem igazi szülés akinek fogalma sincs róla hogy az milyen.Persze vannak olyan nők is akik azért vannak maguk alatt mert nem tudták simán megszülni a babájukat.Pedig tök mindegy hogy milyen módon születik egy baba,a lényeg hogy egészséges legyen!
11-esnek
Ezzen lovagoltok,hogy a császáros nem vajúdik (oda írtad jó esetben).De a császárok többsége vajúdás közben bekövetkezett komplikáció miatt történik,nem pedig mind programozott mint gondoljátok.Én elhiszem hogy a gátmetszés is fáj meg tudom,hogy varrják,de egy 10-20 cm-es vágáshoz képest a gátmetszés semmi.
Az ilyen embereknek nem kívánok nagyon rosszat,csak annyit,hogy vajúdjon egy pár óra hosszát,legyenek tolófájásai is,oxitocinnal meg minden finomsággal és mielőtt meglenne a baba császározzák meg.
Ok fáj a hasa annak is aki simán szült,DE nekik nincs vágás a hasukon!Azt tudtad e hogy császár után a kismamák még pár napig oxitocin injekciót kapnak,próbáld ki milyen kellemes amikor beadják.Sok helyen trombózis ellen is kapnak a császárosok injekciót,sőt maguknak kell beadni még otthon.Sima szülésnél ilyen NINCS!
Bocsi,hogy itt kiborultam,de kinyílik a bicska a zsebemben amikor a császárt jobbnak találják,mert csak "kikapják" a babát és kész,meg nem fáj,nem szenved meg érte stb.
Egyértelműen a császár a rosszabb. Igaz, Nekem mindkét szülésem hüvelyi úton történt, de amiket leírtak előttem az választ ad mindenre.
A második szülésem egy álom volt (az első se volt rossz). Kora hajnalban indultak a fájások otthon, még fel sem kelt a nap, mi már babáztunk. Párom úgy fogalmaz, hogy szülésznő segített, Babu potty... Na egy ilyet össze sem lehet hasonlítani a császárral. Mivel nagyon gyorsan történt minden (3 óra alatt első fájásoktól kezdve), így minden kimaradt. Se eda, se oxi, se gátmetszés, se varrás. Aznap már mindent csináltam, fájdalmam szinte nulla volt. Pedig csak 5 hete történt, úgyhogy nem a felejtés beszél belőlem.
Egy barátnőm azt kérte, császározzák meg. Szülés után pár héttel találkoztunk, azt mondta, soha többet nem kérne ilyet, hiszen ugyanúgy átélte a fájdalmat, ahogy pl én is, csak Ő több napon át az injekciók miatt, amíg Nekem pár óra alatt lezajlott minden. A császárról sokan, mint pl ennél a kérdésnél is, úgy alkotnak véleményt, hogy fogalmuk sincs milyen is valójában. Az ilyenek embereknek javasolnék némi utána járást, mielőtt nyilatkoznak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!