Kedves kismamák, anyukák. Mit szóltok ehhez a történethez?
Azért ez kicsit erúős szerintem. Ez az anyuka nem buta, csak ragaszkodott egy álomképhez a tökéletes szülésről, ami mellesleg mostanában nagy divat, és sajnos nagyon rosszul tette. Lehet hogyha otthon szülhet, nyugodtan akkor simán halad a vajúdás és a szülés, viszont a kórházban nem tudta magát elengedni, nem tudott "jól" szülni. Ezt viszont ha már bement el kellett volna ismerni, és elfogadni a segítséget.
Viszont mint írtam, butának egyáltalán nem buta, sőt nagyon is tájékozott, és jól utánanézett a dolgoknak, és valószínüleg nem is lett volna gond anélkül az injekció nélkül a babával. De ha már kórházba ment, el kellett volna fogadni hogy az nem otthonszülés, és másképp zajlanak az események, nem csak az ő szülésélményével foglalkozni.
Sajnálatos,és nagyon szomorú,ami történt.
Ettől függetlenül az anyuka is tehet róla.Egy orvos hibázhat,előfordul.De itt nem egyről volt szó,hanem sokról.Nem kellett volna pattognia.
OFF: én is császármetszéssel szültem az első kislányomat.Nagyon rossz volt,de muszáj volt.Nem voltam rá felkészülve,DE soha nem ellenkeztem volna.A másodiknál úgy gondoltam,ha nincs orvosi akadálya megpróbálom a természetes szülést.A 38.héten még is meg kellett császározni.Nem volt könnyű.Viszont az,hogy itt van,és egészséges,mindennél fontosabb.
Ha 38 héten (papíron 40) megcsászározzák ,lehet nem teljesül be a szülésterve de van egy élő babája !!! Nem lett volna injekció nem let volna oci nem lett volna prés ...
"Aláírtam, hogy saját felelősségre, már sokadszor, és a kórháziak felháborodására hazamentem."
Szerintem sorozatosan felelőtlen volt ,és nagyon sajnálom a babát.
Szomorú, hogy ilyen megtörténhet manapság.
Lehet engem birkának mondani, de én nem mondanék ellent az orvosoknak. Persze, lehet nem értenék egyet valamivel, de ha már 3 vagy több orvos mondja ugyanazt, akkor azért elgondolkoznék, hogy ők tudják-e jobban, akik éveket ültek az egyetemen utána meg ki tudja hány év tapasztalat van a hátuk mögött, vagy én, a laikus egy leérettségizett gyógymasszőr.
Persze, mint anya átérzem a fájdalmát, szörnyű amin keresztülment, de itt látom, hogy mennyire nem jó irányba megy néha ez a nagy liberalizmus. Már akár fejen állva is szülhetsz egy medencében, ellent lehet mondani egy tucat orvosnak is, a lényeg, hogy te jól érezd magad, hogy "egyé válj a természettel, mert ez az anyaság fokmérője".
Ezzel senkit nem akarok megbántani, ha valakinek mély meggyőződése,mondjuk hogy otthon akar szülni, tegye, de könyörgöm hallgasson már a szakemberekre, ne játssza az agyát, mert a kis angyalkája élete a tét.:(
Zárójelben megjegyzem, elismerem, hogy az orvosok is nagyot tévedtek, de ilyen helyzetben az elejétől kezdve észnél kell lennie az anyának is.
Ez a story meg egy 41 hetes túlhordás nyitott méhszájjal
Nem gondolom hogy a kórházban kapott fertőzést ,mintsem meconiumos magzatvíztől, vagy felszálló fertőzéstől ...komolyan nem értem ezeket az embereket
"Ja, Nándor a kórházban fertőzést is kapott, ami miatt életét egy ötnapos antibiotikum-kúrával kezdte. Tudom, hogy másoknak adott esetben sokkal súlyosabb bajokkal kellett szembe nézniük, megküzdeniük, nekem épp elég nehéz volt feldolgozni a picurka kézből kiálló branül látványát, és a tönkretett bélflóra okozta hasfájás miatti sok-sok sírást. Abba nem is akarok belegondolni, hogy az antibiotikum milyen esetleges hosszú távú hatást gyakorolt kicsi fiunk immunrendszerére."
Nem értem miért ellenkeznek ennyire az orvosokkal.
Én teljesen kitágultam,tolófájásaim is voltak!De amikor már 4 órája tolófájásaim voltak a doki azt mondta nem várunk tovább,jön az anesztes és megyünk a műtőbe.Hoztak egy papírt amit alig bírtam aláírni,és szinte fel sem fogtam hogy nekem most császárom lesz...
De a lényeg hogy mind2en jól vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!