Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nincs szívhang! Mit csináljak?!

Nincs szívhang! Mit csináljak?!

Figyelt kérdés
Barátnőm ma ment az utolsó nst-re. A férje nem olyan régen írt, hogy a babánál nem találták meg a szívhangot! Meg kell szülnie... 11.15-re volt kiírva. Ma reggel még nagyon mocorgott... Mi lehetett a baj? Kész vagyok!

2012. nov. 13. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
94%

Ezért imádkoztam tegnap este! Itt bőgök a gép előtt, Istenem de jó!

Tudom, hogy nincsenek ha-k, de ha megcsászározták volna de jó lett volna!

Bízom benne, hogy minden rendben lesz azzal a drága pici kincsel, és az édesanyával is!

2012. nov. 14. 10:03
 32/82 anonim ***** válasza:
94%

jézusom! mire végig olvastam elkezdtek potyogni a könnyeim. az a baba egy kis hős, hatalmas élni akarás lehet benne! nagyon remélem, hogy már minden rendben lesz vele/velük! szorítok értük, ahogy szerintem mindenki, aki olvasta a kérdést!

sok erőt és kitartást kívánok a szülőknek és a Pici Csodának is! :)

majd írj a fejleményekről!!

2012. nov. 14. 10:10
 33/82 anonim ***** válasza:
90%
De örülök:) Ez most megnyugtató! Elhiszem hogy sokkos az anyuka,ugye bemehet hozzá az apuka? (Van kh ahol nem mehet be hozzátartozó)Mondjuk gondolom ha te is mész be hozzá!:)))))))))) Hatalmas kő!:)
2012. nov. 14. 10:17
 34/82 anonim ***** válasza:

Én is nagyon nagyon örülök, hogy életben van a pici :)

Mondjátok már, lányok: ilyenkor miért nem császároznak?! Nincs még gyerekem, így nem is tudhatom a választ, ezért is kérdem... Mert laikusként annyira az lenne az értelmes döntés, nem? Ha nincs szívhangja a picinek vagy nagyon gyenge, akkor azonnal rohanni a műtőbe, és kivenni. Miért várnak órákat, hogy az anyuka maga szülje meg? Én ezt nem értem...

Nem volt már pici a baba, ugye? Tehát "simán" megszülethetett volna, nem lett volna koraszülés.

2012. nov. 14. 10:19
 35/82 anonim ***** válasza:
94%

34-es válaszolónak: 11.15.-re volt kiírva, tehát 2 nappal jött hamarabb, ez teljesen jó (bár a körülmények nagyon nem azok sajnos) tehát nem korababa.

én ezt igazából nem is értem... fölöslegesnek tartották az uh-t? lehet, hogy csak a fölháborodás miatt mondom, de ez nagy mulasztás volt az orvosok részéről, és nem rajtuk múlt, hogy a pici mégis életben van. HA megnézték volna uh-on akkor lehet egyből császározzák, akkor talán el lehetett volna kerülni ezt a traumát (bár innen gép elől könnyű okosnak lennem)

tényleg nem az orvosokon múlt, hogy túlélte a kis hős!

még egyszer sok sikert kívánok a továbbiakban a kis családnak!

32-es válaszoló voltam...

2012. nov. 14. 10:27
 36/82 anonim ***** válasza:

Én is elkezdtem sírni,reggel olvastam ezt a bejegyzést,azóta tiszta ideg vagyok,hogy ez mitől lehet én ma töltöttem a 38.hetet,tegnap voltam szívhang vizsgálaton,de ezek szerint gyorsan változnak az események,ha előtte neki is minden ok volt. Olyan ideges lettem,sokat olvastam erről a halva szülésről,hogy a mai napig nem tudják az esetek 50%-ban mitől van. Reggel nem is mocorgott a babám,na még jobban megijedtem,hála az égnek azóta felébredt,de most kicsit meg is nyugodtam..

Sok kitartást és egészséget a barátnődéknek,nagyon erős csajszi,hogy ilyen dolgokat megélt,minden jót kívánok nekik!

2012. nov. 14. 10:38
 37/82 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon örülök, remélem rendben lesz a Kicsike!! :) Nem szoktam, de imádkozom érte!

A kórházi dolgozók pedig... no comment. Egy sos császárral sokkal jobbak lennének az esélyei :(

2012. nov. 14. 10:46
 38/82 anonim ***** válasza:

Ó de jó, hogy írtál!!! Nagyon örülök, így ismeretlenül is! Azért nem császároznak ilyenkor a legtöbb helyen, mert a halott babának mindegy, de az anyukának "jobb" ha nem császároznak a következő terhesség miatt. (Lelkileg meg borzasztó.) Ha csináltak volna uh-t, ott észrevették volna, hogy él a baba, és akkor viszont sürgősségi császárt csináltak volna!

Kérdező! Ha megtudsz valamit majd még írsz?

2012. nov. 14. 10:47
 39/82 anonim ***** válasza:

De jó! Gratulálok!

Megtudhatjuk a baba adatait, szerintem mindannyian szívesen társítanánk mérteket, nevet a kis hőshöz. :)

Egyik válaszolónak üzenem:

Kérdezted, hogy miért nem csinálnak császárt. Ha van a babának szívhangja, vagy gyenge, akkor természetesen azonnal viszik a műtőbe. De ha nincs, tehát a baba már meghalt, akkor nincs értelme. Az anya könnyebben felépül fizikailag a természetes szülés után, valamint nincs "korlátozva" a további terhességeinek száma. Ha egy halott magzatot császárral hoznak a világra, akkor az anyának már csak 2 egészséges gyereke születhet. Persze vannak kivételek, de az orvosok fokozott óvatosságra intenek a 3. császár után.

8-as

2012. nov. 14. 10:48
 40/82 anonim ***** válasza:
77%

Ja. Csak az a gond, hogy a legmodernebb orvosi műszerek sem tudják 100%-ra megmondani, pontosan mi is történik/történt a méhen belül. Mint a fent olvasható történet mutatja.

Tanulság számomra:

ha ilyen gond akad, azonnal saját felelősségre kérni a császárt, szükség esetén lefizetni az orvost. Egy halott csecsemő vagy egy élő csecsemő kérdése nem összevethető azzal, hogy hányat szülhetek még majd valaha (ha egyáltalán úgy alakul...). És ha csak egy gyerekem lesz, de az él, egészséges, akkor sokkal boldogabb leszek, mint hogyha egész életemben egy halott baba emlékével kell együtt élnem, akit esetleg ilyen áron bár, de megmenthettem volna.

Nemhiába drukkoltunk a picurnak, most még lehet egy ugyanekkor szorítás neki, hogy megússza tartós sérülés nélkül. (Lehetséges, én se néztem ki jobban születésemkor, most meg a második diplomámra készülök és köszi, jól vagyok. :))

2012. nov. 14. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!