Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha valaki annyira fél/tart a...

Ha valaki annyira fél/tart a szüléstől kérheti hogy császározzák?

Figyelt kérdés
2012. nov. 2. 22:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Némi pénzel sajnos igen.
2012. nov. 2. 22:23
 2/11 anonim ***** válasza:
34%

Hivatalosan:NEM. Fogadott orvossal és némi "ráhatással" : IGEN.Csak meg kell találni a megfelelő orvost.

De én azt gondolom,aki ennyire nem képes "áldozatot hozni",hogy megszülje a saját gyermekét (vagy legalább megpróbálja)...hát azzal nem tudom mi lesz később.

2012. nov. 2. 22:31
 3/11 anonim ***** válasza:
26%
Sajnos igen... Bár én is féltem (4 éve szültem) és próbáltam ráhatni a dokimra, hogy legyen császár, de kedvesen kinevetett... 1 óra alatt született meg a fiam, de így visszagondolva, nem bántam volna, ha császár lett volna, őszintén szólva nem értem mikor mások azt mondják, ha ennyi áldozatot nem tudsz meghozni a gyerekedért, akkor mi lesz később? Én kihagytam volna a hüvelyi szülést szívesen, és mégis képes lennék meghalni a gyermekemért egy másodperc alatt bármikor.
2012. nov. 2. 22:36
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Nem. Ez nem kívánságműsor. A császár egy komoly hasi műtét, sokkal több kockázattal és lehetséges szövődménnyel, mint a hüvelyi szülés.

Plusz a babának is rosszabb.

Nyilván ha kell, akkor megcsászároznak.

2012. nov. 2. 22:39
 5/11 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Igen, az én dokim is pont ezt mondta, hogy a saját és a baba érdekében semmi szükség császárra, ha meg menet közben kell, akkor azonnal elvégzik. A sajnos igen-t azért írtam az első mondatban, mert a szobatársam adott pénzt a dokijának, így lett neki a "programozott császár" első gyermeknél, semmi komplikációval. Ő egyébként nehezebben gyógyult a hasi sebével, mint én a gátsebemmel, pedig az is elég rossz volt.
2012. nov. 2. 22:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Komoly doki nem megy bele ilyesmibe ez egy nagy hasi mtét rengeteg kockázattal.
2012. nov. 2. 23:13
 7/11 Dilettáns döggomba ***** válasza:
51%
Jól gondold meg. Normál szülésnél jó esetben még gátmetszésed sem lesz, míg császárnál egy jókora heg, és napokig elfelejtheted a nevetést, köhögést, tüsszentést, normál mozgást.
2012. nov. 2. 23:26
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok választ, de nem magam miatt kérdeztem, csak hallottam ezt-azt félfüllel és gondoltam a végére járok a dolognak, már elég rég óta érdekelt :)
2012. nov. 2. 23:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Engem 40+6-ra indítottak, előző nap 3700 grammra becsülték a fiam, na abban a percben már császárt szerettem volna....Az indítás reggelén elfolyt a vizem, oxit kötöttek be, de nem haladtunk 7.30-tól délután kb 3ig semmit és a 2óránkénti vizsgálatoknál kiskutya szemekkel kértem a dokit, illetve mondta, hogy lehet, hogy császár lesz, azt hitte ellenkezni fogok, de erre vártam. Minden értékünk rendben volt, de reggel 6 óta semmi kaja, csak szőlőcukor, az infúzió miatt nem kelhettem fel, annyira fájt ettől a derekam, alig tudtam hogy helyezkedni, mivel nem tágultam, fájni nem fájt szinte egyáltalán, szerencsére a dokim a császár mellett döntött, int kiderül jól: a baba nem a méhszájat nyomta, hanem a méh passzív szakaszát, mert nem jól feküdt a pocakomban (ezt később a gyógytornász is megerősítette, mert Dévény-módszerrel kellett a C-tartáson és a nyaki hypotónián javítani). 5kor császároztak, hálás vagyok a dokimnak, hogy nem vártunk tovább, amíg esetleg sürgősségi császár lesz. Nagyon hamar felépültem, másnap 1 ágyasban voltunk, mindent tudtam csinálni, ez baromság, hogy nem tudsz tüsszenteni, meg semmit csinálni, attól függ mennyire hagyja l magát az ember. Hát én láttam gátmetszéses kismamák hogy ülnek és mennek, ahhoz képest én a sebemmel szaladtam, gyermekágyi folyásom szinte alig volt, a mai napig szoptatom 4 hónapos kisfiam és most sem szeretném, ha másképp lenne. Én megpróbáltam, de bíztam a császárban. Az, hogy hogy éled meg a szülést és a gyermeknevelést, az fejben dől el, nem odalent, hogy honnan bújt ki, kedves anyukák.....Én örülök a császárnak!
2012. nov. 3. 10:45
 10/11 anonim ***** válasza:
46%
normalis helyeken ez nem kivansagmusor,vagy nem kene hogy az legyen. persze nem azt mondom,hogy veszhelyzetben vagy extrem hosszu vajudas utan ne legyen de az sem normalis dolog ami magyarorszagon megy.
2012. nov. 3. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!