Nagyon félek a szüléstől, a fájdalomtól! Normális? Mit tegyek?
36hetes vagyok, a 32. héten koraszülés veszélye miatt kórházban kellett feküdnöm. Méhszáj elkezdett nyílni ill meg is rövidült, bármikor szülhetek. Félek magától a szüléstől, a fájdalomtól, és nagyon aggódom a kislányom miatt, hogy egészséges legyen, szép baba, ne legyen semmilyen komplikáció...
Egyszóval nagyon félek, de már nagyon várom azt a napot!
Mit tegyek? A férjem benn szeretne velem lenni, így ad majd egy kis biztonságot, nyugalmat, de ő is izgul és fél nagyon...
félni nincs semmi okod! Életed legelesleges legcsodálatosabb élménye előtt állsz! Igen, fájni fog, piszkosul, de ki lehet bírni, a fájdalomnak még az emléke is el fog múlni abban a pillanatban, ahogy a világra jött a kislányotok. Gyönyörű, egészséges kisbaba lesz.
A helyedben sokkal inkább próbálnék felkészülni a szülés utáni időszakra, mert az SOKKKKKKAL nehezebb, mint a szülést végigcsinálni.
Ne félj!
Tudom könnyű ezt mondani, de hidd el nem olyan nagy dolog ez, csak fáj. Nekem valahogy annyi maradt meg, hogy végig arra gondoltam hogy a babám egészséges legyen. Az lett!És így rögtön a mellkasomra is fektették, megfoghattam:)
Nem kell félni! Egyrészt mert úgysem tudsz ellene mit tenni,fájni fog,igen,de nem lehet neki gátat szabni,úszni kell az árral és arra gondolni,hogy minden egyes fájás közelebb visz a babádhoz.
Engem csak ez éltetett végig. Az,hogy bent lesz a párod is,szuper. Támogatni fog a szerelmed és ez nagyon sokat számít ott,akkor. Velem eleinte nem akart bejönni,aztán ahogy telefonáltam neki,hogy itt az idő,már egyből máshogy gondolta. Segített végig,próbálta enyhíteni a fájdalmam (bár nem sikerült,de a szándék a fontos :)) és a végén ő vágta el a köldökzsinórt. Na szóval nem hittem,hogy valami ennyire tud fájni,mint a szülés,én is rettegtem,hogy mi lesz,ha oda kerülök. De ahogy kibújt a kisfiam egyből elszállt minden és csak a tiszta boldogság maradt. Fájt még utána is,a varrásról nem is beszélve,de akkora öröm egy baba,hogy elnyom majd benned minden fájdalmat a gyönyör,hogy ez a kis élet lakott benned hónapokig.
Csak pozitívan!
9 napos kisfiú anyukája
Nem kell félni. Ha félsz, az méginkább nehezíti a dolgokat. Meg így is, úgy is fájni fog, ez nem titok. Egészséges aggodalom legyen, persze. Mantrázd nyugodtan magadnak: nem lesz semmi gond, minden rendben lesz. Pozitív hozzáállás a fő :)
Szerintem vidd be a párod nyugodtan, ketten félni mégiscsak könnyebb, mint egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!