Zöldes színű magzatvíz?
Figyelt kérdés
Egyik kedves ismerősömnek most vasárnap született meg a kislánya, de nem természetes úton hanem császárral! Zöldes színű volt a magzatvize, amire azt mondták hogy az azt jelenti hogy a baba belekakilt! :) És azonnal megcsászározták! Érdekelne, hogy ez mennyire gyakori, és mennyire veszélyes a babára nézve! A vízelfolyás, és a születés között mennyi idő telhet el max. amig a babának nem esik bántódása. Köszi a válaszokat2012. okt. 29. 13:10
11/12 anonim válasza:
Szia! A szülésem fájásokkal indult. Pár órával később elfolyt a magzatvizem, amire a dokim azt mondta, hogy zöld, mekóniumos, vagyis a kislányom belekakilt, nagyon megijedtem, féltem, hogy baja lesz vajúdás meg szülés közben, de szerencsére nem lett semmi baja, pedig sajnos nyelt is belőle, nem is adták őt oda egyből, mert gyorsan ki kellett szívni belőle a vizet. Vettek tőle vért és szerencsére még antibiotikumot sem kellett kapnia. Amúgy a magzatvíz elfolyása után 4-5 órával született meg a babám. Két nap volt még indításig, nem tudom, mi lett volna, ha nem jön magától a kislányom,, akkor kakis vízben lett volna még két napig, belegondolni is rossz. Ma 12 hetes :)!
12/12 anonim válasza:
Amikor én szültem akkor 2 anyukának is meconiumos volt a magzatvíz,az egyiknél már nem volt idő császározni,megszületett természetes úton.Később derült ki hogy nyelt a magzatvízből és mivel az szennyezett volt ezért vmi gyomor fertőzés alakult ki nála,átvitték a koraszülött osztályra.A másik anyukát megcsászározták,az ő babája "belélegezte" a meconiumos magzatvizet és tüdőgyulladást kapott,ezt a babát a megyei koraszülött osztályra szállították át.
Ismerősömnek nem volt meconiumos a magzatvíz,viszont 18 óra telt el a vízelfolyás és a megszületés között,a baba elkapott vmi húgyuti fertőzért 3 hétig voltak kórházban mielőtt hazamehettek :(
Ennyit tudok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!