Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Zöldes színű magzatvíz?

Zöldes színű magzatvíz?

Figyelt kérdés
Egyik kedves ismerősömnek most vasárnap született meg a kislánya, de nem természetes úton hanem császárral! Zöldes színű volt a magzatvize, amire azt mondták hogy az azt jelenti hogy a baba belekakilt! :) És azonnal megcsászározták! Érdekelne, hogy ez mennyire gyakori, és mennyire veszélyes a babára nézve! A vízelfolyás, és a születés között mennyi idő telhet el max. amig a babának nem esik bántódása. Köszi a válaszokat
2012. okt. 29. 13:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Pont ez a kérdés foglalkoztat. Annyira félek, hogy mi van ha belekakil a babám a vízbe. A szülésznőmet kérdeztem erről, és mondta, hogy a köldökzsinór áramlásból meg a baba szívveréséből lehet erre következtetni. Eddig nekem ez mindig rendben volt. De úgy félek! Nagyon szeretném már világra hozni a kislányunkat!!!!!!

Te hány hetes vagy?

39+2 hkm

2012. okt. 29. 13:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha zöldes színű azonnal kórházba kell menni,ha átlátszó akkor ráérsz nyugodtabban elkészülni és bemenni,de mindenképp kórház mert akkor már nagy a fertőzésveszély.Ha az elfolyásnál még nincs fájásod 24 óra után beindítják a szülést.Amúgy a legtöbb szülés nem a magzatvíz elfolyásával kezdődik.
2012. okt. 29. 13:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 3. szülésnél volt ilyen a magzatvíz,ráadásul kicsit nyelt is belőle.

Azért is veszélyes,mert általában akkor kakálnak bele a vízbe,ha oxigénhiány van.

Ami érdekes volt számomra,hogy nem vettem észre,hogy elfolyt volna bármikor is a magzatvíz (addig míg nem reped meg a burok,nem folyik el a víz/vagy folyni nem kezd,addig tolófájások sincsenek).Amikor kibújt a kicsi,akkor a magzatvíz vége volt zöldes színű.

A lányom makk egészséges,mind közül a legaktívabb,legkíváncsibb gyerek :-) Szóval szerencsére nem okozott gondot az sem,hogy nyelt a "kakis" vízből.

2012. okt. 29. 13:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Én még csak 18 hetes vagyok, szóval van időm, de érdekelt ez a kérdés! Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2012. okt. 29. 13:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb esetben terminus átlépése után szokott ez bekövetkezni. Nálam is és más ismerősömnél is így volt. Az én babám is belekakilt a vízbe, elég sokszor, több napos kakiba volt benne. Se a CTG, se az UH nem mutatta ki,hogy gond lenne, magzatvizet pedig nem tudtak nézni, mert zárt voltam. Aznap kapott a babám antibiotikumot, meg talán másnap, de látták, hogy semmi baja nincs, így nem ellett többet kapjon. Azóta is egészséges kisbaba! :)

További minden jót!

2012. okt. 29. 13:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

*szülés napján kapott antibiotikumt

* kellett

2012. okt. 29. 13:52
 7/12 anonim ***** válasza:
46%

3 gyereket hordtaqm tul 41 het utn szulettek mind zold volt meg a boruk is annyi kaki volt a vizben.Semmi bajuk 24 oraig nem johettunk haza figyeltek a legzesuket de nem vittek el tolem.

Azert lehet veszelyes mert nehany baba az elso legvetelnel belelegzi a magzatszurkot amiben egy anyag van ami a baba tudot borito szulfatot lebontja Igy a baba tudeje nem lessz rugalmas es nehez legzes alakulhat ki. Neha nem csak nehez legzes hanem mivel idegen anyag van a tudo begyulladhat de ez nagyon ritka a legzesi nehezseg is rita az ezer kakis magzatvizbol egy baba kerul bajba. Felesleges ilyenek miatt aggodni Annyi veszely es komplikacio lehet hogy konyvet lehetne rola irni DE a szuelsek 99% minden gond nelkul magatol megy egeszseges baba az eredmeny kulonben mar kihalt volna az emberi faj.

Nyugi neked minden rendben lessz bizz a testedbe a bababa mert stressz az bizony nem tesz jot szorongas terhesseg alatt nehez szulest okozhat.Engedd el a majrevasat es gondolj arra a vilagon minden percben szuletik egy egeszseges baba.

2012. okt. 29. 14:29
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem 38+2-nindullt be a szülésem, úgy hogy szivárogni kezdett a vizem, ami rövid idő múlva már el is szineződött. Bementünk a kórházba, elég jól tágultam, ezért sima szülés volt, 3 órán belöl szültem. Szerintem ha nem tágulok ilyen jól, akkor császár lett volna. Unokatesómnak is zavaros víz kezdett el szivárogni, de neki császár lett, mert semmit nem tágult. Amúgy egészséges a babám. De biztos ami biztos alapon kapott ő is antibiotikumot a kis fejecskéjébe volt a cső bevezetve. Ma már 9 hós múlt.
2012. okt. 29. 14:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét babánál enyhén mecóniumos volt a magzatvíz. Az elsővel sokat vajúdtam, biztosan azért kakilt be. Délután 5-kor repesztettek burkot és éjfélkor született meg császárral, tehát közel 7 órát hagytak még vajúdni.

A másodiknál szétvált a hegem, persze ezt a műtétig nem tudták, de iszonyatos fájdalmaim voltak, a szülőszobán folyt el a vizem. Rögtön vittek a műtőbe.

Mindkét gyerekem egészséges.

2012. okt. 29. 15:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Dejó hogy ennyien írtatok! Köszike :)
2012. okt. 29. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!