Zöldes színű magzatvíz?
Szia!
Pont ez a kérdés foglalkoztat. Annyira félek, hogy mi van ha belekakil a babám a vízbe. A szülésznőmet kérdeztem erről, és mondta, hogy a köldökzsinór áramlásból meg a baba szívveréséből lehet erre következtetni. Eddig nekem ez mindig rendben volt. De úgy félek! Nagyon szeretném már világra hozni a kislányunkat!!!!!!
Te hány hetes vagy?
39+2 hkm
Nekem a 3. szülésnél volt ilyen a magzatvíz,ráadásul kicsit nyelt is belőle.
Azért is veszélyes,mert általában akkor kakálnak bele a vízbe,ha oxigénhiány van.
Ami érdekes volt számomra,hogy nem vettem észre,hogy elfolyt volna bármikor is a magzatvíz (addig míg nem reped meg a burok,nem folyik el a víz/vagy folyni nem kezd,addig tolófájások sincsenek).Amikor kibújt a kicsi,akkor a magzatvíz vége volt zöldes színű.
A lányom makk egészséges,mind közül a legaktívabb,legkíváncsibb gyerek :-) Szóval szerencsére nem okozott gondot az sem,hogy nyelt a "kakis" vízből.
Legtöbb esetben terminus átlépése után szokott ez bekövetkezni. Nálam is és más ismerősömnél is így volt. Az én babám is belekakilt a vízbe, elég sokszor, több napos kakiba volt benne. Se a CTG, se az UH nem mutatta ki,hogy gond lenne, magzatvizet pedig nem tudtak nézni, mert zárt voltam. Aznap kapott a babám antibiotikumot, meg talán másnap, de látták, hogy semmi baja nincs, így nem ellett többet kapjon. Azóta is egészséges kisbaba! :)
További minden jót!
*szülés napján kapott antibiotikumt
* kellett
3 gyereket hordtaqm tul 41 het utn szulettek mind zold volt meg a boruk is annyi kaki volt a vizben.Semmi bajuk 24 oraig nem johettunk haza figyeltek a legzesuket de nem vittek el tolem.
Azert lehet veszelyes mert nehany baba az elso legvetelnel belelegzi a magzatszurkot amiben egy anyag van ami a baba tudot borito szulfatot lebontja Igy a baba tudeje nem lessz rugalmas es nehez legzes alakulhat ki. Neha nem csak nehez legzes hanem mivel idegen anyag van a tudo begyulladhat de ez nagyon ritka a legzesi nehezseg is rita az ezer kakis magzatvizbol egy baba kerul bajba. Felesleges ilyenek miatt aggodni Annyi veszely es komplikacio lehet hogy konyvet lehetne rola irni DE a szuelsek 99% minden gond nelkul magatol megy egeszseges baba az eredmeny kulonben mar kihalt volna az emberi faj.
Nyugi neked minden rendben lessz bizz a testedbe a bababa mert stressz az bizony nem tesz jot szorongas terhesseg alatt nehez szulest okozhat.Engedd el a majrevasat es gondolj arra a vilagon minden percben szuletik egy egeszseges baba.
Nekem mindkét babánál enyhén mecóniumos volt a magzatvíz. Az elsővel sokat vajúdtam, biztosan azért kakilt be. Délután 5-kor repesztettek burkot és éjfélkor született meg császárral, tehát közel 7 órát hagytak még vajúdni.
A másodiknál szétvált a hegem, persze ezt a műtétig nem tudták, de iszonyatos fájdalmaim voltak, a szülőszobán folyt el a vizem. Rögtön vittek a műtőbe.
Mindkét gyerekem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!