Aki császárral szül annak a magzatvíz hova távozik?
Nekem elfolyt a magzatvíz és vajúdtam is komplikációk miatt vittek a műtőbe.
Szerintem amikor kiveszik a babát utána amikor "takarítanak" kiszívják a magzatvizet,vagy mittomén :)
Ezt találtam:
Mi történik császármetszéskor?
1. Először ugyanúgy borotválnak, mint a hüvelyi szülés esetén, majd pedig katétert vezetnek fel a hólyag kiürítésére.
2. A hasat szabadon hagyják, majd fertőtlenítő folyadékkal lemossák
3. Ezután infúziót kötnek be.
4. Ha a műtét altatásban történik, akkor elaltatják az anyát, ha nem, akkor epidurális érzéstelenítést kap és eltakarják a műtéti felületet, hogy ne lássa.
5. Ezután vágást ejtenek a has alsó részén, amit néha még érzéstelenítésben is lehet érezni, de nem fáj.
6. Majd a méh feletti szövetet metszik át és megnyitják a méhtestet.
7. Megrepesztik a magzatburkot és kiszívják a magzatvizet (ennek általában ijesztő szörcsögő hangja van)
8. Ezt követően általában kézzel kiemelik a magzatot. (nagyon ritkán ez fogóval történik)
9. A baba orrát és száját leszívják és jobb helyeken még a köldökzsinór átvágása előtt odaadják az anyának, majd elvágják a köldökzsinórt.
10. Az orvos ellenőrzi a műtéti területet, eltávolítja a placentát és összevarrja a hasat.
11. A műtét után oxytocin injekciót adnak az anyának a vérzés csillapítására és a még összehúzására.
Nekem burkot repesztettek, elfolyt a magzatvíz, aztán komplikáció miatt császároztak. De műtét közben éreztem, hogy így is leszívtak valamit.
4-es vagyok:
Nem nézték közben, sem előtte uh-n a babát, de a doki eleget tapogatott vajúdás és műtét közben, úgyhogy abból biztos meg tudta állapítani, hogy hol a baba.
Ne már, nem túl gyakori, hogy belevágnak a babába. Sőt...
A dokikat nem uh készülékkel a hónuk alatt oktatják ki. Épp a lényeg az, hogy kézzel, érzéssel, tapasztalattal uh gép nélkül is tudniuk kell hol a baba, és vigyáznak rá.
Ne erősítsd magadban feleslegesen azt a félelmedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!