Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek hogy indult meg a...

Kinek hogy indult meg a szülés? Voltak előjelek előtte vagy csak hirtelen jöttek a fájások esetleg elfolyt a magzatvíz?

Figyelt kérdés

Várom azok válaszát akik már megszültek.

Hányadik héten született meg a babátok?

Az jelent valamit hogy én a 36.hétben vagyok és még mindig teljesen zárt( méhszájérték 3000) ??

2012. okt. 16. 14:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én a 41. hétig húztam.... Pedig már a harmadik trimeszterben voltak időnként görcseim, amelyek az orvos szerint jóslófájások. Sőt, az utolsó előtti napon elég rendesen fájt a hasam kb. fél napot. Majd másnap mentünk a szokásos vizsgálatra (a kiírt nap után mindennap kell menni, egyik nap NST, másik nap amnioscopia, azaz magzatvízvétel) és a vizsgálat során derült ki, hogy szivárog a magzatvíz, amit én nem vettem észre :-( így azonnal vittek fel, és adták az oxytocint.

Ja, a 4 amnioscopián mindegyik alkalommal teljesen zárt voltam. Sőt, végül 5 óra vajúdás végén is csak 6 ujjnyira voltam nyitva, majd császár lett.

2012. okt. 16. 15:04
 2/13 anonim ***** válasza:

Előtte két éjszakát már nem nagyon aludtam.Elég rendszertelenül,de jöttek a fájások.Magzatvíz,nyákdugó nem ment el.Kiírt utáni napon bementem a kórházba,egy megbeszélt vizsgálatra,és nem engedtek haza:)

Mire gépre raktak már 5 percesek voltak a fájások,burokrepesztés után már 3,aztán nemsokára toltak a műtőbe,mert kiderült,hogy baj van:(

Nekem is teljesen zárt volt még akkor,de az a jó,még van egy hónapod:)

2012. okt. 16. 15:09
 3/13 anonim ***** válasza:
38. héten otthon elfolyt a magzatvíz, fájásom nem volt. Bementünk a kórházba, ez este 9 körül volt, megvizsgáltak, és bevittek a vajúdóba. Azt mondták még nagyon az eleje, csak másnap lesz baba. Éjfél körül kezdődtek a fájások, 15 percesekkel. Éjjel 3 óra körül már 5 percesek voltak, ekkor szóltam, és bevittek az egyik szülőszobára. Oxitocint csak reggel 6kor kaptam, és végül délelőtt 10-kor született meg a lányom.
2012. okt. 16. 15:10
 4/13 anonim ***** válasza:

Én 40+6-on szültem, pedig 35+5-ön elment a nyákdugóm is, de azért jól kihúztuk :)

Úgy indult, h hajnali 3kor éreztem, h nagyon nagyon fáj a derekam és keményedek (a keményedések akkoriban már hete minden este, éjszaka voltak), kimentem pisilni, visszamentem aludni, mikor pici vmi elkezdett folyni. Szivárgott a vizem. Gondoltam h vmi lesz, lefeküdtem és 40 percenként éreztem a derékfájást, majd 20 percekesekből volt 3, majd rögtön 3 percenként jöttek csak a derékfájások. 1órán keresztül vtunk otthon 3 percesekkel, majd mikor bementünk a korházba, már 6 ujjnyira nyitva voltam.

2012. okt. 16. 15:12
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát :)
2012. okt. 16. 15:18
 6/13 anonim ***** válasza:
64%
6 ujjnyira biztos nem, legfeljebb 5.
2012. okt. 16. 15:27
 7/13 anonim ***** válasza:
6 napja voltam bent túlhordással, mikor hajnalban felkeltem pisilni, kizúdult egy csomó magzatvíz. A 36. héten elment a nyákdugó, 2 ujjnyira nyitva voltam, sűrű jóslók... Be is kellett feküdnöm egy pár napra, mert féltek, hogy koraszülött lesz a baba. Marha jól sikerült a visszatartás... :) A víz elfolyásától számított másfél óra múlva megszületett a kislányunk. (Farfekvés miatt császároztak.)
2012. okt. 16. 15:29
 8/13 anonim ***** válasza:

40+3-nál szokásos nst+amnioszkópia, a dokim akkor már sejtette hogy hamarosan meglesz a baba, ezért délutánra visszarendelt. Én semmit nem éreztem, a monitor mutatott pici fájásokat. Rögtön szülőszoba, aztán hamarosan burokrepesztés, oxitocin, aztán orbitális fájások, és 3 órán belül baba.

Nem jelent semmit a mostani méhszájértéked.

Könnyű szülést kívánok!

2012. okt. 16. 15:59
 9/13 anonim ***** válasza:
A kiírt nap előtti nap délben barna folyásom volt, este elkezdődtek a fájások is rendszertelenül, amik hajnalra sem rendszereződtek, viszont nagyon fájtak! Főleg úgy ha feküdtem! 3-7-5-2 percenként teljesen össze-vissza jöttek de én vártam rendületlenül egész este hogy rendszeres legyen, mert itt azt olvastam hogy az igazi fájás percre pontos! Hajnal 4-ig bírtam (akkor sem volt rendszeres) elindultunk a kórházba, ahol kiderült már 2 ujjnyira kitágultam :) és szülök, így a kiírt napon született délben :)
2012. okt. 16. 17:46
 10/13 Hebaba ***** válasza:

szia, a 38. hetet töltöttem be aznap. Elfolyt a magzatvíz, de totál, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Előző este kétszer arra ébredtem, hogy erősebben fáj, görcsöl a hasam, de vissza tudtam aludni. A nyákdugó a szülés előtt 1,5 héttel távozott, legalább is egy része, a másik része pedig a magzatvíz elfolyása előtt fél órával.

Figyeld az ajkaidat, azok általában megduzzadnak a szüléselőtt, de kimondott előjele nálam nem volt.

Kívánom, hogy könnyű, gyors szülésed legyen!

3 hetes ksifiú anyukája

2012. okt. 16. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!