Kinek hogy indult meg a szülés? Voltak előjelek előtte vagy csak hirtelen jöttek a fájások esetleg elfolyt a magzatvíz?
Várom azok válaszát akik már megszültek.
Hányadik héten született meg a babátok?
Az jelent valamit hogy én a 36.hétben vagyok és még mindig teljesen zárt( méhszájérték 3000) ??
Én a 41. hétig húztam.... Pedig már a harmadik trimeszterben voltak időnként görcseim, amelyek az orvos szerint jóslófájások. Sőt, az utolsó előtti napon elég rendesen fájt a hasam kb. fél napot. Majd másnap mentünk a szokásos vizsgálatra (a kiírt nap után mindennap kell menni, egyik nap NST, másik nap amnioscopia, azaz magzatvízvétel) és a vizsgálat során derült ki, hogy szivárog a magzatvíz, amit én nem vettem észre :-( így azonnal vittek fel, és adták az oxytocint.
Ja, a 4 amnioscopián mindegyik alkalommal teljesen zárt voltam. Sőt, végül 5 óra vajúdás végén is csak 6 ujjnyira voltam nyitva, majd császár lett.
Előtte két éjszakát már nem nagyon aludtam.Elég rendszertelenül,de jöttek a fájások.Magzatvíz,nyákdugó nem ment el.Kiírt utáni napon bementem a kórházba,egy megbeszélt vizsgálatra,és nem engedtek haza:)
Mire gépre raktak már 5 percesek voltak a fájások,burokrepesztés után már 3,aztán nemsokára toltak a műtőbe,mert kiderült,hogy baj van:(
Nekem is teljesen zárt volt még akkor,de az a jó,még van egy hónapod:)
Én 40+6-on szültem, pedig 35+5-ön elment a nyákdugóm is, de azért jól kihúztuk :)
Úgy indult, h hajnali 3kor éreztem, h nagyon nagyon fáj a derekam és keményedek (a keményedések akkoriban már hete minden este, éjszaka voltak), kimentem pisilni, visszamentem aludni, mikor pici vmi elkezdett folyni. Szivárgott a vizem. Gondoltam h vmi lesz, lefeküdtem és 40 percenként éreztem a derékfájást, majd 20 percekesekből volt 3, majd rögtön 3 percenként jöttek csak a derékfájások. 1órán keresztül vtunk otthon 3 percesekkel, majd mikor bementünk a korházba, már 6 ujjnyira nyitva voltam.
40+3-nál szokásos nst+amnioszkópia, a dokim akkor már sejtette hogy hamarosan meglesz a baba, ezért délutánra visszarendelt. Én semmit nem éreztem, a monitor mutatott pici fájásokat. Rögtön szülőszoba, aztán hamarosan burokrepesztés, oxitocin, aztán orbitális fájások, és 3 órán belül baba.
Nem jelent semmit a mostani méhszájértéked.
Könnyű szülést kívánok!
szia, a 38. hetet töltöttem be aznap. Elfolyt a magzatvíz, de totál, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Előző este kétszer arra ébredtem, hogy erősebben fáj, görcsöl a hasam, de vissza tudtam aludni. A nyákdugó a szülés előtt 1,5 héttel távozott, legalább is egy része, a másik része pedig a magzatvíz elfolyása előtt fél órával.
Figyeld az ajkaidat, azok általában megduzzadnak a szüléselőtt, de kimondott előjele nálam nem volt.
Kívánom, hogy könnyű, gyors szülésed legyen!
3 hetes ksifiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!