Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 3. császárom lesz. Orvosom...

3. császárom lesz. Orvosom javasolta a sterilizálást a műtét során. Az eszemmel tudom hogy ez lenne a helyes döntés, de lelkileg nehezen szánom rá magam, pedig már el kellene döntenem. Minden gondolatot, tanácsot szívesen fogadok!?

Figyelt kérdés
amúgy 35 vagyok,vagyis mindenképpen kéne valamilyen fogamzásgátló technika ami már nem gyógyszer és biztonságos is. alapból jó lenne még gyerek,de tudom hogy veszélyes lenne. de úgy érzem megfosztanának ezzel a nőiségemtől...
2012. okt. 5. 10:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én aug.29-én szültem a harmadik császáros babámat, engem elkötöttek, 37 éves vagyok.

Egyébként sem volt egyszerű már ez a műtét...

Én nem szülnék már többet, még az Angol trónörökösnek sem. XD

Örülök, a három egészséges csemetémnek...

2012. okt. 5. 12:21
 12/19 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, köszönöm a linket :)

Engem az biztosan nem befolyásolna, hogy mi lenne, HA történne a párommal valami és HA lenne új párom és HA akarnánk közös gyereket.......HA ez így lenne én tutira nem vállalnék többet. Én is egyke vagyok, soha nem hiányzott egy testvér. A páromék 3an vannak (egyikük féltestvér) és látom, hogy mennyire gáz a nem édes testvérükkel a helyzet, ne ezt én nem szeretném borítékolni a gyerekemnek......

Szerintem 3-4 év múlva megcsináltatom a műtétet, még 33 vagyok, szerintem a párom még nem menne bele, ennek közös döntésnek kell lennie. Ő még szeretne babát én nem, de látja, hogy a hatalmas öröm mellett, amit a Manó okoz nekünk, mennyire szenvedtem (problémás terhesség és az első 6 hét számomra rémálom volt).

Ezt nektek kell eldönteni és mérlegelni a lehetőségeket.

Még annyit, hogy a műtétnél nem hinném, hogy a sterilizálás elsőbbséget élvezne egy sürgősségi császárnál, nincs az az orvos, aki a baba egészségét kockáztatná.....

2012. okt. 5. 15:21
 13/19 anonim ***** válasza:
62%
Tőlem is megkérdezték, én belementem, pedig csak 30 vagyok. Az életemmel játszanék, ha véletlenül összejönne még egy baba, azért egyeztem bele. Nem érzem, hogy "megcsonkítottak volna", ez azért elég durva kijelentés. Átjárhatatlanná teszik a petevezetőket, a petefészekhez, méhhez nem nyúlnak, hormonális beavatkozás sincs. (Egyébként rengetegen élnek úgy, hogy valami miatt nem átjárható a petevezetőjük, sosem gondolnám, hogy ne lennének teljes értékű nők.)
2012. okt. 5. 15:21
 14/19 anonim ***** válasza:
72%

Miért vesztenél a nőiességedből? Még méh és/vagy petefészek eltávolításnál megérteném...de így?

Menzeszed ugyanúgy lesz, peteérésed ugyanúgy lesz. Csak nyugodtan szeretkezhetsz a pároddal mindenféle egyéb védekezés nélkül, és nem csúszik be újabb baba.

Én biztosan elköttetném magam, ha veszélyes lenne egy újabb baba.

2012. okt. 5. 17:31
 15/19 anonim ***** válasza:

én elköttetném a 3. baba után, mert eleve nem szeretnék többet szülni és mind a gyógyszer, mind a spirál igazából egy hormonbomba.

szerintem akkor dönts mellette, ha teljesen biztos vagy abban hogy nem akarsz már soha 4. babát... ha csak egy kicsit is ottvan benned hogy talán, akkor még ne.

a sterilizálást később is meg tudják csinálni nagy heg nélkül is. ha 40 éves lennél, azt mondanám ne gondolkozz, vállald.

2012. okt. 6. 01:11
 16/19 A kérdező kommentje:
35 vagyok..
2012. okt. 7. 14:28
 17/19 anonim ***** válasza:

Biztosan nem tudnám magam rászánni én sem, megértelek.

Ezerféle fogamzásgátló eszköz van már, biztosan találtok valami számotokra megfelelőt.

2012. nov. 5. 09:41
 18/19 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! nem csináltattam meg. dokinő aki műtött azt mondta,h ha nem mostanában akarunk esetleg 4. babát,akkor nem lenne életveszélyes. azt mondta h végülis még 10 év mulva sem vagyok öreg hozzá,vagyis ha nem akarom,ne csináltassam meg :) nem hinném h szülnék 45 évesen de ki tudja?? :))
2012. nov. 5. 14:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Egy barátnőmnek 4 császárja volt.A negyedik terhességével sem volt semmi gond.

Én a helyedben nem köttetném el magam.Az már biztos.A természet rendjébe nem szabad ilyen durván beavatkozni,csak komoly okkal.És itt most nem is muszáj ,hisz nem életveszélyről van szó.

És ahogy szavaidból kiveszem lelkileg ez Téged nagyon megviselne.Amit Te érzel az legyen a fő szempont.

2013. aug. 28. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!