Kinek mennyire fájt a szülés? Nyáron szeretnénk babát a párommal, de fel szeretnék rá készülni testileg is és lelkileg meg mégjobban!
Az első hosszú volt de sokkal rosszabbra számítottam, a második 1 és negyed óra, azalatt viszont végig kapartam a falat.
A gátmetszés meg a varrás kicsit fáj, messze nem a legrosszabb. Engem az elsővel vágtak, a másodikkal nem, akkor a kitolás nagyon fájt, viszont azonnal utána tudtam rendesen mozogni, míg az elsővel még hetekig fájt a gátsebem.
Azt javaslom, hogy olvass utána a szülés folyamatának, hogy mikor mi történik, járj el a kórházi szülésfelkészítőre, ha engedik, nézd meg a szülőszobát, viszont ne olvasgass szüléstörténeteket, pláne ne nézz róla videókat, és ne hallgass meg rémtörténeteket. Ez a lelki felkészülés legjobb módja.
Sok sikert!
10 órát vajúdtam,pokoli volt,a gátmetszést és a varrást nem is éreztem,pedig semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam!
Persze másnap annál jobban fájt a sebem!
Hát sajnos a szülés fáj. De megéri, a végeredmény mindenért kárpótol.
Az én szülésemre azt mondta a doki, hogy bárcsak minden szülés ilyen lenne, komplikációmentes és gyors. Úgyhogy nyugalom, ne félj, és akkor nem lesz gond. Én nem aggódtam semmin és minden rendben volt a terhesség alatt is. Az anyai ösztön jön magától. Most pedig a Babánk is nyugodt és szépen fejlődik, szoptatni is tudom.
Nekem előtte a mensis görcseim is erősek szoktak lenni. Jól tűröm a fájdalmat egyébként, de szüléskor kiabáltam a végén, a Párom meg még jobban tisztel, mint előtte, hogy ezt kibírtam.
Délben kezdődtek a fájások, de csak kicsik voltak. 7 körül mentünk a kórházba, akkor voltak 5 percesek a fájások, de még mindig csak olyan erős mennsiszerűek voltak. 1 ujjnyira voltam nyitva. 2 óra múlva 2 ujjnyira tágultam. Akkor megrepesztették a burkot, és adtak oxitocint. Na attól nagyon erős fájásaim lettek, de 1 óra alatt 3 ujjnyira tágultam. Azt mondta a doki, hogy kb. éjfélre, egyre lesz meg a Baba. Fél óra múlva szóltam (akkor már kiabáltam), hogy mintha pisilnem kéne, megnézett, és teljesen nyitva voltam. Gyors, kevéske pisi, aztán már nyomtam is, kb. 10 perc alatt, 5 nyomásra megvolt a Baba. Gyönyörűszép volt, nem torzult a fejecskéje sem és egészséges. A Párom meg iszonyú büszke. Viszont a legjobb dolog, ami előtte hihetetlen volt mikor erről olvastam: amikor kibújt a Baba, nem éreztem már semmi fájdalmat, csak előntött a boldogság. Akkor sírtam el magam.
Volt gátmetszésem közben, de nem éreztem igazán, csak a doki szólt, viszont adott előtte érzéstelenítőt, meg addigra már fáj mindenhol sajna. A varrás meg hát: éreztem a tűszúrásokat, mintha csipkedtek volna, de csak néha sziszegtem, mert akkor már a Babában gyönyörködtünk.
Úgyhogy én már most azt mondom: 1-2 év múlva kistesó!
6 hetes Kisfiú anyukája
#6 vagyok. A #3-asnak igaza van.
Én sem elriasztani akartalak. Mert nekem nem rossz élmény a szülés.
Csatlakozom a 9-eshez. Én a 9. hónapig igyekeztem nem is foglalkozni vele, hogy mi lesz majd, ha szülök. Illetve annyit tettem, hogy elmentem a kórház szülésfelkészítő tanfolyamára, ami egyébként nagyon jó volt, mert enyhítette a félelmeimet.
Amikor terhes voltam, akkor nekem is mindenki mesélte a sztorikat, hogy képzeld el, a barátnőmnek elszúrták a szülését, és fogyatékos lett a baba, meg hogy XY 48 órát vajúdott, meg hasonlók. Én egy idő után meg is mondtam, ha valaki rákezdett, hogy tartsa meg magának a sztorijait. Minek ijesztgetni egy terhes nőt?
Hogy mondjak valami biztatót is: én 3 ill. 1,5 óra alatt megszültem a gyerekeimet. Fájt, az igaz, de gyors volt, és a baba mindenért kárpótolt.
És mostanában hatalmas üzletág lett ez, fogadj orvost, szülésznőt, aneszteziológust, most itt olvasom, hogy valaki már csecsemősnővért is akar fogadni. Meg aztán vannak pénzes szülésfelkészítő tanfolyamok, ahol ígérik, hogy megtanítanak, hogy ess transzba, és nem is fogod érezni, meg ilyenek. Ne dőlj be nekik, mind csak lehúzás. Szerintem max. nőgyógyászt érdemes fogadni, másra ne költs.
Esetleg még érdemes terhestornát csinálni, akkor jobb lesz az erőnléted. Mondják, hogy a szülés is könnyebb tőle, de szerintem ez nem igaz. Csak nem leszel olyan punnyadt már a 9. hónap végére. De én pl. vettem egy DVD-t vagy 1500 Ft-ért, és otthon csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!