Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésre hogyan készültök...

Szülésre hogyan készültök testileg és lelkileg?

Figyelt kérdés

Kb.2 hét van hátra, baba most 3300 gramm, egyre jobban parázok a szüléstől, kérlek adjatok tanácsot, hogy lehet lélekben felkészülni erre a nagy eseményre.

A fájdalomküszöböm elég alacsony, hát nem tudom mi lesz itt...

2012. aug. 27. 22:10
 1/7 anonim ***** válasza:
26%

Nem lehet rá felkészülni,ne aggódj,túl leszel rajta!

Nekem is nulla a fájdalomküszöböm,és ettől féltem a legjobban,a szülés alatt semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam,10 óra alatt lett meg a kisfiam!

2012. aug. 27. 22:16
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
sehogy nem lehet, én is nagyon féltem. aztán ahogy beindulnak a fájások és egyre erősödnek, örülsz h élsz, nem lesz erőd illetve időd parázni ;) :))
2012. aug. 27. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Folyamatosan elmélkedj róla. Én is alacsony fájdalomküszöbbel rendelkezem, minden nap elképzeltem a szülést, és mondogattam, képes leszel rá. Ott, akkor, mikor jött a fájás, magam elé képzeltem ahogy tágulok bent, hogy közelebb kerüljek a kicsi csodámhoz. Azt mondták, nagyon jól birtam, meg hogy biztos nem is fájt, mert nem látták rajtam. Pedig fájt bizony, de tudtam uralkodni magamon, irányítottam a fájdalmat. Most várom a másodikat, a 4. hónapban vagyok, de minden este elképzelem, ahogy kezdődik, ahogy végigcsinálom újra, a férjemmel megint... (aki azt mondja, ez könnyebb lesz) ahogy rám teszik, és szoptatok megint :)

Menni fog, ne félj, csak ne ijedj meg, urald a tested, képzeld el mindig, mi történik épp.- és ha lehet, állva vajúdj, sokkal jobb.

2012. aug. 27. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Szükséges rossz a szülés, de lesz egy gyönyörű babácskád a végén. :-) Felkészülni nem nagyon lehet, ne gondolkozz rajta
2012. aug. 27. 22:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Felkészülni a szülésre nem nagyon lehet, de a gyermekre még kevésbé. Úgyhogy ne aggódj, túl leszel rajta, ahogy a szülésznőm mondta: bent még nem maradt baba :o)

Én ahhoz tudnám hasonlítani (inkább a lelki részét), mint mikor érettségiztünk vagy államvizsgáztunk: előtte úgy gondoljuk, hogy huhh, csak ezen legyünk túl, mások hogy csinálták ezt meg, utána pedig úgy emlékszünk vissza, hogy ezért kellett ennyire parázni?

Az első szülésem előtt én jártam szülésfelkészítőre, abból csak a légzéstechnikák elsajátítása volt hasznos, a többi infót igazából bárhonnan beszerzi már az ember lánya.

Szüléskor ezekre a légzésekre próbáltam koncentrálni, és hogy miért jó így lélegezni, hogy - állítólag - fájdalomcsillapító hatása van, ha ellazítod az izmaidat és nem görcsölsz, hogy jaj de fáj. (persze ez az idő előrehaladtával egyre nehezebb, a végén meg be sem tartható, de azért próbáltam)

Befelé fordultam, megpróbáltam megérteni a testem és a babám, és alig vártam már, hogy a kezembe tarthassam a fiam.

A második szülésemnél semmi ilyenre nem jártam, nem is olvasgattam, pedig tudtam, hogy tuti nem lesz ugyanolyan, hisz a terhesség sem ugyanolyan. De itt is a légzés csodát tett és az önuralom. A szülésznő és a doki nem győzött dícsérni, hogy milyen profin csinálom, pedig semmi extrát nem tettem.

Én nem tudom, hogy nekem milyen a fájdalomküszöböm, nem tudom, hogy másnak mennyire fáj, vagy kevésbé fáj, csak a két szülésemet tudom összehasonlítani: fájás ügyileg hasonló volt, kitolásnál más volt, fájt, fájt, dehát ez van.

Könnyű szülést és sok boldogságot kívánok a babához!

2012. aug. 27. 22:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem meg igenis lehet rá készülni.én is próbálok...3. babánkat várjuk,már csak 2 hét van a szülésig.én is minden nap elképzelem a születést,azt, amikor rámhelyezik majd és abban bízom,hogy ez ad majd erőt.sajnos a szülés fájdalommal jár,mi csak azon segíthetünk,hogy minél inkább segítsünk a babán és magunkon.valaki azt mondta,hogy ha nem úgy állsz hozzá,hogy túlélni kell,nem rólam szól,hanem ez a gyermekem születése és ez az ő első nagy eseménye az életében,akkor talán könnyebb.gondolj erre,hogy neki segítesz.nagyon szép szülést kívánok,remélem,tudtam segíteni!
2012. aug. 28. 08:58
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, probalok meg jogazni es tudtok legzestechnikakat irni?

5 mp be. Es 10 mp ki? Ez jo ?

Gondolom ott nem nagyon lehet mar erre figyelni.

Azert nagyon parazok, de gondolom mindenki fél előtte.

2012. aug. 31. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!