Induljunk a kórházba vagy ráérünk még?
41 hetes kismama vagyok. Napok óta vannak fájásaim, amik 2-3 órán át tartanak majd abba maradnak. Tegnap voltam orvosnál, rendben minden. Éjszaka elég erős fájásaim voltak, de rendszertelenül.
Most reggel 7 óta fáj, 30-40 mp-ig, megy egy kcisit a hasam, de semmi rendszeresség nincs a fájások között. 35-10-25-2-5-tehát össze vissza jönnek. Talán az utóbbi egy órában 10 és 5 perc között ingadozik. Fáj a derekam.
Második baba, az elsőnél egyértelmű volt,mikor kell menni, mert szivárgott a magzatvíz.
20 percre van a kórház.
Viszont nem szeretnék ott hosszú hosszú órákat eltölteni, az elsővel is fél4kor értünk be és hajnal negyed5kor született meg.
Még várnék a helyedben, én is vacilláltam, mikor menjünk, aztán meggyőztem magam, hogy várjunk még, és megérte, csak akkor mentünk, amikor már 5 percenként jöttek, mérhetően, így is 4 óra múlva lett meg a lányom (igaz azért, mert fájásgyenge lettem:()
Szóval ha még bírod, akkor várhatsz. Tusolj le jó meleg vízzel, hátha erősödik tőle. Ha igen, akkor mehettek, ha nem, akkor várhatsz még.
Könnyű szülést!
Hát még bírom:):) Most főztem meg az ebédet, terigettem ki a ruhákat.
Az a baj,hogy elsőnél én is fájásgyenge voltam, így kicsit rossz a viszonyítási alapon,mert most sokkal de sokkla jobban fáj
Köszönöm.
Most nagyjából 5-7 percenként jönnek, elég fájdalmasak. Fél12kor megebédeltetem a 21 hónapos kicsikémet, lezuhanyzom, és meglátjuk, de valószínüleg indulunk.
Ezt találtam még a neten neked, Dr. Boros Judit szülész-nőgyógyász cikkéből: "Általában a következő eseményekből következtethetünk arra, hogy megindult a vajúdás:
– Rendszeres, erőteljes, hosszan tartó méhösszehúzódások: egyes bábák szerint ötpercesekkel érdemes a kórházba indulni (ha közel a szülészet, három percesekkel is elég), vagyis akkor, ha legalább egy órája rendszeres időközönként ismétlődnek a méhösszehúzódások, alkalmanként 20-30 másodpercig tartanak. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!