Termeszetes vagy csaszar?
Ez nem csak a szüléstől függ, hanem a baba állapotától is.
Sima szüléssel hamarabb hazaengednek, de a babád besárgulhat...stb
Ne haragudj meg ezért de ez elsősorban rólad szól hanem a babádról. Képes lennél ott hagyni? Vagy hazavinnéd idő előtt, kockáztatva, hogy baja lesz? Nem véletlenül vannak bent átlag 5 napot anyák és babák a kórházban...
Egyébként, hogy a kérdésedre is válaszoljak a császárnál mindig 1 nappal többet kell bent lenni mint sima szülés esetén de, hogy az hány nap azt kórháza válogatja...
Nem olyan rossz ám a kórház mint gondolod, ha természetesen szülsz 3 nap,ha császárral 4 nap.
Egész elviselhető a kórházi lét,főleg ha normális szobatársaid vannak,akikkel jót tudsz beszélgetni,gyorsan röpül az idő...
Szerintem senki sem vágyik a kórházi létre,de 3 nap nem a világ!
Nálunk természetes szülésnél 4. nap, császárnál a 7. napon engednek haza. Legalább is az anya állapotára nézve. Ha a babával valami gond van, akkor lehet, hogy ezek a napok hosszabbak.
A babát nem fogják egy nap után kiengedni az biztos és te se akard hazahozni, mert a baba abban az első 3 napban ott van a legnagyobb biztonságban, ott meg tudják alaposan vizsgálni, megfigyelni.
Én sem rajongok a kórházakért, a császármetszés volt az életemben az 5. műtétem, 2 és fél hetet feküdtem kórházban és nem haltam bele, a lényeg, hogy én is és a kisfiam is egészségesen jöttünk haza.
Létezik ambuláns szülés is. De, ha megengedik, hogy hazatérj, a babádat szinte biztosan bent tartják a kórházban, mivel az első pár napban kap oltást, és vizsgálják meg. Sárgaság a hazatérés után is bekövetkezhet, és nem feltétlenül kell kék fény alá tenni a babát, szóval nem ez a fő indok. Például, ha valamilyen szervi elváltozása van - akár kicsi, akár nagymértékű - az ott fog kiderülni a kórházban (pl nem kakil, mert már bélcsavarodással született), és gyorsan orvosolni kell, ezért hasznos az a 3-4 bent töltött nap.
Ne felejtsd el, hogy bármilyen vizsgálatot elutasíthatsz, vitethetsz magadnak hazai ételt, és nem kötelező pizsomában, lepukkant rongyokban flangálnod a kórházban. Öltötzz kényelmesen fel, sminkelj, ha minden nap szoktál stb...A kórházszag meg ne is tűnjön fel. Az idióta orvosokat, csecsemősöket meg elküldheted melegebb éghajlatra, ha bunkóznak veled.
Érdekes..érdekes...Volt pár héttel ezelőtt egy hasonló kérdés, hogy egy kismama kérdezte,h hamarabb hazamehetnek-e majd, mint 3 nap...
Ott voltak oylan válaszok, h persze, én is hazamentem, meg nem kötelező bent lenni, mehetsz haza bármikor. Én úgy tudom, és szerintem így is van, h igen, az anyának haza lehet menni szülés után bármikor, de a babát kötelező bent tartaniuk. ÉS nem, nem a támogatás miatt. (Meg mellesleg, ha amiatt is, az orvosnak kicsenget vki simán 150 rugót is, de a kórházra az a fejenkénti 30-40 ezer forint már pfúj...pedig babaruha, hintőpor, kiskocsi, kistakaró nem az égből száll le a kórházaknak...)
Szóval azért, mert :
-vannak kötelező vizsgálatok
-ill. besárgulhat a baba, a születés utáni 2, de gyakran 3. napon is, és lehet ennek a mértéke lehet magas, kezelést igénylő is. (és leírom, hogy "csak úgy" a támogatásokért nem rakják be a babákat kékfényezni, h tovább maradjanak!)
Szóval összegezve: Szülés után hazamehet az anya, a babát viszont bent kell tartani. De ha az anya fogja és gyerekestől hazamegy, nem fogják útját állni, de a kötelező vizsgálatokat (PKU, hasi, koponya uh pl.) nem fogja háziorvos, gyerekorvos elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!