Apás szülés. Más is van, aki így látja?
Mostanában nagyon nagy divat az apás szülés,szinte már az számít furcsának,ha valahol nincs bent az apuka.
Én egyáltalán nem vagyok konzervatív,de nem szeretném,hogy a párom bent legyen.Egyrészt nem szeretném,hogy olyan állapotban lásson,nem azért mert nem bízom benne,csak egyszerűen egy szülő nő nem éppen nyújt gyönyörű látványt,és nem szeretném őt ezzel sokkolni.Másrészt pedig úgy érzem,hogy nem véletlenül alakult ki hosszú évszázadok,sőt -ezredek alatt,hogy az apuka nem téblábolt a szülés közben a kismama körül,hanem egy másik szobában várakozott.Én is inkább azt szeretném,hogy a babát is tisztán,bepólyázva vehesse a kezébe,és engem is akkor lásson,amikor már megmosdattak,és túl vagyok az egészen.
Természetesen nem ítélem el,ha valaki másképp látja,de én meg így szeretném.
Azt sem hiszem,hogy egy apuka attól kötődik jobban akár a feleségéhez,akár a babához,hogy bent volt a szülésnél,mert pont a saját sógorom mesélte,hogy ő bent volt a gyereke születésénél,és egy disznóvágás jutott róla eszébe,és mikor meglátta a kisbabát,arra gondolt,hogy milyen csúnya ilyen ráncosan és "koszosan"...És azt mondta,hogy jobb lett volna,ha kint vár,csak a felesége erőltette,hogy bent legyen.Azóta egyébként elváltak,és a gyerekéhez sem kötődik,rendszeresen kifogásokat keres,hogy miért is nem ér rá meglátogatni...Persze tudom,hogy nem minden apuka ilyen,ez csak egy példa arra,hogy aki szereti a feleségét és a kisbabáját az akkor is fog kötődni,ha nem volt bent,ahol pedig nincs olyan érzelem,tisztelet stb. ott ezt az apás szülés sem fogja megváltoztatni...
23/N
Ha nálatok ez így megy ne vállaljatok gyermeket.
Disznóvágááás? Annak érzed magad?
Nálunk az apuka vágta el a köldökzsinórt és Ő fürdette le a babát,Én nem voltam olyan állapotban hogy megfogjam,és mégsem idegen csecsemős nővér kezei közt volt,apa hangjára azonnal megnyugodott.
Azóta sokat beszélgettünk erről volt ami véres volt és megviselte de fogta a kezem és közösen éltük át.
En nagyon nem akartam, hogy a ferjem jojjon be velem es anyukammal akartam szulni.Mivel kulfoldon elunk igy nem tudtuk , hogy is lesz pontosan, ide er-e anyukam a szulesre vagy sem, igy a ferjem meggyozott, hogy O is had jojjon.
Egyedul nem akartam szulni semmikeppen, igy beleegyeztem.
ES NEM BANTAM MEG!!!!
Engem csomoan akartak meggyozni arrol, hogy a ferjem borzalmakat fog latni kiszeret belolem undorodni fog tolem stb stb ( hozzateszem csak olyanok akik vagy egyedul szultek vagy meg nem szultek) de ez nem jott be.
A lanyunk a szeme fenye es olyan szeremlmes nezese van ha ranez, hogy meg ram sem neztt ugy szinte!!
Nagyon nem akart lanyt es el is kenodott amikor azt mondtak az uhn, hogy kislany.Azota meg olyan szimbiozis van koztuk, hogy csak na.
Azt mondta, hogy amikor meglatta a lanyunkat meg a vizben uszni (medenceben szultem) es utanna remnezett akkor voltam a legszebb a vilagon (2 napig vajudtam osszekakiltam magam kozben, leizzadtam, kocos voltam, beverzett a szemem es megis ezt mondta).
Most varjuk a masodikat es ujra igy inulunk neki :) edes harmasban a pocakbabaval :)
Kedves utolso,orulok a pozitiv tapasztalatnak.
Ugy latom,ebben a kerdesben van aki igy velekedik,van aki ugy,mindenesetre nem bantam meg a kerdes kiirasat,mert megerosodott bennem a tudat,hogy ugy kell szulnom,ahogy nekem jo,mert mindenkinek mas a legjobb.Nekem a parom nelkul.O pedig elfogadja ezt.Koszonom mindenkinek a valaszt,szerintem a kerdes lezartnak tekintheto.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!