Apás szülés. Más is van, aki így látja?
Mostanában nagyon nagy divat az apás szülés,szinte már az számít furcsának,ha valahol nincs bent az apuka.
Én egyáltalán nem vagyok konzervatív,de nem szeretném,hogy a párom bent legyen.Egyrészt nem szeretném,hogy olyan állapotban lásson,nem azért mert nem bízom benne,csak egyszerűen egy szülő nő nem éppen nyújt gyönyörű látványt,és nem szeretném őt ezzel sokkolni.Másrészt pedig úgy érzem,hogy nem véletlenül alakult ki hosszú évszázadok,sőt -ezredek alatt,hogy az apuka nem téblábolt a szülés közben a kismama körül,hanem egy másik szobában várakozott.Én is inkább azt szeretném,hogy a babát is tisztán,bepólyázva vehesse a kezébe,és engem is akkor lásson,amikor már megmosdattak,és túl vagyok az egészen.
Természetesen nem ítélem el,ha valaki másképp látja,de én meg így szeretném.
Azt sem hiszem,hogy egy apuka attól kötődik jobban akár a feleségéhez,akár a babához,hogy bent volt a szülésnél,mert pont a saját sógorom mesélte,hogy ő bent volt a gyereke születésénél,és egy disznóvágás jutott róla eszébe,és mikor meglátta a kisbabát,arra gondolt,hogy milyen csúnya ilyen ráncosan és "koszosan"...És azt mondta,hogy jobb lett volna,ha kint vár,csak a felesége erőltette,hogy bent legyen.Azóta egyébként elváltak,és a gyerekéhez sem kötődik,rendszeresen kifogásokat keres,hogy miért is nem ér rá meglátogatni...Persze tudom,hogy nem minden apuka ilyen,ez csak egy példa arra,hogy aki szereti a feleségét és a kisbabáját az akkor is fog kötődni,ha nem volt bent,ahol pedig nincs olyan érzelem,tisztelet stb. ott ezt az apás szülés sem fogja megváltoztatni...
23/N
Sziasztok!
Én úgy vagyok vele, ha a párom beszeretne velem jönni a szülőszobára akkor nem mondom neki, hogy nem. Én úgy gondolom, ha a párod akarná és te nem az se biztos, hogy jó, hogy nem engeded be. Vagy valami köztes megoldást találtok ki ha majd oda kerültök.
Szóval én úgy vagyok vele, hogy nincs abban semmi, hogy a férfi is bent van a szülésen. Hiszen csak véletlen, hogy neki igaziból csak egy nagyon kicsi kis rész jutott a gyermek születéséből.
Azért őszintén van más élethelyzet is amikor nem a legszebb formádat hozod.
Nálunk a Párom ragaszkodott nagyon ahhoz, hogy bent szeretne lenni majd a szülésnél. Én meg azt mondtam, hogy rendben. Nem voltam amúgy sem ellene de féltem tőle. De rábíztam a döntést. De tény előtte elmondtam neki, hogy mire számítson.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Megint ki kell hangsúlyoznom,hogy NEM gondolom úgy,hogy egy amúgy jól működő kapcsolat emiatt megy tönkre!!!Amit felhoztam példa,az azt volt hivatott alátámasztani,hogy önmagában az apás szüléstől nem lesz valaki jó apa,de nyilván nem emiatt mentek külön...
Aki azt mondja,hogy miért mondok olyanról véleményt,amit nem tapasztaltam: szerintem mindenkinek van véleménye arról,hogy hogyan szeretne szülni,már az első szülés előtt is.És mivel addig még nem volt benne része,általában ismerősök beszámolóira,belső megérzésre,olvasottakra és hasonlókra támaszkodik a döntés meghozatalakor...
Egyébként mindenkinek köszönöm a választ.
23-as vagyok.
Érdekes,hogy hangoztatjátok hogy nem akarjátok rábeszélni a kérdezőt mégis aki apa nélkül mert szülni az le van pontozva,aki pedig apásan szült az mindenki 100%-os.
A kérdező kíváncsi volt a véleményekre tapasztalatokra,és aki kicsit kilóg a sorból az már nem hasznos.Szánalmas kedves pontozók!
30.-nak!
Ne is haragudj de a műtőben semmi olyat nem láthatott a férjed amitől elment a kedve hogy legyen 2.gyerek.Meg rossz élmény volt??
Az én férjem is bent volt a 2.oldalon le is írtam.És semmit nem látott mert a fejem mellett ült.Nem is engedik az orvosok hogy oda menjen ahol ők állnak!Ezt a rossz élményt nagyon nem értem.Hiszen egy császárnál még annyit se lát mint a sima szülésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!