Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés. Más is van, aki...

Apás szülés. Más is van, aki így látja?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon nagy divat az apás szülés,szinte már az számít furcsának,ha valahol nincs bent az apuka.

Én egyáltalán nem vagyok konzervatív,de nem szeretném,hogy a párom bent legyen.Egyrészt nem szeretném,hogy olyan állapotban lásson,nem azért mert nem bízom benne,csak egyszerűen egy szülő nő nem éppen nyújt gyönyörű látványt,és nem szeretném őt ezzel sokkolni.Másrészt pedig úgy érzem,hogy nem véletlenül alakult ki hosszú évszázadok,sőt -ezredek alatt,hogy az apuka nem téblábolt a szülés közben a kismama körül,hanem egy másik szobában várakozott.Én is inkább azt szeretném,hogy a babát is tisztán,bepólyázva vehesse a kezébe,és engem is akkor lásson,amikor már megmosdattak,és túl vagyok az egészen.

Természetesen nem ítélem el,ha valaki másképp látja,de én meg így szeretném.

Azt sem hiszem,hogy egy apuka attól kötődik jobban akár a feleségéhez,akár a babához,hogy bent volt a szülésnél,mert pont a saját sógorom mesélte,hogy ő bent volt a gyereke születésénél,és egy disznóvágás jutott róla eszébe,és mikor meglátta a kisbabát,arra gondolt,hogy milyen csúnya ilyen ráncosan és "koszosan"...És azt mondta,hogy jobb lett volna,ha kint vár,csak a felesége erőltette,hogy bent legyen.Azóta egyébként elváltak,és a gyerekéhez sem kötődik,rendszeresen kifogásokat keres,hogy miért is nem ér rá meglátogatni...Persze tudom,hogy nem minden apuka ilyen,ez csak egy példa arra,hogy aki szereti a feleségét és a kisbabáját az akkor is fog kötődni,ha nem volt bent,ahol pedig nincs olyan érzelem,tisztelet stb. ott ezt az apás szülés sem fogja megváltoztatni...

23/N

2012. aug. 28. 16:41
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%
hát párom eléggé hányós fajta, szóval nem szeretne bent lenni szerencsére én sem szeretném. anyukámat viszont megkértem, ha megtenné legyen velem. nagyon erős a kapcsolatunk édesanyámmal, ezért kértem meg őt rá.
2012. aug. 28. 20:37
 22/57 anonim ***** válasza:
79%

Te most babát vársz kedves kérdező? Ezt csak azért kérdezem, mert régen, amikor még nem voltam terhes, én is hasonlóan vélekedtem: nem akartam, hogy emiatt másképp nézzen rám a párom, ne adj' Isten megundorodjon tőlem, stb...

De ma már, néhány év eltelte után (azt gondolom érettebb is lettem), na meg van egy tökéletes házasságom, teljesen másképp vélekedem.

Abban igazat adok, hogy nem szabad ráerőltetni ezt egy férfira sem. De ha mindketten úgy döntenek, hogy apás szülés lesz, akkor nincs ezzel semmi gond! Sőt! Engem nagyon megnyugtat, hogy ott lesz a szerelmem. Vele akarom végig csinálni az egész szülést és nem akarom megfosztani őt sem az élménytől. Ja, sokat beszélgettünk az egészről a párommal, és az jött le, hogy ő is elég érett ahhoz, hogy ne a "disznóvágás" jusson eszébe a saját gyermeke születéséről.

Sok fiú barátom, ismerősöm bent volt a párja szülésénél, mindegyik pozitívan élte át, sokkal jobban tisztelték őket utána. Egyik sem undorodott meg, vagy ilyesmi. Na, meg ha belegondolsz, ha az a férfi, aki arra hivatkozik, hogy a szülés miatt undorodott meg a feleségétől, akkor az összes nőtől megundorodhatna, hiszen minden nő, ill. a többségük szül, vagy fog és mindegyik hasonlóan csinálja. Tehát az olyan férfi, akkor majd a saját neméhez fog vonzódni?

Na, mindegy, oldalakat tudnék írni erről. Szerintem ez is érettség kérdése!

2012. aug. 28. 20:38
 23/57 anonim ***** válasza:
58%

Mintha csak én írtam volna a kérdést!Tvaly született a babánk akkor voltam 23 éves.Felmerült bennem az apás szülés,beszélgettünk róla a párommal és úgy döntöttünk ő kint vár.Végül úgy történt,hogy miután bementünk a kórházba és előkészítettek utána én kimehettem a vajúdóból a váróba,szinte az egész tágulási szakaszt a váróban töltöttem a férjemmel :D A tolók azok kemények voltak nem bántam meg hogy akkor már nem látott elég volt neki előtte a nyúzott fejem.Sajnos végül császár lett.

Egyáltalán nem bántam meg hogy nem volt bent.Mi is láttuk már egymást hányni,elláttuk egymás sebeit stb de mi úgy gondoltuk a szülés nem a férjemnek való.Az egyik barátnőm szeretett volna bejönni (nem kértem rá ő hozta fel) de visszautasítottam.A szülésznő is mondta ritka ha egyedül jönnek az anyukák.

2012. aug. 28. 20:46
 24/57 anonim ***** válasza:
74%
A Te véleményed ez. Én tiszteletben tartom, bár érteni nem értem. A mi kapcsolatunk a párommal egész más, mint a százévvel ezelőtti "divat". Mi nem csak társak, hanem a legjobb barátok is vagyunk. Ha valamelyikünk beteg, akár a taknyos zsepiket is összeszedjük egymás után, ha magatehetetlen lenne valamelyikünk (ahogy az idős kor eljövetele ezt garantálni is fogja), nem csak szépen, tisztán, és becsomagolva fogjuk egymást látni. Mi kívül-belül ismerjük és szeretjük egymást, gyengeséggel együtt. Szerintem személyes sértésként élné meg, ha nem lehetne velem amikor a picink megszületik. Számomra az, ahol anyuci mindig csinos, a babát csak tisztán és illatosan lehet apuka kezébe adni, kicsit kirakat kapcsolatnak tűnik. Amikor az ember társat választ, akkor nem azt választja, hogy mindig tisztán, üdén, frissen, mosolyogva és illatosan látja a társát. A jóban rosszban azt jelenti, hogy mellette vagy és fogod a kezét , akkor is ha szenved, akkor is ha össze pisili magát a fájdalomtól, akkor is ha BÁRMI történik vele, mert akkor vana legnagyobb szükségünk egymásra. Bajban, krízisben, fájdalomban tudjuk egymásnak a legtöbbet adni érzelmileg. Mert akkor ismerszik meg, kire számíthatsz és kire nem. Ráadásul a szülés nem is egy tragikus dolog, hanem a család egyik legfontosabb pillanata. Nem is értem, egyik oldalról sem, hogy miért ne lehetne ott az apuka. ŐSzintén felmerül bennem a kérdés, hogy biztosan minden rendben van? Szerintem ahol a szülés látványa ekkorát változtat a dolgokon, mint abban a történetben , amit leírtál, eleve nem stimmel valami.
2012. aug. 28. 21:17
 25/57 anonim ***** válasza:
38%

Senki nem akar rábeszélni kedves kérdező semmire. Mindenki maga dönti el mit és hogyan szeretne.!!! Azonban az mégis megdöbbentő, hogy "mások mondták" milyen is az a szülés és te ez alapján mondasz véleményt?

Nagyon szívesen beviszlek szülésre és azt gondolom piszkosul elgondolkodnál, hogy elmondások alapján ne mondj véleményt. Csak a saját tapasztalatod engedjen dönteni bármiben. Nagyon szomorú ha döntéseket hozol az életedben emberek elmondása alapján.És rengeteg szülés videó van talán előítélet nélkül végig kellene nézned. Nem egyből undorkodva, hogy hú egy "disznó ölés",és vérzik is hát azt sem tudod mennyit. És a baba "mocskos" tudod az az anya testében termelődött, és a babát védő magzatmáz. Ez mind mind a párod és a te tested "sejtecskéi". De vsz. úgyis a fejedbe vettél dolgokat és ezek kitörölhetetlenek. Csak az szomorít el, hogy hallomások alapján. Mert ha tapasztalatból mondod és döntesz azt mindenki el kell, hogy fogadja,de így csak sajnállak.

2012. aug. 28. 21:20
 26/57 anonim ***** válasza:
55%

hát kedves 25-ös! te aztán jól félre olvastál valamit! sehol nem írta a kérdező,hogy: miért akarják őt rábeszélni..?

és miért ne érezhetné azt,hogy ő nem akar apás szülést.

én sem akartam.és sokan mondták,hogy majd ha szülök akkor másként látom,de nem lett igazuk. engem kifejezetten zavart,hogy a vajúdáskor láttam rajta az aggodalmat és csak ott járkált és cserélgette a fejemen a vizes rongyot.beszélgetni sem tudtam vele,mert a fájásoktól nem tudtam még arra is figyelni. szóval:én akkor voltam nyugodtabb ha kicsit kiment.

miért olyan nehéz elfogadni,hogy nem mindenki szeretne apás szülést?

2012. aug. 28. 21:30
 27/57 anonim ***** válasza:
63%

Párom nem szeretett volna bent lenni az első perctől kezdve. Nem is erőltettem, anyukám volt velem végig, rengeteget segített, jobb volt így, mintha apa lett volna velem.

21/L és 7 hós baba anyukája

2012. aug. 28. 21:35
 28/57 anonim ***** válasza:
67%

Ezt elsősorban neked kell eldöntened. A férjem is rám bízta a döntést, de azért hozzátette, hogy szeretne bent lenni. Ott volt, ő vágta el a köldök zsinórt. Imádja a fiát, boldog és harmonikus a házasságunk azóta is.

Vannak azonban olyan férfiak akiket sokként ér a látvány. Nem hiszem a sógorod a szülés látványa miatt hagyta el a családját, megtette volna anélkül is. Ez a férfitől függ. A legfontosabb az, hogy neked hogyan jó: te szülsz, neked legyen a lehető legkényelmesebb(már amennyire egy szülés az lehet).

2012. aug. 28. 22:14
 29/57 anonim ***** válasza:
79%

Mindkettőnél bent volt a férjem, de erre nem ment rá a házaséletünk, sőt, talán most a második baba után jobb, mint valaha :)

Szerintem azért jó, ha bent van Apa, mert ez a kettőtök életében talán a legnagyobb esemény, amit sem a doki, sem a szülésznő nem fog veled átélni, nem fogja hagyni, hogy szétmorzsold a kezét a fájdalmak közepette :)

Én úgy fojtottam el a fájdalom kiáltásaimat, hogy belefúrtam a fejem a férjem hasába, így nem volt olyan hangos :)

Nyilván nem a legjobb passzban lát az emberünk, de szerintem felelősséggel tartozunk egymásért. Én biztos nagyon elveszett lettem volna a férjem nélkül, és csalódott is, ha nem lett volna mellettem.

Egyetértek azzal, ha egy férfi emiatt ábrándul ki a nejéből, az valahol tényleg csak a kirakatot szerette :)

Sokan panaszkodnak már terhesen is, hogy a férjük nem kívánja őket, mióta babásak, stb. A Férfi elsősorban a Nőt lássa a feleségében, és ne az Anyát, vagy bármi mást

2012. aug. 28. 22:24
 30/57 anonim ***** válasza:
55%
Én csak annyit akartam, hogy a vajúdásnál velem legyen. Aztán 3 óra vajúdás után sürgősségi császár lett. Mondtam neki, hogy nem kell bejönnie a műtőbe, de ő mondta, hogy bejön. Megbánta, nem volt jó emlék neki. Nem is akar 2. gyereket.
2012. aug. 29. 08:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!