Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés. Más is van, aki...

Apás szülés. Más is van, aki így látja?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon nagy divat az apás szülés,szinte már az számít furcsának,ha valahol nincs bent az apuka.

Én egyáltalán nem vagyok konzervatív,de nem szeretném,hogy a párom bent legyen.Egyrészt nem szeretném,hogy olyan állapotban lásson,nem azért mert nem bízom benne,csak egyszerűen egy szülő nő nem éppen nyújt gyönyörű látványt,és nem szeretném őt ezzel sokkolni.Másrészt pedig úgy érzem,hogy nem véletlenül alakult ki hosszú évszázadok,sőt -ezredek alatt,hogy az apuka nem téblábolt a szülés közben a kismama körül,hanem egy másik szobában várakozott.Én is inkább azt szeretném,hogy a babát is tisztán,bepólyázva vehesse a kezébe,és engem is akkor lásson,amikor már megmosdattak,és túl vagyok az egészen.

Természetesen nem ítélem el,ha valaki másképp látja,de én meg így szeretném.

Azt sem hiszem,hogy egy apuka attól kötődik jobban akár a feleségéhez,akár a babához,hogy bent volt a szülésnél,mert pont a saját sógorom mesélte,hogy ő bent volt a gyereke születésénél,és egy disznóvágás jutott róla eszébe,és mikor meglátta a kisbabát,arra gondolt,hogy milyen csúnya ilyen ráncosan és "koszosan"...És azt mondta,hogy jobb lett volna,ha kint vár,csak a felesége erőltette,hogy bent legyen.Azóta egyébként elváltak,és a gyerekéhez sem kötődik,rendszeresen kifogásokat keres,hogy miért is nem ér rá meglátogatni...Persze tudom,hogy nem minden apuka ilyen,ez csak egy példa arra,hogy aki szereti a feleségét és a kisbabáját az akkor is fog kötődni,ha nem volt bent,ahol pedig nincs olyan érzelem,tisztelet stb. ott ezt az apás szülés sem fogja megváltoztatni...

23/N

2012. aug. 28. 16:41
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
52%
Ja, és aki pontozgat, az tehet egy szívességet.....
2012. aug. 29. 19:54
 42/57 anonim ***** válasza:
70%
Illetve nem csak a műtét miatt volt rossz élmény neki, hanem mert látott szenvedni. A spinálistól rosszul lettem, ő tartotta a tálat.
2012. aug. 29. 19:56
 43/57 anonim ***** válasza:
23%

Én egy apa vagyok.Nem bántam meg hogy nem voltam bent a szülésnél,mert én úgy gondolom,hogy ezt egy nőnek egyedül kell végigjárnia.Semmi keresnivalója nincs bent a szülőszobában az apának és semmilyen rokonának.E helyett inkább az orvos és a szülésznő legyen bent.A másik dolog pedig az hogy szerintem egyik nő sem szeretné,hogy ilyen megalázott helyzetben lássák.

Nekünk a védőnő is azt mondta,hogy apukának semmi keresnivalója bent.

2012. aug. 29. 20:39
 44/57 anonim ***** válasza:
54%
Tényleg nagyon primitív és beszűkült, aki lepontozgat azért, mert én nem szeretném, ha végignézné a párom a szülést. Amúgy meg mi is nagyon szeretjük egymást, fogta már a hajamat, mikor hánytam, én is láttam őt nem éppen a legjobb formájában, stb., de a szülésnél akkor sem szeretném ha bent lenne. Attól a kórházban bent lesz, és vajúdás alatt is, de mikor már konkrétan szülök, akkor nem akarom. Szerinte pedig az én döntésem, mert én csinálom a nehezét, és legyen úgy ahogy nekem a legjobb. Az én apám pl. bent volt mindkét gyereke születésénél, és olykor megjegyezte nekem, hogy nem volt valami szép látvány. Ez van, nem vagyunk egyformák, el kéne fogadni...
2012. aug. 29. 20:44
 45/57 anonim ***** válasza:
100%

Nálam háromszor is velem volt a férjem. Én is szerettem volna és ő is. Ez így van rendben.

Ha vagy az anyuka nem akarja ezt, vagy az apuka, akkor nem szabad erőltetni. Mert akkor az oda vezethet, amit írtál.

Pl féjrem mindháromszor végig velem volt- támogatott, segített a fájásoknál-tartott, adagolta a homeopatiat, de egyszer sem vágta el a köldökzsinórt, mert ahhoz nem volt gyomra. ÉN sem erőltettem... ha nem akkor nem. És kész.

Náluk abszolút pozitívak az emlékek-élmények mindháromszor.

:)

2012. aug. 29. 20:47
 46/57 anonim ***** válasza:
84%
Az első fiamnál apás szülés volt.A férjem végig a fejemnél volt, nem látott odalent semmit, a babát amikor a hasamra tették, nem undorodott. Ő mondta el sírva kint a rokonoknak, hogy fiú( mert a nemét nem tudtuk végig). Tehát nekünk ez pozitív dolog volt. a második fiúnknál teljesen rábíztam, hogy be akar e jönni. Nem akart, és mire rászánta magát, hogy mégis bejön, már megvolt a kis fiam. A szülőszoba ajtajában állt, és kérdezte, hogy már meg van? Bánja is, hogy szerintem egy kicsit, hogy lemaradt. Most a harmadiknál az a terv, hogy anyósom fog bejönni, de szerintem ez még változni fog. Engem megnyugtatott, hogy volt bent egy közeli családtag.
2012. aug. 29. 21:18
 47/57 anonim ***** válasza:
42%

Az emberek tuskók tudnak lenni,kötekedők! A legegyszerűbb,ha nem beszélsz ilyenről senkivel!! Így nem tudnak beléd kötni,nem tudnak megjegyzést tenni,még véletlenül sem tudnak befolyásolni,vagy bűntudatot kelteni! Légy önmagad!!

Ha egy érett nőnek nincs gyereke,támadják- de senki nem kérdezi meg,hogy miért nincs?

Ha egy nőnek több gyereke van,támadják!-mert "segélyre szül"

Ha egy nő nem szeretné,hogy a Párja bent legyen a szülésnél,az is baj-mert hát milyen dolog már ez? Ketten csináltátok!! (lényegtelen,hogy a leendő szülők máshogy gondolják,lényegtelen!)

Az embereknek már minden baj! Én ezért nem is szoktam az emberekkel megosztani a dolgaimat! Akiket tényleg érdekel,és bármit válaszolok a kérdésükre el tudják fogadni,azokkal beszélgetek bizonyos dolgokról!

Minden aktívan lepontozottnak zöld kezet "nyújtottam" :-)

További szép estét Mindenkinek!! A Kismamáknak boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv:1. válaszadó

2012. aug. 29. 21:30
 48/57 anonim ***** válasza:
100%
Az apa aki itt azt írta, hogy "megalázott helyzetben" van aki szül,számomra egy szánalomra méltó ember. Sajnálom a feleségét nagyon. És az is írta, hogy "ezt az utat egyedül kell végig járnia" hát ez mindennek a teteje. Ez az ember egy középkori kretén. Mert ha nem akar persze nem kell bemenni a szülésre, de ilyeneket írni....
2012. aug. 30. 09:16
 49/57 anonim ***** válasza:
20%
Úgy látom a nagyokos csakazajóamiténcsinálok-anyukák nem nyugszanak. Most komolyan aki lepontozgatta azt, aki felvállalta, hogy a párja nélkül akar szülni, mondja már meg, hogy neki miért fáj ez???
2012. aug. 30. 09:28
 50/57 anonim ***** válasza:
70%
Most komolyan, kit érdekelnek a pontok? Mi ez az ovi? Szerintem meg erről kellene lekattanni... nyomja a pnotokat, ahogy neki tetszik. Ez az egész oldal nem a pontozásról szól, hanem a szabad véleménynyilvánításról. Kit érdekel, hogy hány %-on állsz?
2012. aug. 30. 11:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!