Érdemes orvost fogadni? Tapasztalatok?
nekem volt 2007ben 21 hetesen egy vesztésem...nem volt orvosom!Terhesgondozoba jártam...és nagyon nem voltam megelégedve azzal ahogy kezelték a terhességem,csak nem tudom érdemes e fogadni orvost mert arrol is hallottam már sok roszat!Tapasztalatokat ha irnátok nagyon jo lenne.Köszönöm!
Ja és aki györben vagy környékén tudna ajánlani orvost az irja le nyugodtan.

Én az ország másik végén lakom. Tavaly aug.-ban szültem és szerintem mindenképpen "kell" fogadni orvost. Teljesen másképp bánnak az emberrel. Össze se lehet hasonlítani. Mikor szültem egy ismerősömnek farfedvéses volt a baba és ugyebár ilyenkor császározni szoktak, neki nem volt dokija és 18 órát hagyták szenvedni és azt mondja, hogy tényleg úgy fájt, hogy azt hitte bele fog halni, és nem császározták meg, hanem hagyták szenvedni és csak néha néha néztek rá.
Nekem otthol elfolyt a magzatvizem ami nagyon csúnya volt, belekakilt a baba. Hívtam az orvosom, mondta menjünk a korházba ő is indul. Ott volt mellettem és a baba mozgása lelassúlt a fájáserősítő injekcióra, mert nem volt fájásom ezért kellett és nem is tágultam. És vitt is egyből császározni, de nekem az volt megváltás. Az oxitocinra lettek fájásaim, de kicsik voltak a szülésihez képest, de nekem bőven elég volt az is. Remélem a következő is császárral fog a világra jönni. Nekem semmijen negatív tapasztalatom nincs a császárról, másnap már törökülésben ültem.
Mikor szültem a mellettem lévő terembe is vajódott egy kismama és az aszisztens azt mondta, hogy másnap estétől ordít így, de mint kiderült nem volt dokija és nem is igazán foglalkoztak vele. Ez elég elszomorító, de sajnos ilyen világban élünk:(
Úgyhogy szerintem fogadj mindenképp dokit.

Nekem volt és ha lesz második akkor mindenképpen fogadok!
Magánorvsom minden hónapban ultrahangozott ami megnyugtató volt és abban a 15 percben amíg bent voltam csak velem foglalkozott és válaszolt az összes kérdésemre!
Én biztos fogadnék a kórházba is másképp bánnak az emberrel ha van orvosod! Szülésnél is jött azonnal mikor szólva lett neki!
Én csak Fehérvárit tudok ajánlani !

Szia!
Nekem 20 hetesen volt vesztésem:( Maszekhoz jártam, de nem az ő hibája a vesztés, hanem beteg volt a baba.
Köv. terhességemnél először maszek dokihoz jártam, de alkalmanként 9ezret elkért, és közben nem törődött velem, csak a markát tartotta... Beleuntam és elkezdtem sima sztks dokihoz járni, akivel nagyon meg voltam elégedve. Helyben volt, ott volt vele a védőnő, alaposan vizsgált kézzel is és ultrahanggal is, a végefelé pedig flowt is csinált. Nála szültem (Komárom-Szőny), és ha tehetném most is nála szülnék, de elköltöztünk.
Jelenlegi terhességem sztkba jártam, de mivel itt nem figyelt a doki a panaszokra, elmentem maszekhoz. A régirégi dokimhoz, akihez akkor jártam, amikor legelőször babát vártam, és előtte nehezen sikerült teherbeesnem. Tapasztalt, vén róka, alapos, és csak 5 eezer havonta. A veszprémi kórházban nincs szülész választás, így őhozzá csak terhesgondozásra járok.

Én először az Sztk-ba jártam, úgy voltam vele, hogy minek fogadni, fizetem a TB-t, eddig soha nem voltam beteg, ez nekem jár. Felesküdött orvosok, csak foglalkoznak az emberrel, nem? Hát nem!
Ahogy azok a betegekkel bántak! Egymás előtt folyt a vizsgált, mint a vágóhídon. Igaz, engem meg sem vizsgált a doki, 4 órás várakozás után csak adott egy pecsétet a terheskönyvbe. Megkérdeztem, hogy javasolja-e a Down-kór vizsgálatot vérvétellel, erre azt mondta, hogy mit képzelek én, hogy milyen tanácsot fog erre ő adni. Ha van kidobni való pénzem, akkor csináljam csak.
Ezek után úgy döntöttem, hogy akkor fogadok orvost. Az ember egész életében annyi hülyeségre költi a pénzét, a gyerek a legfontosabb az életben, akkor mire költsünk, ha erre nem?
Nekem is elment a magzatvizem, úgy mentem be a kórházba. Én ugyan nem vettem észre, hogy zöld. Az ügyeletes azt mondta, hogy befektet, majd szóljak, ha van fájásom. Még én mondtam neki, hogy nem baj, hogy a gyerek szárazon van?! Szerinte nem. Aztán megvizsgált a fogadott dokim, és ő mondta, hogy zöld a magzatvíz, azonnal szülésindítás. Szóval, ha ő nincs baj lehetett volna.

Én Mosonmagyaróváron szültem. Ha lett volna rá pénzünk, akkor valószínű magánhoz jártam volna, de így a kórház maradt! Nem mondom, hogy tökéletesen meg voltam elégedve a 'szolgáltatásokkal', kicsit talán a magándoki jobban oda is figyelt volna rám. 35. hétre szültem, de hogy meg lehetett volna e akadájozni, nem tudom, de a 7. hét óta nem voltam ott lent megvizsgálva, csak uh volt. Hozzám sem értek, mindent hasracsapásra írtak a kiskönyvembe (pl: a méh állapota). Amúgy rendben van a kisfiam. :)
A szülésre sem fogadtam dokit, csak szülésznőt. Gondoltam, hogy úgyis többet kell neki foglalkoznia velem, mint a dokinak, így nagyonn jelentőséget tulajdonítottam neki! Hát a szülést lezavartam másfél óra alatt (másfél óra onnan, hogy megébredtem odáig, hogy kibújt a kisfiam). :) Akinél szültem, nem igazán csíptem. A 12. hetes uh-on olyan semmilyen kedve volt, kicsit bunkó is volt. Viszont amikor szültem, kellemesen csalódtam! Mikor megláttam....na bummmmmm.... de aztán örültem, mert az egyik legjobb szakember itt nálunk. Bár neki sem kellett túl sokat foglalkoznia velem. Levezettte a szülést ( pár perc) majd összevart.
Nem bántam meg, hogy nem fogadtam.
Ha úgy érzed, hogy í fogadott dokival nyugodtabb leszel és jobban figyelnek majd rád és nem utolsó sorban meg is tudod fizetni, akkor fogadj! Bár nem volt szerencsére vetélésem sem, vesztésem sem, de ha a helyedben lennék, valószínű maradna a magán. Keress tényleg egy nagyon jó dokit! Én sajna Győrben nem tudok ajánlani neked.

hát igen az ember nem is gondolná hogy egy olyan helyen ahol foglalkozni kéne vele nagyivbe le...ez a mai világ :S
köszönöm a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!