Lehet úgy fogadni orvost hogy sztkba járok a vizsgálatokra és csak a szülésre fogadom fel, arra az 1 napra? Volt másnak ilyen? Tapasztalatok?
mi januárban vesztettük el a babánkat.
elötte úgy gondoltuk, jónevű kórházba járunk, rendes állami rendelésre nem lehet semmi gond. tévedtünk.
utána elvittük a leleteket egy ismerős orvoshoz (nem nőgyőgyász), aki megmutatta a kollégájának, aki azt modta, hogy már a vetélés elött egy hónappal nem lett volna szabad hazaengedni a kismamát, hanem feküdnie kellett volna.
most újra terhesek vagyunk, magánrendelésre járunk, egy vizsgálatért 8e-t fizetünk, az ultrahang ugyanennyi, a vérvétel 17e.
a dupláját is kifizetnénk.
a te döntésed.
Én is sztkba jártam végig a terhességem alatt. Nekem a védőnőm azt mondta, hogy nagyon jó az orvos akihez tartozom, így nem kerestem senkit magánba. Egyébként ha sztkba jársz terhesgondozásra, akkor is megfogadhatod a dokit a végén csak a szülésre, semmi akadálya. Az én dokimmal sokan ezt csinálták. Én ettől függetlenül az ügyeletes orvosnál szültem, teljesen meg voltam elégedve vele. Akkor is rendes volt, amikor már túl voltunk a szülésen, ugyanúgy bejött hozzám a kórterembe megkérdezni hogy hogy vagyok, mint akik fizettek a dokijuknak. A szobatársam másik dokinál szült, ugyanígy ügyeletben, de ugyanez volt a tapasztalata!
Ha meg vagy elégedve a dokiddal, nyugodtan szólj neki, hogy Te szeretnél nála szülni!
Én úgy tudom, hogy nem vállalja el a doki, ha nem követte végig a terhességed. Ne nála reklamálj, ha pl. kiderül, hogy beteg a gyerek.
Nem muszáj fogadni, ha nincs semmi komplikáció. De ha baj lesz, ne gondold, hogy az SZTK-s orvos fog veled foglalkozni. Ahogy az 1. válaszoló írta, én is több ilyen esetet hallottam.
A 16.23-as vagyok! Szerintem ezt orvosa válogatja! Nem feltétlen igaz, hogy az sztk-ás doki nem fog vele foglalkozni! Én vagyok rá a példa, velem foglalkoztak, pedig egy fillért nem fizettem!
Olyanról is hallani sokat, hogy fizettek az orvosnak a szülésért, aztán utána magasról nem érdekelte hogy mi van az anyukával! Szóval szerintem ezért fontos tudnia, hogy milyen az a doki, akihez jár az sztk-ba! És miért ne tudná, hogy mi volt vele a terhessége alatt? Hiszen végig hozzá jár nem?! Én is Sztk-ba jártam terhesgondozásra és végig egy orvosom volt! Simán meg lehet fogadni a szülésre is ha neki szimpatikus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!