Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért leszek szörnyű anya,...

Miért leszek szörnyű anya, mert programozott császárom lesz?

Figyelt kérdés
Nem hiszem,hogy attól igazán jó anya valaki,mert 20-30 órát vajúdott és érzéstelenítő nélkül szült.De a testvérem szerint önző és rossz anya leszek emiatt,viszont nem értem,hogy miért.

2012. aug. 22. 20:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor egy kis ízelítő az esetemből. Császárral szültem egy éve. 41 héten egy mm-t se tágultam, pedig rajta voltak ám a dokik rendesen ,nap mint nap sírva hagytam el a vizsgálót, még magzatvizet se tudtak nézni. Indítottak oxival,semmi se történt majd megcsászároztak. 3690-el született meg a fiam. Aki műtét alatt fertőzést kapott, és légzési problémái lettek, így életét az intenzíven kezdte.10 napig antibiotikum, csövek, és tűk lógtak belőle mindenhonnan :-(((. Nekem brutális kötényhasam maradt. Napi szinten kap a hasizmom görcsöt, olyasmit, mint a vádligörcs, hol egyik oldalon, hol másikon. Gondolom azért mert szétrángatták. A kézzsibbadásom ami 18 hetesen kezdődött nem múlt el, és a vágás felett a hasam teljesen érzéketlen. Néha olyan hideg mintha jegelném. Hónapokig tartott megemésztenem, hogy nem sikerült a hüvelyi szülés, hátha nem betegedett volna meg a fiam. Viszont szoptatom még most is. Az nem a szülés mikéntjétől függ hanem a placenta le válásával indulnak a hormonok. De a választás a tied.
2012. aug. 23. 09:46
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Látom megérkeztek a lepontozó ősanyák. Én írtam, h a császár nem sétagalopp (az első oldalon), valaki szerint az??
2012. aug. 23. 10:10
 23/30 anonim ***** válasza:
66%

Én úgy gondolom,hogy ok nélküli programozott császár esetén az anyuci eléggé el van kényelmesedve, és fogalma sincs, hogy egy nyílt hasi műtéttel többet kockáztat, mint a normális szüléssel. Az, hogy önző vagy buta, döntse el mindenki magában. Szerintem mindkettő. A tesóddal való kapcsolatod nem különösebben érdekel, egyszerűen igaza van abban, hogy amíg a saját (vélt) kényelmed előbbre szolgál, mint a gyermeked érdeke (számtalan előnye van a gyermekre nézve a hüvelyi, természetes módon megindult szülésnek), addig igenis lehetnél még jobb anya, mint amilyennek most képzeled magad.

A pontozást ovis dolognak tartom, nyomjátok, ahogy nektek tetszik. A véleményem tartom.

2012. aug. 23. 12:43
 24/30 anonim ***** válasza:
50%

Kedves utolsó,a 8-as és a 18-as vagyok. Nem hiszem hogy lepontoznak ha mégis iszonyt képmutatás!

Tegnap még 20on valahány %-on álltam,de amint leírta a kedves kérdező hogy óhajcsászárt akar,rögtön felpontoztak!

Ha az ember logikusan gondolkodik,akkor a nővére sem fogja oltogatni ha orvosilag indokolt a programozott császár,de itt erről sz nincs!

2012. aug. 23. 12:57
 25/30 anonim ***** válasza:

2 császármetszésen vagyok túl. Az első SOS volt, ott azért zokogtam. A másodiknál 18 óra vajúdás után sem tágultam 1 centinél tovább, és császár lett a vége. Mondanom sem kell, hogy végig zokogtam az egészet, mert nagyon nem akartam a császármetszést!!!!!

Az én véleményem az, hogy ha Magyarországon van lehetőség arra, hogy valaki válasszon a hüvelyi és császáros szülés között, akkor tegye, ez nem önzőség szerintem, viszont elég szomorú, hogy ilyet lehet tenni.

Ne félj a szüléstől, mindenki túléli, így te is túl fogod. Hozzátenném, hogy ne gondold, hogy a császármetszés egy leányálom!

2012. aug. 23. 12:59
 26/30 A kérdező kommentje:

Már elég sokszor átgondoltam ezt,de a császár a legjobb megoldás.

2 barátnőm van,akiknek mind a kettőben van tapasztalatuk(természetes szülés,progis császár) és mind a ketten azt mondták,hogy a császár sokkal jobb,nem viseli meg őket,nem szenvednek utána hetekig,mert alig tudnak ülni.

Már eldöntöttem és tudom,hogy ez sem fájdalommentes,de ebben jobban bízom.

Akkor ne legyen soha gyerekem,mert rettentő alacsony a fájdalomküszöböm és félek,hogy bármi probléma lesz velem,esetleg a babámmal?!Na ne már...

23:31

Szeptember 21.-re vagyok kiírva.

09:46

Sajnálom,hogy ez történt veled és a kisfiaddal.De ezek egy természetes szülésnél is megtörténhetnek,mind a kettőnek van kockázata.

2012. aug. 23. 13:46
 27/30 anonim ***** válasza:
65%
Jah csak a császármetszésnek nagyobb a kockázata....l
2012. aug. 23. 14:15
 28/30 anonim ***** válasza:
61%

Miért nem bízod inkább ennek eldöntését szakemberre, mondjuk a választott orvosodra?

Neked ennyire nem fontos a babád tényleg??????

2012. aug. 23. 14:17
 29/30 anonim ***** válasza:
79%

"Akkor ne legyen soha gyerekem,mert rettentő alacsony a fájdalomküszöböm és félek,hogy bármi probléma lesz velem,esetleg a babámmal?!Na ne már..."

Dehogynem lehet. A felnőtt lét lényege, hogy legyőzöd az önzésed és a félelmeid, mert a legjobbat akarod egy másik embernek, a gyermekednek. Alacsony fájdalomküszöbre tudnak fájdalomcsillapítót adni, a saját defekted pedig magadnak kell legyőznöd. A babának szüksége van a szülőcsatornán való áthaladásra, nem véletlenül alakult így ki a szülés! A legnagyobb baj az, hogy teljesen tájékozatlan vagy arról, hogy mi a LEGJOBB A BABÁNAK és maximálisan tájokozott(nak érzed magad), hogy mi a LEGJOBB NEKED! Nem gondolod, hogy ez visszataszító? Mert szerintem nem azzal van baj, hogy alacsony fájdalomküszöbű embernek ne legyen gyereke, egyáltalán nem erről van szó. De a határtalan önzés már meggondolandó ellenérv!

2012. aug. 23. 20:18
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek, nemrég lettem túl az első szülésemen, természetes úton, és borzalmas volt... csodálom azokat, akik azt mondják, túl lehet élni, szerintem nem lehet... nekem minden fájás "halálközeli élmény" volt. van aki azt mondja, hogy az összevarrás még a szülésnél is fájdalmasabb, hát szerintem azoknak szörnyen könnyű szülésük lehetett, mert én azt már kb meg sem éreztem. amikor a mellemre tették a picit, még igazából örülni se volt erőm, annyira meggyötört voltam és csak az átélt fájdalom élt bennem, meg hogy "én ezt soha többet". ha mégis lenne még egy alkalom, és lehetne választanom, biztosan nem választanáma császárt,mert félnék tőle. attól, hogy velem történik valami altatás alatt, attól, hogy a babával és én nem "leszek ott" hogy lássam, tudjam, segítsek, de legeslegfőképpen attól, hogy születés után egyszer csak megfullad a baba álmában. merthogy a császárral kétszer nagyobb az esélye a csecsemőhalálnak, és most, hogy anya vagyok már, tudom már, hogy milyen az, hogy rettegek, hogy nehogy valami baja essen, és főleg ne kapjon levegőt, mert ő az én egyetlen, gyámoltalan kicsi fiam. ha második szülésem lenne, epidurálissal szülnék. ha az is ennyire "durva", akkor esetleg a harmadikat császárral próbálnám meg. azt hiszem az elsőt semmiképpen nem csináltam volna császárral, annyira féltem, hogy egy ilyen szép egészséges babának, aki 9 hónapig küzdött a kis életéért bennem, valami baja legyen szegénykémnek miattam.
2012. aug. 25. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!