Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért leszek szörnyű anya,...

Miért leszek szörnyű anya, mert programozott császárom lesz?

Figyelt kérdés
Nem hiszem,hogy attól igazán jó anya valaki,mert 20-30 órát vajúdott és érzéstelenítő nélkül szült.De a testvérem szerint önző és rossz anya leszek emiatt,viszont nem értem,hogy miért.

2012. aug. 22. 20:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
88%

Egyértelmű, hogy nem a szülés módja határozza meg, hogy jó anya-e valaki, vagy sem. Ne is törődj vele, ezen nem szabad kiakadni.

A szobatársam császáros volt, hát le a kalappal, amit szerencsétlen szenvedett abban a pár napban...

Plusz ha azt nézem, én simán szültem, de mindennel együtt volt 5 óra, akkor én is sz@r anya lennék, mert nem vajúdtam, meg szenvedtem 20 órát?

Mindig egy dologra gondolj: a gyerekednek te vagy a lehető legjobb, legtökéletesebb anya. A többi meg túró:D

2012. aug. 22. 21:07
 12/30 A kérdező kommentje:

Őszintén már elég régóta nem beszélgetünk,csak ő folyton megmondja a véleményét,ami általában negatív...

Azért választottam a császárt,mert borzasztóan félek a szüléstől és a fájdalomtól,inkább elviselem azt a fájdalmat,amit az első felkelésnél fogok érezni és esetleg később,mint azt,hogy órákig fájjon mindenem.Lehet,hogy mások emiatt önzőnek gondolnak,de még szeretnénk egy második babát is,nem akarom,hogy rossz emlékeim maradjanak,esetleg komplikációk legyenek.

De lehet,hogy azért mondta ezt,mert eléggé "régimódi" vagy nem tudom,hogy fogalmazzak.Csak rosszul esett,hogy pont a saját testvérem mond ilyet.

Köszönöm a válaszaitokat,most ezzel megnyugtattatok!:)

2012. aug. 22. 21:13
 13/30 anonim ***** válasza:
97%

Kedves kérdező!

Szerintem hülye vagy, ha ezért kéred a császárt, DE: ettől még teljesen jó anya lehetsz, a szülés módja nincs hatással se a kötődésre, se arra, hogy milyen anya leszel. Azt azok a cselekedeteid határozzák majd meg, amiket a szülés UTÁN teszel, úgyhogy nem értek egyet a testvéreddel.

Nyugodj meg, jó anya leszel. Az is erre utal, hogy még meg se született, de már ezen agyalsz:D

2012. aug. 22. 21:42
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

Amiatt én biztos hogy nem szülnék császárral mert félek a szüléstől.... A babának az a legjobb ha természetesen jöhet a világra, ezen kívül állítólag a tejtermelés is könnyebben beindul a sima szülés után mint császár után. Ja és a császár során több komplikáció is felléphet.

Csak azért mert félek ezek miatt biztosan nem választanám, nekem a gyerekem az első!

Úgy szülök, ahogy az orvosom mondja a babám és a magam érdekében is.

2012. aug. 22. 21:43
 15/30 anonim ***** válasza:
92%

6.vagyok!

Szerintem azért gondold át ezt a progi császár dolgot! Én is nagyon féltem, végig úgy volt, h császárt akarok én is! Aztán úgy voltam, inkább megpróbálom, de mondtam a dokimnak, ha szólok neki, akkor megcsászároz! Mondtam, h 5óránál tovább nem akarok szenvedni! És képzeld magzatvíz elfolyástól számítva 4óra alatt megvolt a lányom! Nagyon gyors volt és fájdalomcsillapítás nélkül gátvédelemmel szültem meg a lányomat! Iszonyatosan büszke voltam utána magamra, mert rettenetesen alacsony a fájdalomküszöböm! Szóval én a helyedbe megpróbálnám és talonba meg megtartanám a császár lehetőségét, ha látja a doki pár óra elteltével, h nem tágulsz úgy! Egyébként én is lazán kezelem az ilyesmit, hisz mindenki maga dönti el, h mit hogy akar és utálom, ha mások beleszólnak! Engem pl. azért tartottak szörnyű anyának, mert 3hét után alig alig még csak csöpögésnek sem lehetett nevezni tejem volt és inkább adtam tápszert a gyerekemnek! Gondolhatod miket vágtak a fejemhez! Nevetséges! Na mind1! A lényeg, h ne foglalkozz senkivel és azért gondold át a természetes szülést! :)

2012. aug. 22. 21:50
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem attól lesz valaki jó anya, hogy császárral vagy simán szült viszont azért császárt kérni, mert félsz a szüléstől, tényleg önző dolog egy picit.

Más az, ha a doki úgy ítéli, hogy császár kell. Ahol én szültem, nagyon szigorú szabályai vannak a császárnak, bizottság dönt arról, hogy indokolt e a császár. (persze itt nem a sürgősségi császárról beszélek). Bizonyított, hogy a császárral született babáknak nagyobb az esélyük a légúti betegségekre. Sima szülésnél ahogy a baba kibújik, a tüdejéből kipréselődik a folyadék, császárnál viszont leszívják, már amennyire tudják. 4 császáros barátnőm van, egyikük gyereke asztmás, a másikuké asztmás és kruppos is.

Én 16 órát vajúdtam, denem mondanám, hogy végig szenvedtem. Voltak időszakok, mikor el is bóbiskoltam. :)

Boldog babavárást és babázást!

2012. aug. 22. 22:00
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Én sem választanám direkt a császárt. nekem komplikáció miatt lett az hosszú vajúdás után, és ez engem lelkileg rosszul érintett.

De mint látod, ha csak a pontozást vesszük figyelembe, akkor le lett pontozva az is, aki szerint helyesen cselekszel, az is akinek sürgősségi császárja volt, az is, aki szerint hülye vagy.

Tök mindegy, ne is adj másokra.

A tesód véleménye persze sokat számít neked, de nem neki kell nevelnie majd a gyerekedet, akit te -tök mindegy miként- hoztál világra.

2012. aug. 22. 22:09
 18/30 anonim ***** válasza:
85%

8-as vagyok.

Tudtam hogy le leszek pontozva mert őszintén le mertem írni amit gondolok!

Nekem eddig 1 gyerekem van akit császármetszéssel hoztam a világra. 18órát vajúdtam,mire az orvosom a császár mellett döntött. Még a főorvossal is megbeszélte,sajnos nem tágultam!

Kedves kérdező miből gondolod hogy a császármetszés az sétagalopp??? Így visszagondolva én 1000x inkább vajúdnék megint 18órát,mint a császár után napokig/hetekig szenvedni!!!

És igen is önző dolog csak a félelem miatt császárt kérni,mert nem a gyerekre hanem magadra gondolsz. És az olyan orvosról is meg van a véleményem aki indok nélkül császároz!

2012. aug. 22. 22:10
 19/30 anonim ***** válasza:
83%
tényleg önző vagy h csak magadra gondolsz.a babádnak kéne a legfontosabbnak lennie,de ha már most,szülésnél megfosztod attól h természetesen jöjjön a világra,csak azért meg te félsz,akkor mi lesz később?ha gyereket vállaltál akkor vállald a szüléssel járó fájdalmat is.császározni csak indokolt esetben kéne.
2012. aug. 22. 22:34
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, kicsit önző vagy, nem tudom.Az, h rossz v. jó anya leszel, később fog kiderülni. Miért nem próbálod meg simán, max ha nem bírod, gondolom, maradhat a műtét. Bár a tesódnak nem kéne beszólogatnia. Sajnos, én is császáros voltam. Sétagalopp? 10 órás vajúdás után császároztak! Apás szülést terveztünk, de 2 héttel a szülés előtt be kellett feküdnöm. A műtétről meg senki nem szólt. Totál kiakadtam tőle, mert a páromnak sem tudtam szólni. Összesen 6 hétig szenvedtem a sebbel, néha még most is. Amint hazaértem, begyulladt...

Gondold meg a dolgot alaposan. Mikorra vagy kiírva?

Jó babavárást, jó babázást!

2012. aug. 22. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!