Programozott császárom lesz, meg tudtok nyugtatni?
nekem most lesz a 3. progisom.
én sem nevetni nem fogok,sem elmismásolni a dolgokat. szóval:
bekfektetnek,vizsgálgatnak,aneszteziológus megírja a papírt. reggel felkeltenek-kb 6kor- megkapod a beöntést,ami kllemetlen,de nem vészes,egy kis csövecskéáből kb egy kis pohárnyi víz. előző este 10től se enni se inni nem szabad majd. ezután jön a dokid ő is meghnéz és szól h mikorra vagy kiírva a műtétre. amikor szólnak,átsétálsz.infúziót kötnek be,kapsz folyadékot. átnéznek veled pár papírt,ott kérdezik meg a baba nevét is. besétálsz a műtőbe,felülsz az asztalra. kapsz érzéstelenítőt,aztán beadják az eda-t. fontos h mozdulatlan maradj! nyomást,majd égő érzést fogsz tapasztalni a gerincedben majd elzsibbadsz,végülsemmit sme érzel majd deréktól lefelé. lefektetnek,rádteszik a vérnyomásmérőt,elfüggönyöznek,aztán jön a műtét. fájdalmat nem fogsuz érezni,de amikor veszik ki a babát,egy kis rángatást igen. fontos ha ha úgy érzed szédülsz,hányingered van,fulladsz,azonnal szólj!! ezekl járhatnak együtt az érzéstelenítéssel,kapsz rá gyógyszert és elmúlik. babával elszaladnak,ha párod ottvan a babás szobában, ellátás után odaadják neki. neked is behozzák 1 pillanatra. a mútét kb 30-40 perc. mikor kész,áttolnak a szobába. ja katétered is van persze. 8-12 órát mozdulatlanul kell feküdnöd,a picit addig nem tudod ellátni,mert fel sem ülhetsz. közben sokat kell inni,szívószálas kulacsot vigyél! és vizet! pár óra mulva elkezd kimenni az érzéstelenítő. na innen lesz szar. mert elkezded érezni a vágást, és erre jönnek az utófájások. kérhesz fájdalomcsillapítót,de az nem sokat enyhít. de azért kérj! a legrosszabb rész kb 12 óra mulva jön: a felkelés. lassan kelj fel,óvatosan,mert nagyon fáj!! ki kell menned tusolni,átöltözni. ez után már megkapod a picit. vigyél a korházba hasszorítót,és vedd fel ahogy lehet akkor könnyebben mozogsz majd. minden felkelés nagyon fáj,de mire haza mehetsz-kb a 6. napon-már egész jól megy majd. tapasztalatom szerint a műtéttől számított 48 óra a legrosszabb. ranült a kézfejedben hagyják pár napig,de csak ha gáz van hamar kaphass infúziót,meg a fájdalomcsillapítót is azon kapod.
felépülés lehet h lassabb lesz,én 4 hét alatt mondhatni rendbe jöttem,szexeltünk is már. h pozitívat is mondjak: nem tágulsz ki,nem leszel alul vágva-repedve,nem kavar be a szexnél,kevésbé vérzel,mert műtét közben kipucolnak amennyire lehet,nem kell aggódni h bennmarad egy lepénydarab.
tej: ahogy megkaptam a gyerekeket,már 60-70ml-t szopiztak szóval e miatt se izgulj. véralvadásgátlóval nekem egyiknél se kellett szurnom magam.
kitartás és ne izgulj! sok örömet a picihez!
37 évesen volt nem programozott császárom. Fájt a hasam persze, nagyon gáz volt felkelni az ágyból, meg megfordulni, hogy fekve szoptassak, de az öröm és a gyerekem miatt megtettem. A hasbaszúrós injekció egy szúnyogcsípésnél nem fáj jobban, attól végképp ne félj.
A tej valóban később indulhat be, a lényeg, hogy amint engedik tedd mellre a babát, igyál sok folyadékot, esetleg tejszaporító teát, homós készítményt, vagy amit jónak vélsz. Az első 2 nap fáj, de nem egész nap, hanem ha pl. felülsz vagy lefekszel, ha sétálsz, alszol nem érzed a fájdalmat (legalábbis én nem éreztem) homoós fájdalomcsillapítót esetleg szedhetsz. Ami segít, az egy kis séta, a mozgás, persze nem túlzásba vinni. Remélem minden jól fog alakulni!
Szia, nekem is a 3. progis császárom lesz 8! nap múlva 29-én, egy ismerősömnek éppen 1 órája volt a 3. progis császára, és tökéletesen vannak.
Nem kell tőle félni, hamar felépültem mind a kettő után, az első nap nehéz, mikor fel kell kelni, de szinte óráról órára jobb les majd meglátod.
Mikor lesz neked?
38 hkm
6-os válaszoló vagyok, ne aggódj, minden rendben lesz majd!
Nekem is a betöltött 39. héten veszik el jövő héten, demár alig bírom ezt a rohadt meleget, azon gondolkodom mit csinálja, hogy beinduljon magától :)
De úgysem fog :(
Borzasztó nehezen telnek ezek a napok.
És miért is lesz császárod?
38 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!