Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárom lesz,...

Programozott császárom lesz, meg tudtok nyugtatni?

Figyelt kérdés
Az első babánk 8 éve természetesen született, hosszú vajúdás után és fájdalomcsillapító nélkül. Gyorsan felépültem. Most progis császárom lesz sajnos, aminek nem örülök, de muszáj. Félek a műtét utáni első hetektől, hogy lassabban indul be a tejem, fájni fog a seb, napokig kell szúrni magam itthon is véralvadásgátlóval... Nevessetek rajtam, igazatok van, de akkor is félek ettől is! Egyedül szeretném ellátni a babát, az első naptól én akarom pelusozni, fürdetni, dajkálni... Ment ez nektek??
2012. aug. 21. 10:43
1 2
 1/11 anonim válasza:
85%
Nekem is programozott császárral született a babám. 32 éves voltam. Tulajdonképpen baromira fájt a hasam másnap reggel, de ugyanúgy tudtam szoptatni, mint a spontán szülők. A felkelés kicsit necces volt, de hamar rá lehet érezni a technikájára. Fogalmam sincs, milyen a normál szülés, de én nem éreztem nagy hátrányát ennek. A sebem napról napra javult, a picit el tudtam látni. A normál felépülés 6 hét, de szerintem már 3 hét után kutya bajom se volt. Ne izgulj, fogd fel rutinműtétnek. Hiszen végülis az.
2012. aug. 21. 10:55
 2/11 Disi ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nem lesz semmi gond. Persze fáj a seb, nem fogsz tudni szaladgálni, de gondolom apa is ott lesz segítségnek. Nekem az volt igazán nagy segítség, hogy anyukám kérés nélkül minden másnap hozott főtt ételt. Hááát a szúrás más kérdés. Nekem apósom doki, őt kértem meg erre, de apának megmutatták a kórházban, azt mondta ha muszáj megcsinálja. Én nem bírtam volna magamba döfni a tűt.
2012. aug. 21. 10:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

nekem most lesz a 3. progisom.

én sem nevetni nem fogok,sem elmismásolni a dolgokat. szóval:

bekfektetnek,vizsgálgatnak,aneszteziológus megírja a papírt. reggel felkeltenek-kb 6kor- megkapod a beöntést,ami kllemetlen,de nem vészes,egy kis csövecskéáből kb egy kis pohárnyi víz. előző este 10től se enni se inni nem szabad majd. ezután jön a dokid ő is meghnéz és szól h mikorra vagy kiírva a műtétre. amikor szólnak,átsétálsz.infúziót kötnek be,kapsz folyadékot. átnéznek veled pár papírt,ott kérdezik meg a baba nevét is. besétálsz a műtőbe,felülsz az asztalra. kapsz érzéstelenítőt,aztán beadják az eda-t. fontos h mozdulatlan maradj! nyomást,majd égő érzést fogsz tapasztalni a gerincedben majd elzsibbadsz,végülsemmit sme érzel majd deréktól lefelé. lefektetnek,rádteszik a vérnyomásmérőt,elfüggönyöznek,aztán jön a műtét. fájdalmat nem fogsuz érezni,de amikor veszik ki a babát,egy kis rángatást igen. fontos ha ha úgy érzed szédülsz,hányingered van,fulladsz,azonnal szólj!! ezekl járhatnak együtt az érzéstelenítéssel,kapsz rá gyógyszert és elmúlik. babával elszaladnak,ha párod ottvan a babás szobában, ellátás után odaadják neki. neked is behozzák 1 pillanatra. a mútét kb 30-40 perc. mikor kész,áttolnak a szobába. ja katétered is van persze. 8-12 órát mozdulatlanul kell feküdnöd,a picit addig nem tudod ellátni,mert fel sem ülhetsz. közben sokat kell inni,szívószálas kulacsot vigyél! és vizet! pár óra mulva elkezd kimenni az érzéstelenítő. na innen lesz szar. mert elkezded érezni a vágást, és erre jönnek az utófájások. kérhesz fájdalomcsillapítót,de az nem sokat enyhít. de azért kérj! a legrosszabb rész kb 12 óra mulva jön: a felkelés. lassan kelj fel,óvatosan,mert nagyon fáj!! ki kell menned tusolni,átöltözni. ez után már megkapod a picit. vigyél a korházba hasszorítót,és vedd fel ahogy lehet akkor könnyebben mozogsz majd. minden felkelés nagyon fáj,de mire haza mehetsz-kb a 6. napon-már egész jól megy majd. tapasztalatom szerint a műtéttől számított 48 óra a legrosszabb. ranült a kézfejedben hagyják pár napig,de csak ha gáz van hamar kaphass infúziót,meg a fájdalomcsillapítót is azon kapod.

felépülés lehet h lassabb lesz,én 4 hét alatt mondhatni rendbe jöttem,szexeltünk is már. h pozitívat is mondjak: nem tágulsz ki,nem leszel alul vágva-repedve,nem kavar be a szexnél,kevésbé vérzel,mert műtét közben kipucolnak amennyire lehet,nem kell aggódni h bennmarad egy lepénydarab.

tej: ahogy megkaptam a gyerekeket,már 60-70ml-t szopiztak szóval e miatt se izgulj. véralvadásgátlóval nekem egyiknél se kellett szurnom magam.

kitartás és ne izgulj! sok örömet a picihez!

2012. aug. 21. 11:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

37 évesen volt nem programozott császárom. Fájt a hasam persze, nagyon gáz volt felkelni az ágyból, meg megfordulni, hogy fekve szoptassak, de az öröm és a gyerekem miatt megtettem. A hasbaszúrós injekció egy szúnyogcsípésnél nem fáj jobban, attól végképp ne félj.

A tej valóban később indulhat be, a lényeg, hogy amint engedik tedd mellre a babát, igyál sok folyadékot, esetleg tejszaporító teát, homós készítményt, vagy amit jónak vélsz. Az első 2 nap fáj, de nem egész nap, hanem ha pl. felülsz vagy lefekszel, ha sétálsz, alszol nem érzed a fájdalmat (legalábbis én nem éreztem) homoós fájdalomcsillapítót esetleg szedhetsz. Ami segít, az egy kis séta, a mozgás, persze nem túlzásba vinni. Remélem minden jól fog alakulni!

2012. aug. 21. 11:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én egy napig nem kellhettem fel nekem sima császárom volt vagy hogy mondjam mert nem tudom mi a különbség a császárok között. Na de mindegy. Nekem nem kellett szurkálnom magam én infúzioban kaptam meg a fájdalomcsillapitot is. Ha átvisznek a megfigyelöterembe ott nem szabad megmozditanod a fejed mert "állítólag" ha kimegy az érzéstelenítő hatása akkor fájni fog(nekem nem fájt). Mi a 8.napon mehettünk haza mert vasárnap nem engednek haza senkit. Ja és ha nem tudsz wc-re menni akkor kapsz 2 hashajtó bogyót engem 2* megf*satott.
2012. aug. 21. 11:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem is a 3. progis császárom lesz 8! nap múlva 29-én, egy ismerősömnek éppen 1 órája volt a 3. progis császára, és tökéletesen vannak.

Nem kell tőle félni, hamar felépültem mind a kettő után, az első nap nehéz, mikor fel kell kelni, de szinte óráról órára jobb les majd meglátod.

Mikor lesz neked?

38 hkm

2012. aug. 21. 12:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Nov.30-ra vagyok kiírva, a dokim azt mondta, betöltött 39. hét után csinálja valamikor. Nyugtatgatom magam, de egyelőre nem nagyon megy, sokat segítettetek, köszönöm mindenkinek, és írjatok mééég!
2012. aug. 21. 12:19
 8/11 anonim ***** válasza:

6-os válaszoló vagyok, ne aggódj, minden rendben lesz majd!

Nekem is a betöltött 39. héten veszik el jövő héten, demár alig bírom ezt a rohadt meleget, azon gondolkodom mit csinálja, hogy beinduljon magától :)

De úgysem fog :(

Borzasztó nehezen telnek ezek a napok.

És miért is lesz császárod?

38 hkm

2012. aug. 21. 12:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia nekem 3és fél hete volt a 2. Gyorsan épülgetek fel de persze még nem tökéletes. Most kb már csak annyi a bajom h a tej miatt van egy kis hőemelkedésem, meg néha görcsölget a méhem kicsit. De mindent csinálok már és a babát tökéletesen ellátom.Maga a műtét abszolút nem vészes fél óra de kb 5percnek fogod érezni mert én állítom h adnak az infúzióba vmi kábítót amitől kicsit nem érzed az időt. Tök jó mert a babót megmutatják és annyira szép élmény volt nekem amikor csak ott feküdtem fájdalom nélkül és egy pillanat alatt hallottam a babám sírását. Szóval maga a műtét okés, utána persze nehéz egykét napig, de azt sem fogja úgy fel az ember mint egy betegséget, mert ott a babó és az nagy öröm. Én úgy éreztem h fáj minden, de valahogy az volt bennem, hogy oké fáj-fáj, de ennek most fájnia kell mert ez ezzel jár, de minden órával úgyis egyre közelebb kerülök a gyógyuláshoz. Mikor hazajöttünk nagyon boldog voltam, mert olyan jó volt újra itthon, meg a nagyobbik fiamnak is úgy örültem. A véralvadásgátló szurival én nem tököltem, hívtam egy nővérke ismerősünket és ő mindennap jött és beadta. Inkább azt mondom, h mostanában vok jobban kikattanva, a babám rengeteget szopik, sokat fenn van éjjel, egyáltalán nem alszunk szinte, és ilyen kis apró fájdalmaim meg nagyon lassan akarnak múlni. Épp ma kérdeztem anyumtól h mégis meddig akar még görcsölgetni a hasam, és meddig fáj még a fejem és meddig vérzik még az ember mert ezeket a dolgokat már unom nagyon, de hát él bennem a remény, hogy ezen is túl leszünk gyorsan, addig meg a babámra koncentrálgatok inkább.:) szóval így néz ki a szitu és ne félj semmitől, futószalagon császároznak, úgyanígy menni fog neked is!minden jót!
2012. aug. 23. 16:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek! Kezdek megnyugodni, majdcsak kibírom... :) És igazatok van, a baba adja majd a legnagyobb erőt! Kedves 8-as, egy régebbi betegség miatt kell császározni.
2012. aug. 23. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!