Ha a köldökzsinór rátekeredik a baba nyakára, miért nem lehet benyúlni és letekerni valahogy? Miért kell akkor császár?
Olyan klassz, hogy itt mindenki pontos szülészeti-nőgyógyászati ismeretekkel jött a világra és 12 évesen eszébe sem jutott semmiféle anatómiai tévképzet.
Különben nem tudom a kérdésre a választ.
istenem szerencsétlen most honnan tudjon ilyeneket? elég elgondolkodtató szerintem a kérdése, én 12 évesen nem ilyenekkel voltam elfoglalva.
kérdező ne is foglalkozz velük :) sajnos a kérdésedre nem tudok választ adni, de szerintem nem lenne egy kellemes dolog ha a doki felnyúlkálna, meg hát nem látja milyen irányba van a zsinór feltekeredve, lehet csak jobban rátekerné
Ha már nyitva a méhszáj, tehát elég közel a szülés, akkor már nem látszik a baba ultrahangon, mert túl nagy, emiatt sem lehetne letekerni a köldökzsinórt a nyakáról, meg hát nem is tudják hogy rá van tekeredve. Ha meg uh-n veszik ezt észre, akkor meg még kisebb a baba, tehát nem szülés közeli időpont, szerencsés esetben zárt a méhszáj, tehát nem lehet benyúlni. Egyébként biztos hogy be lehet nyúlni, akár könyékig is, mivel amikor anno anyu szült két nőnek is fordított meg a doki babát, mert farosak voltak és hát akkor még több nő szült egy szobában és anyukám látta hogy a doki könyékig bent van a nőknek.
Lehet tévedek, nem vagyok sem orvos, sem szülésznő.
biológiából még nem tartunk itt, de erre gondoltam hogyha egy nagy babafej ott kifér, mondjuk egy vékonyabb női kéz is simán befér
meg a császár nem fáj jobban? egyszer benyúlnának oda és meg tudna születni a gyerek az helyett hogy hetekig félni kell mikor jön szét a heg meg fáj. olvastam itt hogy kínlódnak sokan
azért nem felel meg nekik mert ők csak haszontalan választ írtak hogy úristen nem vagyok-e terhes
marhára nem segítenek de az fáj nekik mikor más ír hasznosat
felpontozom a hasznosakat akik meg undokok és csak oltanak azokét nem
és azt meg honnan tudjam milyen érzés ha benyúlnak -.-
a 6-osnak nyúkáljanak a szájába csak ...ilyen bunkót!
6-os vagyok.Ha lepontozol, ha nem, szerintem Te egy nagyon buta lány vagy! (nem a kérdés miatt, bár...)
1. 12 évesen nem ide kéne írni a szülés témakörbe, hanem az édesanyáddal elbeszélgetni a témáról!
2.Szerinted az orvosira úgy veszik fel a szülész/nőgyógyász hallgatókat, hogy megnézik elég vékony-e a csuklójuk, hátha szükség lesz rá?
3. Az utolsó előtti mondatodból is sugárzik, hogy nagyon inteligens lány lehetsz!
Nyugodtan pontozz le, gondolod mennyire érdekel a véleményed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!