Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a köldökzsinór rátekeredik...

Ha a köldökzsinór rátekeredik a baba nyakára, miért nem lehet benyúlni és letekerni valahogy? Miért kell akkor császár?

Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 11:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
71%

Olyan klassz, hogy itt mindenki pontos szülészeti-nőgyógyászati ismeretekkel jött a világra és 12 évesen eszébe sem jutott semmiféle anatómiai tévképzet.

Különben nem tudom a kérdésre a választ.

2012. aug. 20. 19:32
 12/20 anonim ***** válasza:
56%

istenem szerencsétlen most honnan tudjon ilyeneket? elég elgondolkodtató szerintem a kérdése, én 12 évesen nem ilyenekkel voltam elfoglalva.

kérdező ne is foglalkozz velük :) sajnos a kérdésedre nem tudok választ adni, de szerintem nem lenne egy kellemes dolog ha a doki felnyúlkálna, meg hát nem látja milyen irányba van a zsinór feltekeredve, lehet csak jobban rátekerné

2012. aug. 20. 19:43
 13/20 anonim ***** válasza:
73%

Ha már nyitva a méhszáj, tehát elég közel a szülés, akkor már nem látszik a baba ultrahangon, mert túl nagy, emiatt sem lehetne letekerni a köldökzsinórt a nyakáról, meg hát nem is tudják hogy rá van tekeredve. Ha meg uh-n veszik ezt észre, akkor meg még kisebb a baba, tehát nem szülés közeli időpont, szerencsés esetben zárt a méhszáj, tehát nem lehet benyúlni. Egyébként biztos hogy be lehet nyúlni, akár könyékig is, mivel amikor anno anyu szült két nőnek is fordított meg a doki babát, mert farosak voltak és hát akkor még több nő szült egy szobában és anyukám látta hogy a doki könyékig bent van a nőknek.

Lehet tévedek, nem vagyok sem orvos, sem szülésznő.

2012. aug. 20. 20:00
 14/20 A kérdező kommentje:

biológiából még nem tartunk itt, de erre gondoltam hogyha egy nagy babafej ott kifér, mondjuk egy vékonyabb női kéz is simán befér

meg a császár nem fáj jobban? egyszer benyúlnának oda és meg tudna születni a gyerek az helyett hogy hetekig félni kell mikor jön szét a heg meg fáj. olvastam itt hogy kínlódnak sokan

2012. aug. 20. 22:53
 15/20 anonim ***** válasza:
Császárnál van érzéstelenitö. Nekem 2 napig fájt ugy hogy alig birtam megmozdulni utána már csak akkor fájt ha nevettem vagy köhögtem/tüsszentettem. Kop-kop már nem fáj. Amugy bocs azt hittem felnött vagy!
2012. aug. 21. 04:18
 16/20 anonim ***** válasza:
41%
Ja és 11hetes a manóm
2012. aug. 21. 04:21
 17/20 anonim ***** válasza:
kedves piros kezek imádói köszönjük a lepontozást! nem értem miért nem felel meg egy válasz sem?
2012. aug. 24. 12:00
 18/20 A kérdező kommentje:

azért nem felel meg nekik mert ők csak haszontalan választ írtak hogy úristen nem vagyok-e terhes

marhára nem segítenek de az fáj nekik mikor más ír hasznosat

felpontozom a hasznosakat akik meg undokok és csak oltanak azokét nem

2012. aug. 24. 12:35
 19/20 A kérdező kommentje:

és azt meg honnan tudjam milyen érzés ha benyúlnak -.-

a 6-osnak nyúkáljanak a szájába csak ...ilyen bunkót!

2012. aug. 24. 12:37
 20/20 anonim ***** válasza:
75%

6-os vagyok.Ha lepontozol, ha nem, szerintem Te egy nagyon buta lány vagy! (nem a kérdés miatt, bár...)

1. 12 évesen nem ide kéne írni a szülés témakörbe, hanem az édesanyáddal elbeszélgetni a témáról!

2.Szerinted az orvosira úgy veszik fel a szülész/nőgyógyász hallgatókat, hogy megnézik elég vékony-e a csuklójuk, hátha szükség lesz rá?

3. Az utolsó előtti mondatodból is sugárzik, hogy nagyon inteligens lány lehetsz!

Nyugodtan pontozz le, gondolod mennyire érdekel a véleményed!

2012. aug. 24. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!