Ti hogyan készültetek fel a szülésre? Testileg és lelkileg is érdekelne. Még van kb.7 hetem, de úgy érzem nagyon nem vagyok készen rá. Hogyan készüljek fel?
Figyelt kérdés
2012. aug. 12. 09:06
11/13 anonim válasza:
Vasárnap reggelenként a Life networkon egy Miamiban lévő szülő otthonban felvett szüléseket nézhetsz, csodásak. 37 fokos vízben szülnek az anyukák egy 30 éves tapasztalattal bíró szülésznő vezeti a szülést.A kistesók is ott vannak, és az apukák a vízben az anyákkal. A kitolásnál az anyuka emeli ki a babáját. És valami felemelő boldogság az egész.
12/13 anonim válasza:
Én még csak a felénél vagyok a várandósságomnak, de már a fogantatás előtt készültem a szülésre. Régóta tudom hogyan és hol szeretnék szülni, tájékozódtam a beavatkozásokkal kapcsolatban, az esetlegesen előforduló kockázatokról stb. Elolvastam Ina May Gaskin két könyvét és megvettem és olvasgatom Noll Andrea Nandutól a Vajúdástámogatás mindenkinek című könyvet. Részt vettünk a párommal egy egyhetes szülésfelkészítő tanfolyamon. Nagyon fontosnak tartom, hogy tájékozott legyek, mert ez megkönnyítheti a szülést, hiszen mentesít a szorongástól. Az viszont, hogy ne kiabálj, nem mindig jó tanács, inkább azt kellene megtanulni, hogy ne feszítsd a torkod. Mert ha laza a torkod, szád, akkor a méhszáj is laza, ez a záróizmok törvénye, Ina May Gaskin fedezte fel. Sok anyuka a laza torkot, szájat pedig "tehénbőgés"-szerű hang kiadásával tudja elérni, ami ösztönös. És legvégül: pozitív szüléstörténeteket olvasok, mert az mindig megnyugtat: tudunk szülni, hiszen nők vagyunk, erre lett kitalálva a testünk. Itt nagyon sokat találsz: [link] Jó szülést! :)
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Segítettek.
2012. aug. 13. 11:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!