Ki milyen poziciot választott/fog választani a szuléshez? (38hkm)
Amikor még nem voltak rendszeresek a fájások addig mászkáltam, mert az esett jól. Aztán, ahogy erősödtek jött a bordás falba kapaszkodás meg a labdán ülés. Nekem fekve erősödtek és nagyon rossz volt. A kitolásnál már csak fekve voltam, bár akkor nem igen lett volna erőm felkelni se.
Mondjuk én sosem gondolkoztam milyen poziciót választok, a helyzet hozta magával mi esett jól és mi nem.
Ha kórházban szülsz (ami javaslott) 95%ban a félig ülő pozíciót szokták választani...:)
Amúgy vajúdás szempontjából egyre liberálisabbak, lehet járkálni, sétálni...én is ezt tettem....meg üldögéltem az ágyon. (De fontos a szülésznő is, mert az enyém nagyon rendes volt, kikötött ctg-ről ha kellett)
én a tolófájások között lemásztam az ágyról és az ágyba támaszkodva térdelő helyzetben szültem. Fájásszünetben a sarkamon ültem, fájás alatt felemelkedtem. Nekem így nagyon jó volt, a doki ajánlott szülőszéket, de mondtam, hogy ez tökéletes, nem mozdulok. A szülésznő ebben a helyzetben végzett gátvédelmet, a doki meg feküdt a földön és a dopplerrel hallgatózott időnként.
Ha lehetőséged van, próbálj ki minél több pózt, érezni fogod, hogy melyik a legjobb neked. Ez teljesen egyéni.
Bocsi az offért, 6os ez hol volt ahol ezt engedték és a doki a földön fekve hallgatózott??
3 babát szültem 3 különböző kórházban (költöztünk) és sehol nem engedték hogy fekvésen kívül bárhogy máshogy szüljek ( a kitolási szakra értem) vajúdás közben első babánál annyira letaglózott a fájdalom hogy eszembe se jutott bármit is csinálni. (mondjuk nem is nagyon forszírozták, egyedül a labdát de az irtó rossz volt kényelmetlen és még jobban fájt minden így azt gyorsan eltették).
A második babámnál engedtek sétálni ctg-se volt rajtam szerencsére. Labdát ismét megpróbáltam, hát az megint nem jött be.
Zuhanyoztam is. De kitolásnál itt is mindenképp fel kellett feküdjek (gátvédelem).
Harmadiknál nem engedtek sétálni ctgt kötöttek rám és végig rajtam kellett legyen holott semmi a világon nem indokolta egyszerűen tök rossz szülésznőt fogtam ki (bunkó is volt, és magánéletét tárgyalta telefonon miközben szültem, összevissza irányítgatott a kitolási szakban is hogy mikor mit csináljak, szerintem ő se tudta mit kéne).
7-nek:
Szent Imrében szültem, az elsőt négykézláb, a másodikat valóban fekve, de ott az egész terhességen problémás volt, veszélyeztetett voltam, hosszú kórházi bent fekvéssel, indított szüléssel. Ott is elindultam lefelé az ágyról, de egyből leesett a baba szívhangja, így nem kockáztattunk, a végén a jobb oldalamon feküdve született meg, mert így volt jó neki.
Az elsőnél meg tényleg ott feküdt mellettem az oldalán, időnként a hátán a doki, de már előre mondta, hogy felőle bárhogy szülhetek, itt most nem az ő kényelme a fontos, hanem az enyém és a babáé. Tényleg látni lehetett rajta, hogy egyáltalán nem zavarja, hogy én ezt a pózt választottam, nem én voltam az első, aki miatt "padlót fogott". :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!