Milyen érzés volt, amikor a szülés után a kezedbe adták az elsőszülött babádat?
Mit éreztél, mire gondoltál, stb...
(Csak az első baba esete érdekelne, mert a másodiknál már van tapasztalata az anyukának, és nem vadiúj az érzés.)
Köszönöm, ha megosztjátok velem a történeteiteket.
Szia, sajnàlom hogy ilyen traumàs szulèsed volt.
Az enyèm viszonylag rovid volt, de nagy baba volt ès szakadtam elfàradtam, amikor aztàn a kezembe nyomtàk fura èrzès volt, olyan gondolatok kavarogtak bennem, jè ez a picùr tènyleg az enyèm?Hogy fèrt el odabent, meg ilyesmik.Aztàn alìg vàrtam hogy visszaadhassam a fèrjemnek, annyira fàradt voltam hogy nem bìrtam a karomban tartani, na meg fèltem is hogy kàrt kozok benne.Szòval nem rogton volt ez a nagy kotodès.Aztàn ahogy teltek a napok szèpen osszeszoktunk, szerintem azok az èrzèsek amiket Te vàrsz kinèl elobb kinèl kèsobb alakulnak ki!Azt se felejtsd el hogy kavarognak benned a hormonok ès ez sem segìt.Na meg ott van a szulès amit traumakènt èltèl meg.Szerintem ne szègyeld, ha legkozelebb talàlkozol a vèdonovel, mesèld el neki.Az is lehet hogy egy kis szulès utàni depressziò ès egy kis segìtsèg kell.
én most!!!! 9 hónapos lányommal!!!!!! fogtam fel hogy anya vagyok, ő az enyém én az övé örökre
ez azért nem mindenkinek megy könnyen
húgom is mesélt sokat, ő előbb lett anyuka, és fél éves babájával érezte úgy hogy most talán már menni fog az anyaság :)
azért ez elég bonyolult átváltozás
lehet hogy mi későn érők vagyunk
Hát, azt hittem, hogy kapok majd hideget-meleget, de nem. :)
Köszönöm, hogy ennyire megértőek vagytok!
Most megkönnyebbültem. Lehet, hogy túlságosan rágörcsölök a dologra. De jó tudni, hogy nem egyedüli eset vagyok.
Akkor most csak szépen megvárom, amig elmúlik. :)
Nekem még van elvileg 5 és fél hetem a szülésig, de tökéletesen megértelek és azt javaslom, ne szégyelld és főleg ne zárd magadba a problémádat, ez nem a te hibád, hanem hormonális és egyéb a lelkedben rejlő okai vannak.
Hidd el semmi gond nincs ezzel és az, hogy legalább itt beszélsz róla, mutatja, hogy gyógyulni akarsz és szeretni.
A saját és a babád egészsége érdekében próbálj segítséget kérni szakembertől, ha nincs senki a közeledben, akiben maximálisan megbízol!
Én a munkám során láttam ebből kiinduló anyákat, akik nagyon durva szintre jutottak el, mert nem mertek segítséget kérni.
Holott néhány beszélgetés és annak a tisztázása, hogy ez természetes, minden problémát megold.
Nagyon drukkolok neked!!
Itt találsz akár telefonos segítséget is, ha van pár perced egyedül:
Az első lányomnál mikor először megláttam: -Ez meg fiú! Összetévesztettem a köldökzsinort ahogy egy pillanatra oda néztem.
A 2. lámyonál: -Ez meg barna hajú? Mindenki szőke a családba, azóta 2 éves és ő is szőke, de akkor megdöbbentett.
Az anyai ösztön szerintem később úgyis beindul majd, én gyből tudtam dédelgetni, de hiányzott a régi önállóságom, most meg szeptemberre öcsikét várunk, mi akik sosem akartak gyereket ;). Csak az elsőt nem terveztük, a többit igen :).
amikor megszületett a kislányom annyira rosszul voltam hogy majdnem elájultam ennek ellenére az orrom alá dugták és szinte parancsolták hogy :
ITT VAN ANYUKA PUSZILJA MEG !
én nem akartam abban a pillanatban, de az arcomhoz nyomták a kis száját így kénytelen voltam jópofit vágni és félig megpuszilni.
nem éreztem abban a pillanatban kötődést, annyira brutál volt a szülésem hogy majd meghaltam ,
amúgyse egyből alakultak ki az anyai érzéseim..
hát most meglátjuk milyen lesz :)
26 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!