Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apukák! Ott voltatok a szülés...

Apukák! Ott voltatok a szülés alatt?

Figyelt kérdés

Milyen érzések voltak bennetek? Hány évesek voltatok akkor? És az Anyuka?

Illetve, aki kint várt, milyen érzései voltak?

Csak kíváncsiságból kérdezem. Még csak 18éves vagyok, eddig még nem volt barátom, de jó belegondolni, hogy egyszer én is átélem ezt az egészet. :) Köszi a válaszokat! 18/l

2012. júl. 19. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem hiszem, hogy sok apuka fog válaszolni..én is anyuka vagyok, de nagyon sokat beszéltünk előtte és utána párommal róla!

Persze előtte ment a vagdalózás, hogy jöjjön, ne jöjjön.Minden héten más volt az álláspontja..de végül is bejött.

Azt mondta, hogy egyszerűen szinte kibírhatatlan volt az a tehetetlensége, hogy nem tehet semmit a szenvedéseim ellen.Láttam is akkor az arcán a kétségbeesést.(hozzátenném, hogy probléma mentes szülésem volt)

Meg hát nem voltam éppen kedves vele..mert k.urvára fájt na..és nem épp a lelki világával voltam elfoglalva.:) (következőnél azt mondta, hogy ha ilyen leszek ott hagy.. :D ) De mindezektől függetlenül felejthetetlen élmény volt, ő vágta el a köldökzsinórt, ment fürdetni a csecsemős nővérrel, aztán beült a babánkkal amíg varrtak és rinyált, hogy milyen nehéz a lányunk! :D Többször hozta fel az egészet szülés után mint én.Én pedig nagyon büszke voltam rá, hogy így kibírta ezt az egészet.Nagyon jó érzés volt, hogy velem volt!!

Párom ekkor 35 éves volt, én pedig 23.

2012. júl. 19. 19:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Koszi szépen, hogy válaszoltal. Nagyon jó volt olvasni. Gratulálok Neki, és Neked is. :o)
2012. júl. 19. 19:41
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Én is anyuka vagyok. Férjem bent volt. Már amikor csak készülőben volt a bébi, akkor megbeszéltük, hogy be akar jönni. Ki nem hagyná. Így is lett. Hatalmas élmény volt a számára, ő vágta el a köldözsinórt, fel is vette ahogy kibújt belőlem. Azt sosem fogom elfelejteni, szinte "beleégett" az emlékeimbe amikor kibújt a kisfia, és a férjemnek elkezdett folyni a könnye:-) 27 évesek voltunk.
2012. júl. 19. 20:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

:)

Velem is bent volt a férjem, ő maga is orvos, ez hatalmas pluszt adott nekem. :) Hihetetlenül magabiztos és talpraesett volt, nyugalmat árasztott, pedig komplikált szülésem volt. Utána mesélte el, hogy azt sem tudta, hogy hol volt, annyira ideges volt, hogy még a lába is remegett. :))) Semmi nem látszott belőle. Ő 28, én 24. 2 hónapos a lányunk.

2012. júl. 19. 23:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szintén anyuka vagyok. Az én férjem is benn volt, négyből kettőnél.

Az első kettő fiúnk születésekor még nem volt lehetőség apás szülésre. De 8 éve már lehetett, akkor született a lányunk és 8 hete is ott volt, a legkisebb királyfi érkezésekor. Most 36 vagyok, ő pedig 42.

Ő nagyon élvezte, bár a szülésnél kiküldtem. Akkor nem lehetett ott, viszont a babát már ő kísérte a mérésre és fürdetéshez és ő is hozta vissza.

2012. júl. 19. 23:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Anya vagyok

Benn volt a párom! Közvetlenül a szülőszobába és a szülés után is sokszor mondta, egyszer le is írta egy babás képeslapra : Hálás vagyok kincsem, hogy megadtad a lehetőséget, hogy bent legyek. Felejthetetlen élmény volt, hogy láttam megszületni a lányomat és, hogy láttam mekkora áldozatot hozol azért, hogy apa legyek.Büszke vagyok rád, örökké imádlak!

Persze elmondta az is, hogy nagyon izgult, néha még kétségbe is volt esve, hogy nem tud segíteni.

Én 28 ő 32

Nagyon szeretem, szerencsés vagyok az apukával! :)

2012. júl. 20. 21:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

az én férjem is benn volt.

Benn akart lenni, de mondtam neki, hogy bármi van bármikor kimehet, enm fogok rá haragudni.

a terhesség alatt több születéses videót is nézett, hogy ,,edződjön", azt mondta inkább horror filmet nézne... :D

de benn volt, nem is lett rosszul, végig fogta a kezem. ő is azt mondta, hogy az volt a legrosszabb, hogy tehetelen volt, hogy nem segíthetett.

ő vágta el a köldökzsinórt, és ezt mindenkinek meséli is, meg, hogy milyen büszke rám, hogy milyen ügyes voltam, meg erős :D azóta jobban fel is néz rám :D most napokban újra szülni fogunk, és nem is volt kérdés , hogy bejön-e.

2012. júl. 23. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!