Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki baba-mama szobában volt a...

Aki baba-mama szobában volt a szülés után az nem bánta meg?

Figyelt kérdés
Nem volt nagyon fárasztó? Lehet, hogy ezt szeretném én is, de itt nálunk mindent ráhagynak az anyukára. Ami amúgy nagyon szép és jó, hogy ott van a baba, de lehet ezt bírni esetleg sok órás vajúdás és szülés után azonnal? Hogy voltatok ezzel? 14hkm
2012. aug. 1. 19:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk nincs is más választás. Plusz nálunk még a koraszülött osztály is rooming-in rendszerű, kétszer is volt szerencsém ott lenni, egyszer három, majd a második gyerekkel négy hétig. Ehhez képes három-négy nap semmi.
2012. aug. 1. 20:17
 12/34 anonim ***** válasza:
80%
Én csak szeretnék ilyenbe kerülni, de ha lehet, akkor VIP-be. Nem azért, mert vágyom a "luxus" körülményekre (mondjuk a mi kórházunk VIP-je, minden, csak nem luxus, csak nincs annyira lepukkanva, mint a sima szobák), hanem, hogy egyedül legyünk a babával (esetleg még max 1 emberrel). Én mindenképpen szeretnék szoptatni, ennek pedig egyáltalán nem kedvez a régi rendszer, hogy x-óránként hozták (amikor lehet, hogy nem is volt éhes, de volt, hogy megtömték előtte tápszerrel, mert fél órával az evésidő előtt ordított, így persze, hogy nem akar szopizni stb.). Na meg hiányozna, mégiscsak 9 hónapig hordom a szívem alatt. Az ellátástól nem félek, bőven tini voltam, amikor az öcséim születtek, plusz fél év PIC-es nővérkedés elég tapasztalatot ad a babagondozás terén. Viszont olyan baba-mama szobába nem szívesen mennék, ahol több ember van, mert tuti, hogy mindig felébresztik egymást, úgy valóban fárasztó.
2012. aug. 1. 20:36
 13/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ, nagyon hasznosak számomra!!!
2012. aug. 1. 20:47
 14/34 anonim ***** válasza:
77%
Nem bántam, nagyon jó volt. Nálunk ez szerencsére a normális. Ha a mama fáradt volt, akkor vissza tudja tolni éjszakára. Kevesen éltek csak vele. Ez alatt a pár nap alatt is önbizalmat tud szerezni az anyuka,hogy ha haza megy, nem akkor lát először kisbabát kicsomagolva. Szerintem szuper dolog.
2012. aug. 1. 21:01
 15/34 anonim ***** válasza:
Nem bántam meg, de utólag azt mondom, egy ágyas szobát kellett volna kérni. Mert így a szobatársam miatt nem tudtam pihenni. Vagy horkolt, de úgy, ahogy én még embert nem hallottam, vagy állandóan mászkált, még éjjel is 2.-3 alkalommal cserélt pelenkát a babáján. Amúgy nem volt gond. :)
2012. aug. 1. 21:29
 16/34 anonim ***** válasza:
Délután szültem, éjszakára elvitték a babám, mert nagyon rosszul voltam, ráadásul a szülőszobán kellett maradnom. Hajnalban műtöttek, de mire felébredtem, már vissza is hozták a kicsim. Innentől végig velem volt. 2 napig katéter lógott belőlem, borzalmas fejfájás gyötört, szédültem, tejlázam volt. A babám nagyon sárga volt, emiatt szinte állandóan aludt, ahogy ébredt,már
2012. aug. 1. 21:31
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Délután szültem, éjszakára elvitték a babám, mert nagyon rosszul voltam, ráadásul a szülőszobán kellett maradnom. Hajnalban műtöttek, de mire felébredtem, már vissza is hozták a kicsim. Innentől végig velem volt. 2 napig katéter lógott belőlem, borzalmas fejfájás gyötört, szédültem, tejlázam volt. A babám nagyon sárga volt, emiatt szinte állandóan aludt, ahogy ébredt, már szoptattam, hogy ne kelljen fény alá tenni. Meg sem fordult a fejemben, hogy elvitessem egy percre is. Transzfúziót kellett kapjak, akkor megkérdezték, hogy vigyék el, vagy hívok valakit segíteni. Anyukám jött, amíg csöpögött belém a vér, ő rakta mellém szoptatni, illetve tisztába tette. Mondjuk én egyedül voltam a szobában. Utólag visszagondolva a legkönnyebb 1 hét volt. Enni-inni kaptam, a babát fürdették. Nekem csak annyi dolgom volt, hogy szoptassam és tisztába tegyem. Nem bántam a babás szobát. :) Újra így szeretném.

32 hkm

2012. aug. 1. 21:40
 18/34 anonim ***** válasza:
Én külföldön szültem, itt babám-mamás szobák vannak. Én is fáradt voltam mivel este 8kor indultak be a fájásaim és másnap délelőtt 11:49kor született meg a kislányom. De ha itt nincs arra lehetőség hogy külön legyenek a babák, igaz nem is akartam volna, SŐT itt nem is kell bent maradni napokig. Mi is másnap de. jöhettünk haza. Én nem fáradt, inkább csak kialvatlan voltam. A második babámat már Magyarországon fogom világra hozni, de tuti hogy babás-mamás szobát fogok választani.
2012. aug. 1. 22:17
 19/34 anonim ***** válasza:
74%

Egyáltalán nem bántam meg.

Én úgy gondolom, hogy otthon se tolhatom át a szomszédba, ha már elegem van belőle, úgyhogy jobb ott a kórházban beletanulni a dolgokba, ahol szakértők válaszolhatnak ha időközben felmerül valami kérdés.

Császáros voltam, így nem tudtam olyan gyorsan felpattanni a babámhoz, de azért mindent megoldottam. Magam mellé tettem az ágyba a babát, és úgy aludtunk, pihentünk, nézegettük egymást :)

Mondjuk annyiból szerencsém volt, hogy egyedül voltunk a szobában, ha más babák sírásától nem tudtam volna aludni akkor sem, amikor az enyém alszik, az tényleg fárasztó lett volna.

2012. aug. 2. 01:03
 20/34 anonim ***** válasza:
Én nagyon szerettem, és nem bántam meg! Első gyermekes anyukaként szerintem valakinek segítség is, hogy mikor haza jön, tudja mit is kell tennie! Mondjuk nekem ilyennel nem volt problémám! Két ágyas szobában voltam, a szoba felszereltsége nem volt rossz, és reggel 6 és este 10 között velem volt a kislányom!
2012. aug. 2. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!