Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meg fognak császározni mert...

Meg fognak császározni mert túl nagy a baba?

Figyelt kérdés
162cm magas vagyok, 77kg a babával együtt. most vagyunk a 39. hétben, óriási a pocakom. múlt hét pénteken 3800g-ra becsülték a picit. Már biztos van 4 kg, ha nem több is.

2012. júl. 22. 08:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak ha nem tudod megszülni, vagy komplikáció merül fel.
2012. júl. 22. 08:04
 2/11 anonim ***** válasza:

Az én tapasztalatom az (2 hetet feküdtem benn a kisfiam születés előtt és után a kórházban),hogy nem feltétlenül fognak császározni kizárólag azért,mert nagy a baba.Biztosan meg fogják próbálni a normál szülést;aztán ahogy alakul majd látják.Ha tágulsz szépen és úgy látják,hogy meg tudod szülni,nem fognak "feleslegesen" műteni.Ha viszont nem haladtok,esetleg romlik a baba és/vagy a te állapotod,minden további nélkül.

Talán nem fognak annyit hagyni szenvedni...talán;de sztem ez orvos függő.

2012. júl. 22. 08:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Van fogadott orvosom, így remélem, hogy megfelelő ellátást kapunk majd. sajnos már ezen múlik ma. Nem császár párti. Nem tudom?!
2012. júl. 22. 08:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez nem extrém nagy baba eleve. Másrészt a becsült méret igencsak találgatás, nekem is ekkorát becsültek, aztán éppen 3 kg lett a baba.

De sokan megszülnek ennél sokkal nagyobb (4 kg fölött) babát is simán, ez nem a baba súlyától függ fökßent, hanem attól, hogy az anya mennyire tágul. A magasságodnak meg semmi közes sincs hozzá.

Ha az orvosod normális, és nem császároz nyakra-före, akkor jó eséllyel meglesz simán.

Viszont ha szükséges, akkor sokkal jobb egy császár, mint a baba és/vagy a te életedet kockára tenni.

2012. júl. 22. 08:26
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez a súlybecslés nem tudom miért tud rohadtul pontatlan lenni...nekem 3400 g-t "ígértek" a lányom 4230 lett. Megszültem simán mert gyorsan tágultam szerencsére, de pl. a barátnőmnek meg 3800 feletti úgymond nagy babát jósoltak, meg is császározták, aztán 3800 grammos lánya volt ami nem nevezhető olyan nagyon nagynak szerintem..

A csajszi nem 150 centi és 45 kiló volt hanem teljesen átlagos 167 cm 70 kg terhesen.

2012. júl. 22. 08:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Egyrészt ez nem akkora baba, hogy indokolja a császárt, másrészt meg a súlybecslés nem olyan pontos. Nekem 4200g-ra becsülték szülés előtt, ehhez képest 2 nap múlva 3600-al született meg. Csak hosszú volt, 59cm.
2012. júl. 22. 08:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, az is lehet hogy hosszú baba, az enyém is "csak" 3700 g-al született és szintén 59 cm :)
2012. júl. 22. 09:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Én a 164 cm-hez, születm 2-jára egy 4250gr-os babát. Természetesen. Csak szülésznőm volt. Teljesíteni akart.

Hamar megvolt, 2,5 óra alatt, bár a karjában az izom leszakadt, mert felakadt bennem, hónapokig kellett Dévény tornáztatnom.

Én hónapokig bepisiltem, szülés után alig állt el a vérzés, belül varrtak csak 1 órán keresztül.

Fejecskéje 36cm volt és 52cm. Azaz egy tömzsi baba.

2012. júl. 22. 12:53
 9/11 anonim ***** válasza:

1. Nem biztos, hogy pontos a becslés.

2. Csak akkor császároznak, ha nem halad jól a vajúdás.

(3. OFF: nekem nem volt fogadott orvosom, mégis megfelelő ellátást kaptam. Ne haragudj, hogy ezt ideírom, de fontosnak éreztem.)

2012. júl. 22. 15:04
 10/11 anonim ***** válasza:

167 cm vagyok babásan voltam 86.A súlybecslésre én nem adnék. 36. héten 2700 grammra becsülték a fiam ehhez képest 40+2-n született 4000 grammal 54 cm-vel és 36-os buksival.Nagyon gyorsan kitágultam,de utána akármit csinátak nem történt semmi.Nem fért ki szegénykém,a doki nem akarta kockáztatni egyikünk épségét sem ezért megcsászároztak.A mellettem lévő szobában az anyuka simán pillanatok alatt megszülte a 3900 grammos 53 cm-es babát,igaz neki 2. volt.

Állítólag nem is a súly a legmeghatározóbb a szülésnél hanem a fejkörfogat.

Amit mostanában hallok/olvasok örülök neki,hogy császár lett,mert így semmi baja nem volt a babámnak.Itt is írják,hogy leszakadt az izom,ismerősömnél eltörték a baba kulcscsontját stb...stb...Az én dokim sem császár párti,de hálás vagyok neki érte.

A dokid majd eldönti,remélhetőleg majd vajúdás közben.

Könnyű szülést neked.

2012. júl. 22. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!