Meg fognak császározni mert túl nagy a baba?
Az én tapasztalatom az (2 hetet feküdtem benn a kisfiam születés előtt és után a kórházban),hogy nem feltétlenül fognak császározni kizárólag azért,mert nagy a baba.Biztosan meg fogják próbálni a normál szülést;aztán ahogy alakul majd látják.Ha tágulsz szépen és úgy látják,hogy meg tudod szülni,nem fognak "feleslegesen" műteni.Ha viszont nem haladtok,esetleg romlik a baba és/vagy a te állapotod,minden további nélkül.
Talán nem fognak annyit hagyni szenvedni...talán;de sztem ez orvos függő.
Ez nem extrém nagy baba eleve. Másrészt a becsült méret igencsak találgatás, nekem is ekkorát becsültek, aztán éppen 3 kg lett a baba.
De sokan megszülnek ennél sokkal nagyobb (4 kg fölött) babát is simán, ez nem a baba súlyától függ fökßent, hanem attól, hogy az anya mennyire tágul. A magasságodnak meg semmi közes sincs hozzá.
Ha az orvosod normális, és nem császároz nyakra-före, akkor jó eséllyel meglesz simán.
Viszont ha szükséges, akkor sokkal jobb egy császár, mint a baba és/vagy a te életedet kockára tenni.
Ez a súlybecslés nem tudom miért tud rohadtul pontatlan lenni...nekem 3400 g-t "ígértek" a lányom 4230 lett. Megszültem simán mert gyorsan tágultam szerencsére, de pl. a barátnőmnek meg 3800 feletti úgymond nagy babát jósoltak, meg is császározták, aztán 3800 grammos lánya volt ami nem nevezhető olyan nagyon nagynak szerintem..
A csajszi nem 150 centi és 45 kiló volt hanem teljesen átlagos 167 cm 70 kg terhesen.
Én a 164 cm-hez, születm 2-jára egy 4250gr-os babát. Természetesen. Csak szülésznőm volt. Teljesíteni akart.
Hamar megvolt, 2,5 óra alatt, bár a karjában az izom leszakadt, mert felakadt bennem, hónapokig kellett Dévény tornáztatnom.
Én hónapokig bepisiltem, szülés után alig állt el a vérzés, belül varrtak csak 1 órán keresztül.
Fejecskéje 36cm volt és 52cm. Azaz egy tömzsi baba.
1. Nem biztos, hogy pontos a becslés.
2. Csak akkor császároznak, ha nem halad jól a vajúdás.
(3. OFF: nekem nem volt fogadott orvosom, mégis megfelelő ellátást kaptam. Ne haragudj, hogy ezt ideírom, de fontosnak éreztem.)
167 cm vagyok babásan voltam 86.A súlybecslésre én nem adnék. 36. héten 2700 grammra becsülték a fiam ehhez képest 40+2-n született 4000 grammal 54 cm-vel és 36-os buksival.Nagyon gyorsan kitágultam,de utána akármit csinátak nem történt semmi.Nem fért ki szegénykém,a doki nem akarta kockáztatni egyikünk épségét sem ezért megcsászároztak.A mellettem lévő szobában az anyuka simán pillanatok alatt megszülte a 3900 grammos 53 cm-es babát,igaz neki 2. volt.
Állítólag nem is a súly a legmeghatározóbb a szülésnél hanem a fejkörfogat.
Amit mostanában hallok/olvasok örülök neki,hogy császár lett,mert így semmi baja nem volt a babámnak.Itt is írják,hogy leszakadt az izom,ismerősömnél eltörték a baba kulcscsontját stb...stb...Az én dokim sem császár párti,de hálás vagyok neki érte.
A dokid majd eldönti,remélhetőleg majd vajúdás közben.
Könnyű szülést neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!