Ha valakit császározni kell, mert nem fordul be a baba az
hogyan működik?
Figyelt kérdés
Úgy értem akkor is beindul rendesen a szülés, fájások meg minden ha nincs befordulva? Ha nem akkor meddig várnak vele?
Nálatok hogy volt?
2008. szept. 27. 16:50
1/6 anonim válasza:
A barátnőm nemrég szült és neki végig faros volt.A szülés előtt pár héttel tapintás alapján azt mondta a doki,hogy már fejvégű a baba.A kiírt nap előtt 9 nappal este szivárogni kezdett a vize,mire a kórházba ért fájásai is lettek.Egész éjszaka vajúdott és csak reggel szóltak a dokijának,aki akkor csinált egy UH-t,amin kiderült,hogy mégis csak a faros a baba és így végül reggel megcsászározták.
2008. szept. 27. 18:07
2/6 anonim válasza:
Szia!
Nekem ő lesz az első babám. A 29. héten voltam UH-n és farfekvésben volt. Megkérdeztem a dokim, azt mondta mivel első baba, farosan nem szülünk. Mivel ebben a helyzetben előfordulhat, hogy beszorul. Azt mondta, hogyha a 37. hétig nem fordul meg akkor azon a héten megcsászároz, mivel annak oka van, hogy nem fordult be, pl. rövid a köldökzsinór, vagy rátekeredik, stb.
Azt persze nem kérdeztem, hgy megindítják -e ilyenkor a szülést, hogy kell-e vajjúdni?
2008. szept. 27. 19:04
3/6 anonim válasza:
Programozott császárnál nem indítják be csak simán megcsinálják.
2008. szept. 27. 19:24
4/6 anonim válasza:
Nekem az első farosan született, nem császároztak. Tehát nem feltétlenül kell császározni, de ehhez kell egy bizonyos testmagasság ill. csipőszélesség, meg egy nem túl nagy baba, meg egy csapat orvos...
2008. szept. 27. 20:26
5/6 anonim válasza:
Szia én 2.5hónapja szültem faros császárral.Nekem programozott volt,elvileg a kiírt időben szültem volna,de mivel befektettek magas vérnyomással és másnap nem volt jó az uh..zavarosnak tűnt ezért 5nappal hamarabb lett meg a baba.Nekem azt mondta az orvosom ha semmi baj nincs akkor indokolatlan hamarabb kivenni,de túl nem lehet hordani mert a farosság miatt gond lenne.De normális körülmények között nem haggyák az embert vajúdni-elég lesz utánna átélni a dolgokat...szval farosan ne szüld meg,kérd a császárt,de egy jóra való doki nem is megy bele..amúgy az uh-n látniuk kell,hogy esetleg a bab nyakán van e a zsinór...
2008. szept. 28. 22:17
6/6 anonim válasza:
Bocs, de miért ne szülhetné meg, ha az arányok megfelelőek? Nekünk se lett semmi bajunk, és végig figyelték a szülést, nem egy orvos, hanem vagy hat.
Attól, hogy te még nem tudtad megszülni, nem kell gyorsan másokat is császárra biztatni. Azért nem mindegy, hogy természetes úton születik, vagy császár lesz, sem a baba, sem a mama szempontjából.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!