Tényleg annyira ciki mentőt hívni ha szülni megyünk?
Van egy 21 hónapos lányom, aug végére várjuk a kistesót.A férjem az elsőnél a folyosón izgult kinn, a tesóm volt benn velem.
Most még kérdéses,hogy tud e jönni, de a férejm marad itthon a lányunkkal. És abban maradtunk,hogy ha itt az idő, mentőt hívunk. Amikor pár ismerősömnek említettem, teljesen elképedtek,hogy hát azért vannak a nagyik, vigyázzanak a gyerekre,apa meg igenis vigyen be, és maradjon ott.
Lánykámmal is sokáig tartott több,mint 10 órát töltött a férjem a folyosón. Most a nagyobb lányomat nem szeretném"szenvedtetni",hogy se anya,se apa nincs vele. Jól el van mamával,de úgy gondolom, sok lenne ez neki:(:(
miért lenne ciki????
én is igy csinalom ha más megoldás nincs!!!
Nekünk nincs kocsink.
1. babánál taxival mentünk
2. babánál a szülésznő javaslatára busszal-addig is had táguljak:)
Ezen is sokan kiakadtak.
10 perc kocsival, 30 perc busszal.
Egyszer a 35. héten azt hittem, hogy a magzatvíz folyt el, mentőt hívtam, kijöttek közel egy óra alatt, majd megjegyezték, hogy nem taxi. De azért bevittek, majd bent is tartottak 2 napig.
Kedves Utolsó!
Tök felháborító, hogy ilyet benyög egy mentős, hogy "nem taxi!"! Neki ez a feladata, hogy ha kell akkor bevigye a kórházba a betegeket! És ha komoly baj lett volna??? Áh, akkor miért kapja a fizetését?? Hagyjuk, kicsit felbosszantott!
de rendesek.. nem taxi. mintha viccből hívná az ember a mentőt.
sztem se gáz, ha mentőt hívsz, nem értem, miért akadnak ki ezen. lehet nálam is ez lesz. nekem van autóm, de apuka nem vezet csak én... én meg fájásokkal lehet, hogy inkább nem fogok vezetni :p
én is dilemmáztam ezen, és nálunk de tuti máshol is valami fantasztikus látványosságnak számít a mentő és hát oda csődül a fél falu hogy kit? hova? mivel? meddig?
ezt utáltam volna átélni
de már bent feküdtem amikor megindult :)
Nem az! Hisz bármi történhet az út során :) Legalább biztos kezekben leszel, nem beszélve arról, ha hatalmas a forgalom! Kocsival araszolnál, a mentő meg csak száguld :)
Ne foglalkozz másokkal, a ti egészségetek a legfontosabb!
Nálunk (Szolnok megye) mind a 3x mentő vitt,de másodjára úgy,hogy a doki bezavart a kórházba,ő is mondta,hogy hívjam a mentőket,és vitessem be magam velük.. Hát,én (nem normális) megtettem. A diszpécser is rendes volt,a mentős is rendes volt,kérdezte miért kell bemennem,a dokim azt mondta,hogy bármelyik pillanatban szülhetek. Kérdezte,hogy van e egyáltalán fájás,vagy a magzatvíz elfolyt e- hát egyik sem. Ő tette a dolgát,bevitt. Végül is 2 napra rá,reggel indult meg ténylegesen a szülés-bár addig folyamatosan, csendben nyíltam.
Harmadjára meg a mentőben szültem-akkor kaptam is rendesen az okító szavakat,mert hát így sikeredett,de miután a mentős lenyugodott,minden rendben zajlott, akkor már normális volt,jót beszélgettünk :-)
A Mentő azért van,hogy ha feleslegesen is,de inkább menjenek ki,mintsem a végén bármi baj legyen-és itt nem csak a szülésre gondolok!
Könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos,13hkm
az a poén, hogy ugye kis fájásokkal nem megy be az ember, mert hátha hazaküldik. Mire meg odajut, hogy ez már tényleg szülés, akkor ha más nem visz be, akkor hogyan menjen a csomagokkal? Négykézláb?
ha tényleg senki sincs, aki autóval bevinne (rokon, barát, szomszéd), akkor csak a mentő marad. Pl. kis faluban, ha nincs otthon senki, akivel be tudod vitetni magad, busz meg elvétve jár, akkor mégis hogyan menjen be valaki? Stoppal?
Én csak azért nem hívnék mentőt, mert épp szülök. Ezer más fontosabb helyre kell a mentő. Ha nincs semmi gond, csak fájások, vagy csak elment a magzatvíz, én nem venném el a mentőautót más, sokkal fontosabb helyzetektől.
Lányod és a férjed bevisznek a kórházba, te ott maradsz szülni, ők meg hazamennek. Vagy megkérsz valakit, hogy vigyen be. Ne pazarold a mentőket, ha nincs rá komoly indokod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!