Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jelenleg milyen alternatívái...

Jelenleg milyen alternatívái vannak a kórházi szülésnek?

Figyelt kérdés
És az is érdekelne, hogy van-e következménye annak, ha valaki kórházba sem megy szülni, de másmilyen segítséget sem vesz igénybe? Ezért büntethető az anya?
2012. júl. 27. 15:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Talán ez a cikk érdekes lehet számodra:

[link]

2012. júl. 29. 07:58
 12/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a linket!
2012. júl. 30. 22:46
 13/22 anonim ***** válasza:
9%
Azért ezekről a szülőkről én nem vennék példát, mert csak a puszta szerencsének köszönhetik, hogy a baba megúszta élve, és a fejlődése is kétséges. Hagyták 3 (!) héttel túlhordani, oxigénhiány érte (ezért borította az egész testét mekónium), 2.2 kilóval született, ami jóval alacsonyabb, mint kéne, majd hagyták egy hétig rajta rohadni a placentát, addig nem vágták el, így kitéve a fertőzésveszélynek... Nem túl felelősségteljes magatartás.
2012. júl. 30. 23:04
 14/22 anonim ***** válasza:
4%

beleolvastam a linkbe, hát őszintén? egy katasztrófa az egész! ha a butaság fájna, ezek a jurta lakók most ordítanának!!!!

tudod ha elveszették volna gyermeküket a nagy kényelemben az otthon szülés közben, akkor is így kardoskodnának mellette?

vagy a másik az oltás! azt hirdetik, ne oltassuk be a gyerekeket

tudod ezek a szülők annak a sok millió többi szülőnek köszönhetik hogy egészséges a gyermekük, akik beoltatták a sajátjukat! mert ha nem tették volna, az ő gyerekeik sem lennének sokáig egészségesek

2012. júl. 30. 23:58
 15/22 anonim ***** válasza:
5%

őszintén! ne nekünk, magadnak

ha az otthon szülés mellet döntesz, és baj történik, hogy éled túl? hogy élsz tovább? hogy számolsz el a lelkiismereteddel?

mert aki a babára (a baba lelki egyensúlyára) fogja az otthonszülést, az bizony még magának is hazudik!

mert nekem ne mondja senki, hogy a baba lelkének jobb lesz születés közben attól mert nem zöld, hanem mondjuk sárga falak veszik körül, mert nem szülésznő, orvos segíti a világra, hanem egy dúla vagy bába, hát neki nem mindegy? (komplikációmentes szülés esetén)

dehogynem! az anya az, akinek nem mindegy! aki kényelmes, meg fél a kórháztól, meg utálja az egészségügyi személyzetet, stb

ha meg baj van, akkor úgyis a kórházban kötnek ki, azt akkor majd hálálkodik az orvosnak, hogy megmentette a gyereke életét

2012. júl. 31. 00:05
 16/22 A kérdező kommentje:

Álljunk már meg egy pillanatra! Százezer évekig természetes módon szültek a fajunk nőtagjai. És igen, magas volt a halálozás - babák és anyák szempontjából egyaránt. De nem haltunk ki. Ám mióta mindenkit próbálnak megmenteni, lassan túl is népesedünk ezen a bolygón.

Védőoltások hiányában sem haltunk ki, pedig ez a szokás szintén nem kísérte végig az emberiség történelmét.

Nem mindig az a helyes út, amit épp aktuálisan a legtöbben követnek. Sőt, nem csak egyetlen helyes út létezik.

15: Inkább én legyek a felelős a majd leendő gyermekem életéért, vagy haláláért, minthogy a felelősöket keressem akkor, ha baj történne és másokra bíztam az irányítást. Én meg tudok birkózni a saját felelősségemmel. De azzal nem, ha szaksegítség címén történik baj - akár velem, akár a gyermekemmel (mert ugye, ez sem ritka eset!). Nekem ez utóbbi az, amin nem tudnám túltenni magam és egy életen át a lekiismeretemmel küzdenék utána.

És felhívnám mindenki szíves figyelmét a kiírt kérdésemre:

"Jelenleg milyen alternatívái vannak a kórházi szülésnek?"

Alternatívái! Vagyis nem köteleztem el magam semmi mellett még, de abban biztos vagyok, hogy nem akarok kórházi körülmények között szülni. És keresem azt a módot, ami mellett a lehető legnagyobb nyugalommal tudok majd dönteni.

2012. júl. 31. 00:41
 17/22 anonim ***** válasza:
17%

15-ös vagyok, lepontozhatsz megint, nem számít, úgysem változik a százalékom :)

látszik, hogy még nincs gyereked

mert nincs olyan szülő a világon, aki ha mondjuk meghalna a gyereke egy otthonszülés következtében, vagy egy súlyos betegségben, amit az oltással ki lehetne védeni, akkor feláll, megrázza magát, és azt mondja, á nembaj, de legalább az emberiség nem halt ki (ne haragudj, de ezen már röhögnöm kell)

a saját felelősségedről meg túl könnyedén írsz, istenemre mondom nem kívánom neked, de ha baj történne, soha a büdös életben nem tudnád magadnak megbocsátani, hidd el nekem, soha, az egész életed rámenne (sajnos ismerek ilyen történetet)

még valami, látogass el egy otthonba, ahol fogyatékkal élő emberek élnek, vagy nézz körül a környezetedben, nézd meg akik mondjuk a súlyos oxigénhiány miatt fogyatékosok lettek, beszélj az anyával, láss bele a mindennapjaikba, és utána mérlegelj

mérlegeld, hogy tudnál e így élni, fel tudnál e nevelni egy súlyosan beteg gyermeket, aki a TE hibádból lett beteg

és igen, lehet ez műhiba következménye is sajnos, de azt hiszem mindenképpen nagyobb kockázatot vállal, aki nem kórházban szül

az én terhességem mesébe illő volt, még egy émelygés sem tört rám, végigdolgoztam az egészet,

a szülésem is teljesen jól indult, de aztán valamitől leállt a folyamat, nem tágultam, fájásgyengeség, és a végén leesett a babám szívhangja, már valamennyire bejutott a szülőcsatornába, (a kis feje csúcsos lett) és rögtön toltak a műtőbe megcsászározni

szerinted ha én az otthonszülés mellet döntök, mi lett volna velünk? bele sem merek gondolni

és mindezt nem azért írom, hogy bebizonyítsam az igazamat, és csak azért is ellened beszéljek, hanem a TE leendő gyermeked érdekében

2012. aug. 1. 01:15
 18/22 anonim ***** válasza:
29%
Remélem, kedves kérdező, hogy nem fogod megérni, de ha a saját kisbabád temetésén állna neki valaki elmagyarázni neked ugyanazt, amit az utóbbi kommentben leírtál, biztos vagyok benne, hogy jól szájba b@sznád az illetőt...
2012. aug. 1. 06:43
 19/22 A kérdező kommentje:

18: Én nem b*sznám szájba. Te lehet, hogy igen. Én viszont nem te vagyok.

17: Könnyedén írok a felelősségemről, mert tudom, mit jelent a felelősség, nem félek tőle és vállalom is.

Nézd, ne a saját hozzáállásodat próbáld átnyomni rám, mert én másképp állok az élet és halál viszonyához, mint ahogy te - vagy legalábbis ahogy a szavaidból tűnik. Én nem rettegek a haláltól, sem a szeretteim elvesztésétől. Nem örülnék neki, ez tény, de nem olyan tragédiaként tekintek rá, mint sokan mások. Eddig is hamar túltettem magam rajta... pedig egyáltalán nem vagyok érzéketlen.

Közeli ismerősnél volt fogyatékos gyerek, láttam a mindennapjaikat. Ezen a tapasztalaton már túl vagyok.

Terhességnél meg az émelygés hiánya nem feltétlenül pozitív dolog. Illetve az idegen környezet (pl kórház) sem hat épp pozitív módon a szülő nőkre. Sokszor pont ez okoz olyan problémákat, hogy az orvosoknak aztán közbe kell avatkozniuk.

De azért most elgondolkoztam egy kicsit:

Apai nagymamám otthon született. Apai nagyapám és mind a másik hat testvére otthon született. Apám otthon született. Anyám és mind az öt testvére otthon született. Mind-mind orvosi felügyelet nélkül és nem volt köztük egyetlen fogyatékos sem. (A többiekről információ hiányában nem nyilatkozom.)

Ezzel szemben én már kórházban születtem, császárral és egy hónappal előbb, mint kellett volna. De ez anyám jó néhány abortusza és idősebb kora miatt szinte elkerülhetetlen volt. Csoda, hogy élek. És szerintem, pont az ilyen és ehhez hasonló esetekre való a kórházi szülés. Minden más problémamentes terhesség esetében pedig nem indokolt.

És kérek szépen minden újabb válaszolni szándékozót, hogy ne győzködjön, hanem inkább a kérdésre válaszoljon.

2012. aug. 1. 20:54
 20/22 anonim ***** válasza:
4%

sötét vagy sajnos mint a vakablak

"Terhességnél meg az émelygés hiánya nem feltétlenül pozitív dolog."

Nem, hát milyen, negatív? majd ha végigokádod az első három hónapot, majd akkor nyilatkozzál, hogy pozitív vagy negatív.

10/10 apgarral született a kisfiam, császármetszés után 3 napig voltunk kórházban, most 3 éves, kétszer volt beteg.

Na szóval mitől is negatív a hányás hiánya? erre baromira kíváncsi lennék! komolyan, ezt írd meg !

2012. aug. 1. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!