Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Győrben mi a menete az indítot...

Győrben mi a menete az indított szülésnek? Minden érdekelne ezzel kapcsolatban. Szülőszobára mit lehet bevinni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 3. 19:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem 2010 végén volt indított szülésem Győrben. Szerdán be kellett reggel feküdnöm, kaptam egy ballont, ami már okozott fájásokat és tágított is valamennyire, hajnalban ki is esett, de ettől nem indult még be a szülés. Így másnap előkészítés után mentem a szülőszobára, reggel 8-kor, akkor bekötötték az oxitocin infúziót, ettől erősödtek a fájások, fél 10-kor megrepesztették a burkot, utána labdán ücsörögtem. Fél 11-kor vizsgálat, hogy mennyire tágultam, akkor közölte az orvosom, hogy akkor szülünk, és pontban 11 órakor megszületett a kislányom. Egyik ismerősöm idén szült, nála azt hiszem valami gélt használtak, de ebben nem vagyok biztos.

A szülőszobára vittem a férjem :), egy üveg vizet, kamerát, papírzsepit meg a telefonomat. Más szerintem nem volt nálam.

2012. ápr. 3. 20:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Most szültem decemberben, itt Győrben. Koraszülés volt, a magzatvíz idő előtt elment, de a fájások nem jöttek. Így aztán néhány nap után megindították. Reggel előkészítés (borotválás, beöntés), utána irány a szülőszoba. Buroksapkát lecsípték (kellemetlen, de nem fájdalmas), ha nincs megrepedve a magzatburok, akkor repesztenek. Erről nincs tapasztalatom. Ezt követően bekötik az infúziót, amiben az oxytocin van. Egy óra múlva megkezdődnek a fájások, nekem rögtön 2-3 percesek voltak. A baba szívhangját folyamatosan figyelik NST-vel, továbbá a fájások erősségét. Nekem 4 óra hosszat tartott a vajúdás, ami elég fájdalmas volt, utána megszületett a babám. A szülés a vajúdáshoz képest egyáltalán nem fájt. A gátmetszés sem volt vészes. Amit érdemes bevinni: ásványvíz, szőlőcukor, vagy amit enni kívánsz. Mobiltelefon. Másra nem lesz szükséged.
2012. ápr. 3. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Magas volt a vérnyomásom ezért indították, oxi infúzióba aztán kaptam még homeos bogyókat és kész is.Két ujjnyi tágulás után beöntés, zuhanyzás, aztán labda, szülőszék és már kint is volt a bébi:) Vizet vihetsz be, fényképezőt stb, nálunk apán volt egy kis táska és abba voltak a cuccok, szőlőcukor stb, a többi holmit be kellett zárni a szekrénybe a szülőszoba előtt, de bármikor kimehet apa ha kell neki belőle valami, én most szültem márciusba.
2012. ápr. 4. 19:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Utsó vagyok ismét, az kimaradt, hogy beöntés és zuhany után burkot repesztett, alám lökött egy ágytálat és fájásnál kézzel megrepesztette. Mindenki nagyon rendes és odafigyelő volt, a szülésznők tünemények, nem volt fogadott dokim, mégis nagyon jó doki volt.
2012. ápr. 4. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!